Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή δυσωδία στο λιμάνι του Πειραιά…

Γέμι­σε ο τόπος, στο λιμά­νι του Πει­ραιά από πλοία αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών φονιάδων.

Στο λιμά­νι βρί­σκε­ται ελλι­με­νι­σμέ­νο το αμε­ρι­κά­νι­κο αντι­τορ­πι­λι­κό «USS Ross» ‑ενταγ­μέ­νο στη δύνα­μη του αμε­ρι­κά­νι­κου 6ου Στό­λου με «ευθύ­νη» Μέση Ανα­το­λή και Βόρεια Αφρι­κή- γνω­στό και για τη βρώ­μι­κη δρά­ση του ενά­ντια στους λαούς της περιο­χής, αφού είχε πρω­τα­γω­νι­στή­σει στα πυραυ­λι­κά χτυ­πή­μα­τα ενά­ντια στο λαό της Συρίας.

Παράλ­λη­λα στο λιμά­νι — στα πλαί­σια της ΝΑΤΟϊ­κής απο­στο­λής που σου­λα­τσά­ρει στο Αιγαίο (SNMG2) με πρό­σχη­μα το προ­σφυ­γι­κό — βρί­σκο­νται και η ιτα­λι­κή φρε­γά­τα Virginio Fasan (F 591), όπως και η φρε­γά­τα του Γερ­μα­νι­κού Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού «FGS Hamburg» (F220) που ανα­μέ­νε­ται να αντι­κα­τα­στα­θεί τις αμέ­σως επό­με­νες μέρες από τη γερ­μα­νι­κή φρε­γά­τα «Mecklenburg-Vorpommern», επί­σης γνω­στή από τις συμ­με­το­χές της στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις σε Μ. Ανα­το­λή και Κέρας της Αφρι­κής, όπως και στην ευρω­ε­νω­σια­κή επι­χεί­ρη­ση «Sophia» στη κεντρι­κή Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα η κυβέρ­νη­ση ετοι­μά­ζε­ται να «υπο­δε­χτεί» τη Δευ­τέ­ρα στον Πει­ραιά και το γαλλι­κό ελι­κο­πτε­ρο­φό­ρο πλοίο αμφί­βιας επί­θε­σης «Dixmude», που φορ­τω­μέ­νο κομά­ντος ανα­μέ­νε­ται να πάρει μέρος στη μεγά­λη δια­κλα­δι­κή άσκη­ση «Μέγας Αλέ­ξαν­δρος 2020», την οποία οργα­νώ­νουν (27/1 — 8/2) οι ελλη­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις, με χώρο διε­ξα­γω­γής την Κεντρι­κή Ελλά­δα και το Κεντρι­κό Αιγαίο.

Στην άσκη­ση θα πάρουν μέρος και Αμε­ρι­κα­νοί, καταρ­χάς τα ελι­κό­πτε­ρα που σταθ­μεύ­ουν στο Στε­φα­νο­βί­κειο, συν κομά­ντος, χωρίς να απο­κλεί­ο­νται και πρό­σθε­τες …αφί­ξεις. Π.χ. το αμε­ρι­κα­νι­κό ελι­κο­πτε­ρο­φό­ρο «USS Bataan», φορ­τω­μέ­νο με 2.500 πεζο­ναύ­τες και συνο­δευό­με­νο από τα πλοία «USS New York» και «USS Oak Hill», και για το οποίο εδώ και βδο­μά­δες συζη­τεί­ται η συμ­με­το­χή του στην άσκη­ση, μετα­κι­νή­θη­κε τις προη­γού­με­νες μέρες από τον Κόλ­πο του Αντεν, βορειό­τε­ρα στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, στο Σουέζ.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο