Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμερικάνοι στρατιώτες ατιμώρητοι βιαστές ανήλικων κοριτσιών στην Kολομβία

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της /

Βιντεοσκοπούσαν τα θύματά τους

Τα έργα και ημέ­ρες του Αμε­ρι­κά­νι­κου Ιμπε­ρια­λι­σμού στην Κολομ­βία δεν περι­γρά­φο­νται. Στρα­τιώ­τες και μισθο­φό­ροι των ΗΠΑ που ανή­καν στην στρα­τιω­τι­κη δύνα­μη που στάθ­μευε στην Κολομ­βία για να βοη­θή­σει την κυβέρ­νη­ση της στον αγώ­να ενά­ντια στους αρι­στε­ρούς αντάρ­τες του FARC και ELN ‚σύμ­φω­να με το Σχέ­διο Plan Colombia, κακο­ποί­η­σαν σεξουα­λι­κά 54 ανή­λι­κα κορί­τσια στην Κολομ­βία. Η κτη­νω­δία τους έφτα­σε στο σημείο να βιντε­ο­σκο­πή­σουν τις πρά­ξεις τους για παρα­γω­γή πορ­νο­γρα­φι­κών ται­νιών. Δεν θα αντι­με­τω­πί­σουν ποτέ την δικαιο­σύ­νη υπο­στη­ρί­ζει ανε­ξάρ­τη­τη έκθεση.

Ασυλία τιμωρίας

Ανε­ξάρ­τη­τη έκθε­ση που ανα­τέ­θη­κε από την κολομ­βια­νή κυβέρ­νη­ση και την αρι­στε­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση δια­πι­στώ­νει κατα­χρή­σεις και εγκλή­μα­τα που συνέ­βη­σαν μετα­ξύ 2003 και 2007. Οι υπάλ­λη­λοι των ΗΠΑ στην Κολομ­βία έχουν από­λυ­τη ατι­μω­ρη­σία χάρη στις διμε­ρείς συμ­φω­νί­ες και την διπλω­μα­τι­κή ασυ­λία, σύμ­φω­να με τον ερευ­νη­τή Renan Vega

Ο Vega δηλώ­νει ότι οι περισ­σό­τε­ρες από τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις έγι­ναν στην πόλη Melgar, λίγο έξω από την Μπο­γκο­τά όπου 53 ανή­λι­κα κορί­τσια βιά­στη­καν και η κακο­ποί­η­ση τους πωλεί­ται σαν πορνογραφία.

Στην 54η, τελευ­ταία των περι­πτώ­σε­ων που αφο­ρά βια­σμό παι­διού, ανα­φέ­ρει η έκθε­ση οι ύπο­πτοι απλά έφυ­γαν από τη χώρα, χωρίς οι εισαγ­γε­λείς να μπο­ρούν να τους ανα­κρί­νουν. Η εφη­με­ρί­δα Colombia Reports ανα­φέ­ρει συγκε­κρι­μέ­να την περί­πτω­ση του λοχία Michael j. Coen και του μισθο­φό­ρου Cesar Ruiz που βία­σαν ένα 12 χρο­νο κορί­τσι το 2007 μέσα σε αμε­ρι­κά­νι­κη στρα­τιω­τι­κή βάση αλλά οι εισαγ­γε­λείς δεν μπο­ρου­σαν να τους συλ­λά­βουν λόγω της συμ­φω­νί­ας ασυ­λί­ας μετα­ξυ Αμε­ρι­κής και Κολομβίας.Το κορί­τσι μετά από αφό­ρη­τες πιέ­σεις φιλο­α­με­ρι­κά­νι­κων κύκλων ανα­γκά­στη­κε να εγκα­τα­λή­ψει την πόλη. Οι δύο στρα­τιώ­τες έφυ­γαν ανε­νό­χλη­τοι από την χώρα.

Melgar

Melgar

Πάντα με αφορμή τον κίνδυνο του κομμουνισμού

H έκθε­ση των 800 σελί­δων απο­κα­λύ­πτει την ασυ­λία που είχαν τα Αμε­ρι­κά­νι­κα στρα­τεύ­μα­τα κατά την παρα­μο­νή τους στην χώρα και τεκ­μη­ριώ­νει την σεξουα­λι­κή κακοποίηση.Tο Plan Colombia μετα­ξύ των άλλων περι­λάμ­βα­νε ενέρ­γειες για να απο­φύ­γει η Κολομ­βία να γίνει Μαρ­ξι­στι­κό καθεστώς!

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα El Tiempo «το 2006 υπήρ­ξαν 23 κρού­σμα­τα σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης που δια­πρά­χθη­καν από Αμε­ρι­κα­νούς στρα­τιώ­τες και άλλα 14 το 2007».

Ούτε οι Αμε­ρι­κά­νι­κες υπη­ρε­σί­ες έχουν ασχο­λη­θεί με τα εγκλή­μα­τα των στρα­τιω­τι­κών τους μια και έγι­ναν σε χώρα όπου υπάρ­χει ασυλία!

Δεν έφτα­ναν οι πέντε δεκα­ε­τί­ες της ένο­πλης σύγκρου­σης που έχουν κοστί­σει 220.000 ζωές και τον εκτο­πι­σμό εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώ­πων στην Κολομ­βία. Δεν φτά­νουν οι δολο­φο­νί­ες και συγκρού­σεις των καρ­τέλ της κοκα­ΐ­νης. Έπρε­πε να υπο­στεί ο λαός της Κολομ­βί­ας και τις κτη­νω­δί­ες των στρα­τιω­τών και μισθο­φό­ρων της «Μεγά­λης δημο­κρα­τί­ας» που ανε­νό­χλη­τοι όχι μόνο συνε­χί­ζουν την ζωή τους αλλά δια­κι­νούν και κάνουν εμπό­ριο την κτη­νω­δία τους και την φρί­κη των θυμά­των τους.

Εφη­με­ρί­δα Daily mail 8/04/2018

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο