Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμερικανική καθημερινότητα: 6χρονος σκοτώθηκε μέσα στο ΙΧ της μητέρας του όταν άλλος οδηγός άνοιξε πυρ εναντίον της

Ένα 6χρονο αγό­ρι σκο­τώ­θη­κε από σφαί­ρες την Παρα­σκευή σε έναν αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο της Καλι­φόρ­νιας, όταν η μητέ­ρα του ήρθε σε αντι­πα­ρά­θε­ση με έναν άλλον οδη­γό, μετα­δί­δουν τα τοπι­κά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέ­ρα του μικρού Άινταν Λίος πήγαι­νε να αφή­σει το παι­δί στο σχο­λείο του στο Όραντζ, περί­που 50 χιλιό­με­τρα νοτιο­δυ­τι­κά του Λος Άντζε­λες, όταν ένα αυτο­κί­νη­το την προ­σπέ­ρα­σε κάνο­ντας έναν επι­κίν­δυ­νο ελιγ­μό. Η γυναί­κα και ο άλλος οδη­γός αντάλ­λα­ξαν άσε­μνες χει­ρο­νο­μί­ες, μέχρι που το ένα από τα δύο άτο­μα που βρί­σκο­νταν στο δεύ­τε­ρο αυτο­κί­νη­το πυρο­βό­λη­σε προς το μέρος της και χτύ­πη­σε το αγό­ρι που καθό­ταν στο ειδι­κό καθι­σμα­τά­κι του.

«Είπε: μαμά, πονά­ει η κοι­λιά μου» αφη­γή­θη­κε η αδελ­φή του Άινταν, η Αλέ­ξις Κλού­ναν, στο τοπι­κό τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι Fox 11. Πανι­κό­βλη­τη, η μητέ­ρα στα­μά­τη­σε στην άκρη του δρό­μου, πήρε το παι­δί αγκα­λιά και δια­πί­στω­σε ότι αιμορραγούσε.

Ο Άινταν μετα­φέρ­θη­κε σε νοσο­κο­μείο όπου υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του.

«Πρό­κει­ται για μια μεμο­νω­μέ­νη ενέρ­γεια οδη­γι­κής βίας» σχο­λί­α­σε ο Φλο­ρε­ντί­νο Ολι­βέ­ρα, αξιω­μα­τι­κός της Τρο­χαί­ας της Καλι­φόν­ριας, στην εφη­με­ρί­δα Los Angeles Times. ομως σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα τέτοιοι πυρο­βο­λι­σμοί δεν είναι πρω­το­φα­νείς στους πολυ­σύ­χνα­στους δρό­μους της Καλιφόρνια.

Τα δύο άτο­μα που βρί­σκο­νταν στο όχη­μα από το οποίο προ­ήλ­θαν τα πυρά δεν έχουν εντο­πι­στεί ακόμη.

Την περα­σμέ­νη Τρί­τη στην Ουά­σινγ­κτον μια γυναί­κα και ο 5χρονος γιος της τραυ­μα­τί­στη­καν από σφαί­ρες, αφού η μητέ­ρα ζήτη­σε από έναν άνδρα που κυκλο­φο­ρού­σε με ηλε­κτρι­κό πατί­νι να κόψει ταχύτητα.

Από τις αρχές του έτους 119 παι­διά ηλι­κί­ας κάτω των 11 ετών έχουν σκο­τω­θεί από σφαί­ρες στις ΗΠΑ και 274 τραυ­μα­τί­στη­καν, σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο Gun Violence Archive.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο