Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Τσίπρας: Αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή — Παραδέχθηκε αύξηση παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ

Την απου­σία του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφο­φο­ρί­ες στη Βου­λή ανα­κοί­νω­σε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, ενώ παρα­δέ­χθη­κε πως υπήρ­ξε αύξη­ση των παρα­κο­λου­θή­σε­ων κατά τη διάρ­κεια της δικής του κυβέρνησης.

Έκα­νε λόγο για εκτρο­πή από την κυβέρ­νη­ση λόγω του σκαν­δά­λου των υπο­κλο­πών και υπο­στή­ρι­ξε ότι «η κυβέρ­νη­ση είναι ηθι­κά και πολι­τι­κά έκπτω­τη» και ζήτη­σε την «άμε­ση διά­λυ­ση της Βου­λής και προ­σφυ­γή στη λαϊ­κή ετυμηγορία».

Παρα­δέ­χθη­κε ότι επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ αυξή­θη­καν οι παρα­κο­λου­θή­σεις, λέγο­ντας ότι «ναι υπήρ­ξε αύξη­ση των επι­συν­δέ­σε­ων επί ΣΥΡΙΖΑ», υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι έγι­νε διό­τι ήταν αυξη­μέ­νες οι ροές προ­σφύ­γων και μετα­να­στών! Επι­κα­λέ­στη­κε επί­σης ότι «οι όποιες επι­συν­δέ­σεις» επί ΣΥΡΙΖΑ έγι­ναν για λόγους «εθνι­κής ασφά­λειας» και για το οργα­νω­μέ­νο έγκλη­μα! Για μία ακό­μα φορά απέ­φυ­γε να μιλή­σει για το θεσμι­κό πλαί­σιο που δεν εξαι­ρεί κανέ­ναν από τις παρα­κο­λου­θή­σεις και για το οποίο φέρει ευθύ­νη και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνέ­βα­λε στη δια­μόρ­φω­σή του.

Παράλ­λη­λα, για μια ακό­μα φορά προ­σω­πο­ποί­η­σε την κρι­τι­κή του στον πρω­θυ­πουρ­γό, μιλώ­ντας για «καθε­στώς Μητσο­τά­κη» και άφη­σε σαφώς να εννοη­θεί ότι οι βου­λευ­τές της ΝΔ τον στή­ρι­ξαν στην πρό­τα­ση δυσπι­στί­ας διό­τι είναι εκβια­ζό­με­νοι. Είπε πως «ο ελλη­νι­κός λαός να είναι αυτός που θα απα­ντή­σει άμε­σα, και όχι οι πιθα­νώς εκβια­ζό­με­νοι βου­λευ­τές της ΝΔ, στο κρί­σι­μο, στο υπαρ­ξια­κό ερώ­τη­μα που ετέ­θη προ­χθές στο κοι­νο­βού­λιο: Με τη δημο­κρα­τία ή την εκτροπή».

Για εκβια­σμό μίλη­σε και για το ΠΑΣΟΚ. Ανα­φε­ρό­με­νος στο ενδε­χό­με­νο να συγκυ­βερ­νή­σει με τη ΝΔ, επει­δή εκβιά­ζε­ται ο πρό­ε­δρός του Νίκος Ανδρου­λά­κης, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλω­σε πως «είναι προ­φα­νές ότι υπάρ­χει από­πει­ρα εκβια­σμού» του ΠΑΣΟΚ και ανέ­φε­ρε ότι «αν κάποιος θα εκβια­στεί έχει να κάνει με το χαρα­κτή­ρα του και με τις αντο­χές του». Πρό­σθε­σε πως «δεν προ­δι­κά­ζω ότι το μισό πολι­τι­κό σύστη­μα θα υπο­κύ­ψει στον εκβια­σμό» και ότι «η επό­με­νη 5ετία θα είναι υπό καθε­στώς ομη­ρί­ας», διε­ρω­τώ­με­νος «σε ποια­νών τα χέρια βρί­σκε­ται ο πλού­τος των συνο­μι­λιών» από τις παρακολουθήσεις.

Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας διευ­κρί­νι­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρα­βρε­θεί στη δια­δι­κα­σία της Βου­λής για την «αντι­με­τώ­πι­ση της προ­σπά­θειας να επα­νέλ­θει στο προ­σκή­νιο η εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία των νεοναζί».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο