Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμήν και πότε …Πειραιάς-Αεροδρόμιο σε 50 λεπτά — Έτοιμη η επέκταση του Μετρό

Αντί­στρο­φα μετρά­ει πλέ­ον ο χρό­νος –μετά τις συνε­χείς ανα­βο­λές, για την πλή­ρη λει­τουρ­γία της επέ­κτα­σης της Γραμ­μής 3, που θα αυξή­σει κατα­κό­ρυ­φα την επι­βα­τι­κή κίνη­ση στο Μετρό και «θα μετα­τρέ­ψει τον Πει­ραιά σε συγκοι­νω­νια­κό κόμβο».

Οι τελευ­ταί­ες λεπτο­μέ­ρειες απο­μέ­νουν για την έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας των σταθ­μών Μανιά­τι­κα, Πει­ραιάς, Δημο­τι­κό Θέα­τρο της Γραμ­μής 3 του Μετρό, η οποία ανα­μέ­νε­ται να ανα­βαθ­μί­σει σε σημα­ντι­κό βαθ­μό τις μετα­κι­νή­σεις του επι­βα­τι­κού κοινού.

Τα εγκαί­νια των τριών σταθ­μών θα γίνουν πιθα­νό­τα­τα μέχρι τις αρχές Οκτω­βρί­ου, μόλις ολο­κλη­ρω­θούν τα δοκι­μα­στι­κά δρο­μο­λό­για που βρί­σκο­νται σε εξέλιξη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τα επι­κεί­με­να εγκαί­νια είχαν «παγώ­σει» τη λει­τουρ­γία κάποιων εκ των υφι­στά­με­νων σταθ­μών. Ειδι­κό­τε­ρα, το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο 27/28 Αυγού­στου είχαν παρα­μεί­νει κλει­στοί οι σταθ­μοί Νίκαια, Κορυ­δαλ­λός, Αγία Βαρ­βά­ρα, λόγω της διε­νέρ­γειας «δυνα­μι­κών δοκι­μών» από τον επί­σταθ­μο Αγ. Μαρί­νας μέχρι το Δημο­τι­κό Θέατρο.

Η ακτινογραφία επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά

Σταθ­μός Μανιάτικα

Η Επέ­κτα­ση της Γραμ­μής 3 «Αγία Μαρί­να-Πει­ραιάς» περι­λαμ­βά­νει σήραγ­γα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγ­χρο­νους σταθ­μούς (Αγία Βαρ­βά­ρα, Κορυ­δαλ­λός, Νίκαια, Μανιά­τι­κα, Πει­ραιάς και Δημο­τι­κό Θέα­τρο) καθώς και επτά ενδιά­με­σα φρέ­α­τα εξαερισμού.

Σταθ­μός Αγία Βαρβάρα

Οι σταθ­μοί Αγία Βαρ­βά­ρα, Κορυ­δαλ­λός, Νίκαια παρα­δό­θη­καν και εντός του Σεπτεμ­βρί­ου θα πάρουν σει­ρά οι σταθ­μοί Μανιά­τι­κα, Πει­ραιάς και Δημο­τι­κό Θέατρο.

Ο σταθ­μός «Μανιά­τι­κα» βρί­σκε­ται σε από­στα­ση βολής από το Κερα­τσί­νι, ο σταθ­μός «Πει­ραιάς» βρί­σκε­ται σχε­δόν κάτω από τον σημε­ρι­νό σταθ­μό της Γραμ­μής 1 και ο σταθ­μός «Δημο­τι­κό Θέα­τρο», ο οποί­ος θα είναι και ο τερ­μα­τι­κός, βρί­σκε­ται απέ­να­ντι από το Δημο­τι­κό Θέα­τρο Πει­ραιά και το δημαρχείο. 

Πρό­κει­ται για μια παρέμ­βα­ση σε περιο­χές του Δήμου Πει­ραιά και των Δήμων της ευρύ­τε­ρης περιο­χής (Νίκαια, Κορυ­δαλ­λός, Αγ.Βαρβάρα) που σήμε­ρα έχουν έντο­να προ­βλή­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας και χαμη­λό επί­πε­δο εξυ­πη­ρέ­τη­σης από τα Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Με την ολο­κλή­ρω­ση του έργου και τη θέση σε λει­τουρ­γία και των σταθ­μών Μανιά­τι­κα, Πει­ραιάς και Δημο­τι­κό Θέα­τρο προ­βλέ­πε­ται αύξη­ση της συνο­λι­κής επι­βα­τι­κής κίνη­σης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 ημε­ρη­σί­ως, μειώ­νο­ντας τόσο την κυκλο­φο­ρία των Ι.Χ. οχη­μά­των κατά 23.000. Κατά τους ιθύ­νο­ντας ο συνο­λι­κός χρό­νος από το Λιμά­νι έως το Αερο­δρό­μιο θα δια­νύ­ε­ται με το Μετρό σε 50λ.

Με την ολο­κλή­ρω­ση του έργου, στο Σταθ­μό Πει­ραιά προ­βλέ­πε­ται να δημιουρ­γη­θεί ένα ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κό συγκοι­νω­νια­κό κέντρο, συνε­νώ­νο­ντας λει­τουρ­γι­κά δυο γραμ­μές Μετρό (Γραμ­μές 1 και 3), το Λιμά­νι, τον Προ­α­στια­κό και την Επέ­κτα­ση του Τραμ προς Πει­ραιά (5,4 χλμ. μονής γραμ­μής και 12 σταθ­μοί), διευ­κο­λύ­νο­ντας έτσι τις μετε­πι­βι­βά­σεις μετα­ξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο