Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμέριστη συμπαράσταση στην κοπέλα θύμα σεξουαλικής βίας από αστυνομικό από το Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης

Την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή του στην νεα­ρή κοπέ­λα στην Ηλιού­πο­λη, θύμα σεξουα­λι­κής βίας και κακο­ποί­η­σης από αστυ­νο­μι­κό και νωρί­τε­ρα στα εφη­βι­κά της χρό­νια από τον πατέ­ρα της εκφρά­ζει ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Ηλιούπολης.

Ο Σύλ­λο­γος σημειώ­νει ακό­μα: «Καταγ­γέλ­λου­με την στά­ση της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας που την κρα­τού­σε απο­μο­νω­μέ­νη στο τμή­μα εσω­τε­ρι­κών υπο­θέ­σε­ων και δεν την μετέ­φε­ρε άμε­σα στο νοσο­κο­μείο για υγειο­νο­μι­κή περί­θαλ­ψη, τη στιγ­μή που τους είχε ήδη καταγ­γεί­λει ότι βασα­νι­ζό­ταν, εκδι­δό­ταν, ήταν αιχμάλωτη.

Καταγ­γέλ­λου­με την ανυ­παρ­ξία κρα­τι­κής στή­ρι­ξης και προ­στα­σί­ας που έδω­σε τη δυνα­τό­τη­τα στους δρά­στες να δρουν ανε­νό­χλη­τοι. Το περι­στα­τι­κό αυτό ανα­δει­κνύ­ει ότι η βία και η κακο­ποί­η­ση κατά των γυναι­κών ανα­πτύσ­σο­νται και διαιω­νί­ζο­νται κάτω από τις συγκε­κρι­μέ­νες σημε­ρι­νές κοι­νω­νι­κές και οικο­νο­μι­κές συν­θή­κες. Δυνα­μώ­νου­με το συλ­λο­γι­κό αγώ­να ενά­ντια σε κάθε μορ­φή βίας κατά των γυναικών».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο