Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Τσίπρας; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον Κ. Τασούλα (σ.σ. τον αντικομμουνιστή)

Δεν έχει κατα­κά­τσει ακό­μη ο από­η­χος της αντι­δε­ξιάς ρητο­ρεί­ας για την επά­ρα­το δεξιά ΝΔ και ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσί­πρας, μιλώ­ντας στους βου­λευ­τές του κόμ­μα­τός του, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφί­σει τον (σ.σ. τον αντι­κομ­μου­νι­στή) Κώστα Τασού­λα για πρό­ε­δρο της Βουλής.

Απο­κρού­ο­ντας, συγκε­κρι­μέ­να, την «κατά­ντια της αντι­ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ υστε­ρί­ας», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά «Εμείς δεν θα ακο­λου­θή­σου­με αυτή την ανό­η­τη τακτι­κή» και ξεκαθάρισε:

«Θα ψηφί­σου­με αύριο για πρό­ε­δρο της Βου­λής τον προ­τει­νό­με­νο από το πλειο­ψη­φούν κόμ­μα, πόσο μάλ­λον όταν δεν έχου­με κάποια επι­φύ­λα­ξη επί προ­σω­πι­κού. Το ίδιο θα πρά­ξου­με και για όσους άλλους αντι­προ­έ­δρους δεν έχου­με επι­φύ­λα­ξη επί προσωπικού».

Για­τί, επα­να­λαμ­βά­νω, δεν είμα­στε εδώ για να κάνου­με αντι­πο­λί­τευ­ση για την αντι­πο­λί­τευ­ση. Αλλά για την ουσία».

Σωστά τα είπε. Στην ουσία επι­κέ­ντρω­σε στην οποία και συμ­φω­νούν μια και την πολι­τι­κή ΣΥΡΙΖΑ — με άλλα μείγ­μα­τα ενδε­χο­μέ­νως — θα εφαρ­μό­σει και η ΝΔ.

(Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι η ψηφο­φο­ρία για την εκλο­γή προ­έ­δρου της Βου­λής είναι μυστική)

Όσο για τον κ. Κ. Τασού­λα δεί­τε το ακό­λου­θο άρθρο:

tasoulas 1

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο