Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Τσίπρας: Την Παρασκευή τα σπουδαία — Τι είπε στη συνέντευξή του στο Open tv

Στην περι­βό­η­τη συνά­ντη­σή του με τον Π. Καμ­μέ­νο, που θα γίνει την Παρα­σκευή, παρέ­πεμ­ψε τα …«σπου­δαία» ο πρω­θυ­πουρ­γός, Αλ. Τσί­πρας, στη συνέ­ντευ­ξή του στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «Open», ενώ ανα­κοί­νω­σε πως αν ο πρό­ε­δρος των ΑΝΕΛ άρει την εμπι­στο­σύ­νη του στην κυβέρ­νη­ση, θα ζητή­σει την παρο­χή ψήφου εμπιστοσύνης.

Το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της συνέ­ντευ­ξης το αφιέ­ρω­σε στην υπε­ρά­σπι­ση της ευρω­α­τλα­ντι­κής Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών και στην προ­σπά­θεια να δεί­ξει ότι δεν φοβά­ται να ανα­λά­βει το πολι­τι­κό κόστος όταν είναι να υπε­ρα­σπι­στεί την «εθνι­κή γραμ­μή» που έχει χαρά­ξει το κεφά­λαιο. Σε αυτό το πλαί­σιο, χαρα­κτή­ρι­σε τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών ως το «δεύ­τε­ρο επί­τευγ­μα μετά την έξο­δο από το πρό­γραμ­μα», πανη­γυ­ρί­ζο­ντας για την «ανα­βάθ­μι­ση του ρόλου της χώρας στο διε­θνές στε­ρέ­ω­μα» και για την «ανά­κτη­ση του ηγε­τι­κού ρόλου της Ελλά­δας στην περιοχή».

Ο Αλ. Τσί­πρας εμφα­νί­στη­κε πει­σμέ­νος ότι ο Π. Καμ­μέ­νος «δεν θα ρίξει νερό στο μύλο του κ. Μητσο­τά­κη», αίρο­ντας την εμπι­στο­σύ­νη του προς την κυβέρ­νη­ση. «Αυτό θα του ζητή­σω την Παρα­σκευή», ανέ­φε­ρε, προ­σθέ­το­ντας πως «αν δεν το κάνει αυτό, θα μετρη­θού­με στη Βου­λή». Σε αυτή την περί­πτω­ση, η δια­δι­κα­σία της παρο­χής ψήφου εμπι­στο­σύ­νης θα προη­γη­θεί της κύρω­σης της Συμ­φω­νί­ας των Πρεσπών.

Ερω­τη­θείς εάν μπο­ρεί να κυβερ­νή­σει ως κυβέρ­νη­ση ανο­χής, απά­ντη­σε πως η «δεδη­λω­μέ­νη δίδε­ται άπαξ με την εντο­λή σχη­μα­τι­σμού κυβέρ­νη­σης» και επι­κα­λέ­στη­κε τις 12 κυβερ­νή­σεις μειο­ψη­φί­ας που υπάρ­χουν στην Ελλά­δα. «Συνταγ­μα­τι­κό πρό­βλη­μα δεν θα έχω, αλλά πολι­τι­κό πρό­βλη­μα θα υπάρ­χει», πρό­σθε­σε, τονί­ζο­ντας πως «σε αυτή την απί­θα­νη περί­πτω­ση» που δεν θα έχει τους 151 βου­λευ­τές θα πάει σε πρό­ω­ρες εκλο­γές, αλλά «εν ευθέ­τω χρό­νω και συντε­ταγ­μέ­να» και αφού θα έχουν κλεί­σει όλες οι «εκκρε­μό­τη­τες».

Ως προς το πότε θα έρθει για κύρω­ση στην Ελλη­νι­κή Βου­λή η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, δήλω­σε πως αυτό θα γίνει μόλις ανα­κοι­νω­θεί στο ελλη­νι­κό ΥΠΕΞ το κεί­με­νο που ψηφί­στη­κε στο κοι­νο­βού­λιο της γει­το­νι­κής χώρας, δηλα­δή εντός του Γενά­ρη. Σε μετα­γε­νέ­στε­ρο χρό­νο, αν και «όχι πολύ μετα­γε­νέ­στε­ρο», θα έρθει και το πρω­τό­κολ­λο έντα­ξης των Σκο­πί­ων στο ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περί­πτω­ση, δήλω­σε βέβαιος ότι η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών θα εγκρι­θεί από την Ελλη­νι­κή Βου­λή. Παράλ­λη­λα, απεί­λη­σε τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ πως «η χώρα θα ξεφτι­λι­στεί διε­θνώς» σε περί­πτω­ση που δεν ψηφι­στεί η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών «επει­δή ο κ. Μητσο­τά­κης δεν θέλει να δια­σπά­σει το κόμ­μα του ο κ. Σαμα­ράς» και «επει­δή ο κ. Καμ­μέ­νος πιθα­νόν να έχει κάποια ζητή­μα­τα με το εκλο­γι­κό του ακροατήριο».

Πηγή: 902.gr

Τα βασικά σημεία από την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ: «Πατριω­τι­κό καθή­κον η λύση του ζητή­μα­τος. Το δεύ­τε­ρο σημα­ντι­κό­τε­ρο επί­τευγ­μα της δια­κυ­βέρ­νη­σης μας, μετά την έξο­δο από τα μνημόνια»

ΓΙΑ Π. ΚΑΜΜΕΝΟ: «Επι­τυ­χη­μέ­νος υπουρ­γός Εθνι­κής Άμυ­νας. Πιστός στις θέσεις του για το Σκο­πια­νό από το 1992».

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Πιστεύω ότι ο Π. Καμ­μέ­νος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση».

ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ: «Αν άρει τη στή­ρι­ξη ο Π. Καμ­μέ­νος θα ζητή­σω ψήφο εμπιστοσύνης»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: «Αν και στην Ευρώ­πη υπάρ­χουν 12 κυβερ­νή­σεις μειο­ψη­φί­ας, εγώ δεν θα ηγη­θώ αντί­στοι­χης και θα πάω σε πρό­ω­ρες εκλογές».

ΕΚΛΟΓΕΣ: «Θα γίνουν τον Οκτώ­βριο του 2019 — Θα εξα­ντλή­σω και την τελευ­ταία ημέ­ρα της θητεί­ας μου»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: «Υπάρ­χει σκάν­δα­λο, δεν θα κλεί­σω τα μάτια».

ΕΚΛΟΓΗ ΠτΔ: «Από­λυ­τα ναι σε εκ νέου στή­ρι­ξη στον Π. Παυλόπουλο»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: «Εμπι­στεύ­ο­μαι τις Ένο­πλες δυνά­μεις. Προ­τι­μώ απευ­θεί­ας συνο­μι­λία με τον Ερντογάν».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ: «Έχει και ευθύ­νη, αλλά πιστώ­νε­ται και τα θετι­κά που έγι­ναν τα τελευ­ταία χρόνια».

ΠΑΡΟΧΕΣ: «Θα προ­σπα­θή­σου­με να δώσου­με περισσότερα».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: «Προ­φα­νές ότι θα συμ­βεί η ακύ­ρω­ση της μεί­ω­σης του αφο­ρο­λό­γη­του με μία κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2019».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΚΚΕ: Με όποια σύνθεση η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τσακίζει το λαό και να προωθεί τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ

Σε σχό­λιό του για τη συνέ­ντευ­ξη του Αλ. Τσί­πρα σε τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για τον ελλη­νι­κό λαό είναι παντε­λώς αδιά­φο­ρο το αν ο κ. Τσί­πρας κατα­φέ­ρει να σώσει το γάμο του με τον ακρο­δε­ξιό του εταί­ρο κ. Καμ­μέ­νο. Το κρί­σι­μο ζήτη­μα είναι ότι αυτή η κυβέρ­νη­ση, με όποια σύν­θε­ση ή συνο­δοι­πό­ρους, θα συνε­χί­σει την πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα και προ­ω­θεί τα επι­κίν­δυ­να αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια, καρ­πός των οποί­ων υπήρ­ξε και η Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Οι εκλο­γές, όπο­τε γίνουν, είναι μια ευκαι­ρία για να κατα­δι­κά­σει ο λαός τόσο τους σημε­ρι­νούς όσο και τους προη­γού­με­νους κυβερ­νώ­ντες, που θέλουν να ξεπλυ­θούν στη λαϊ­κή συνεί­δη­ση, μαζί με εκεί­να τα κόμ­μα­τα ή στε­λέ­χη που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται για το ρόλο του μπα­λα­ντέρ είτε στον έναν είτε στον άλλον.

Η πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά στη σημε­ρι­νή μιζέ­ρια μπο­ρεί να γίνει μόνο με ισχυ­ρό ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο