Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμεση απάντηση των εργαζομένων με απεργία μετά το νέο θανατηφόρο «ατύχημα»

Εργοδοτικό έγκλημα

Ένας ακό­μα εργα­ζό­με­νος στο εργο­στά­σιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυ­μνα έχα­σε, τη ζωή του στο μερο­κά­μα­το, με το νέο εργα­τι­κό δυστύ­χη­μα να φέρ­νει με τρα­γι­κό τρό­πο ξανά στο προ­σκή­νιο τις καταγ­γε­λί­ες για την απα­ξί­ω­ση της εται­ρεί­ας και τους σοβα­ρούς κιν­δύ­νους που προ­κα­λεί για τους εργαζόμενους.

Στον χαμό ενός ακόμα συναδέλφου τους οι εργαζόμενοι απαντούν με απεργία, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο 55χρονος Γιώρ­γος Ψαρ­ράς, μόνι­μος εργα­ζό­με­νος στην επι­χεί­ρη­ση από το 2014 και πατέ­ρας τριών παι­διών, σκο­τώ­θη­κε από την έκρη­ξη που σημειώ­θη­κε σε δεξα­με­νή στην αίθου­σα της χαλυ­βουρ­γί­ας, κατά τη διάρ­κεια εργα­σιών στο τελι­κό στά­διο επε­ξερ­γα­σί­ας του σιδη­ρο­νι­κε­λί­ου, στο στά­διο δηλα­δή που το σιδη­ρο­νι­κέ­λιο από ρευ­στή μορ­φή ρίχνε­ται σε μία μεγά­λη δεξα­με­νή νερού και παίρ­νει την τελι­κή μορ­φή που που­λά­ει η ΛΑΡΚΟ.

Η έκρη­ξη της δεξα­με­νής σημειώ­θη­κε λίγο μετά τις 8 το πρωί και ήταν τόσο ισχυ­ρή που έγι­νε αισθη­τή όχι μόνο από τους εργα­ζό­με­νους στο εργο­στά­σιο αλλά και από κατοί­κους της Λάρυ­μνας, ενώ σκό­τω­σε τον εργα­ζό­με­νο ακα­ριαία. Η κηδεία του 55χρονου εργα­ζό­με­νου προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για σήμε­ρα, Πέμπτη.

Από χτες το μεση­μέ­ρι οι εργα­ζό­με­νοι βρί­σκο­νται σε απερ­γία, που θα συνε­χι­στεί μέχρι τις 6 αύριο το πρωί. Αύριο θα προ­χω­ρή­σουν σε Γενι­κή Συνέ­λευ­ση για να απο­φα­σί­σουν τα επό­με­να βήμα­τά τους.

Ο Γ. Μαρίνος συζητά με εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου
Ο Γ. Μαρί­νος συζη­τά με εργα­ζό­με­νους στην πύλη του εργοστασίου

Στην πρώ­τη γραμ­μή ώστε να δοθεί με την απερ­γία άμε­ση και απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση βρί­σκο­νται οι δυνά­μεις του κλα­δι­κού Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Φθιώ­τι­δας και οι αγω­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές στο εργοστάσιο.Σε ανα­κοί­νω­σή του το κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το τονί­ζει ότι οι εργα­ζό­με­νοι απαι­τούν άμε­ση δέσμευ­ση από την κυβέρ­νη­ση για ουσια­στι­κά μέτρα για την υγεία και την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων, με παράλ­λη­λη δια­σφά­λι­ση της συνέ­χι­σης της λει­τουρ­γί­ας του εργοστασίου.

Οπως τονί­ζει ο Πανα­γιώ­της Πολί­της, πρό­ε­δρος του κλα­δι­κού Συν­δι­κά­του και μέλος του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων ΛΑΡΚΟ, οι δια­δο­χι­κές κυβερ­νή­σεις και οι διο­ρι­σμέ­νες από αυτές διοι­κή­σεις για να εξυ­πη­ρε­τή­σουν τους στό­χους των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που επο­φθαλ­μιούν τα «φιλέ­τα» της ΛΑΡΚΟ οδη­γούν την εται­ρεία σε απα­ξί­ω­ση, η οποία «πλη­ρώ­νε­ται με τη ζωή των εργα­τών».

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι το νέο θανα­τη­φό­ρο εργα­τι­κό «ατύ­χη­μα» σημειώ­θη­κε λίγες ώρες αφό­του το κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το είχε κρού­σει ξανά τον κώδω­να του κιν­δύ­νου με προ­χτε­σι­νή του ανα­κοί­νω­ση, καθώς την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα μόνο από τύχη δεν υπήρ­ξαν θύμα­τα όταν έσπα­σε συρ­μα­τό­σκοι­νο και έπε­σε κάδος που μετα­φέ­ρει τόνους μεταλλεύματος…

✔️   Στο χώρο κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο

Στις εγκα­τα­στά­σεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυ­μνα βρέ­θη­κε άμε­σα χτες ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής Εύβοιας του Κόμματος.

Συνο­δευό­με­νος από τον Κώστα Μπά­τσι­κα, Γραμ­μα­τέα της Οργά­νω­σης Περιο­χής Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς — Εύβοιας του ΚΚΕ, την Ανδριά­να Μπα­φού­τσου, Γραμ­μα­τέα της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Φθιώ­τι­δας του Κόμ­μα­τος, μέλη των ΚΟ της ΛΑΡΚΟ και της περιο­χής (Λάρυ­μνα, Μαρ­τί­νο και Ατα­λά­ντη) ο Γ. Μαρί­νος συνα­ντή­θη­κε με το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων ΛΑΡΚΟ, συζή­τη­σε με τους εκπρο­σώ­πους του για το δυστύ­χη­μα, αλλά και την απα­ξί­ω­ση της επι­χεί­ρη­σης από όλες δια­χρο­νι­κά τις κυβερ­νή­σεις, πλευ­ρά της οποί­ας απο­τε­λούν και οι επι­κίν­δυ­νες συν­θή­κες δουλειάς.

ℹ️  Μιλώ­ντας στη συνά­ντη­ση με το σωμα­τείο, ο Γ. Μαρί­νος τόνι­σε:

«Θέλου­με να εκφρά­σου­με τη βαθιά μας θλί­ψη, την οργή μας για αυτό το θανα­τη­φό­ρο ατύ­χη­μα και τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του εργά­τη. Ομως θέλου­με να καταγ­γεί­λου­με αυτή την πολύ­χρο­νη αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων, και των τελευ­ταί­ων χρό­νων, της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ και σήμε­ρα της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, για­τί συστη­μα­τι­κά απα­ξί­ω­σαν και απα­ξιώ­νουν ένα σημα­ντι­κό εργο­στά­σιο, ένα μεγα­θή­ριο παρα­γω­γής νικε­λί­ου. Απα­ξιώ­νουν συνει­δη­τά τη ΛΑΡΚΟ για να δια­μορ­φώ­σουν συν­θή­κες να κλεί­σουν, να πωλή­σουν το εργοστάσιο.

Η ανά­πτυ­ξή τους είναι που σκο­τώ­νει, για­τί η ανά­πτυ­ξη αυτή στη­ρί­ζε­ται στο κέρ­δος, στο καπι­τα­λι­στι­κό κέρ­δος. Δεν υπάρ­χει καμία δικαιο­λο­γία. Ακού­σα­με τη δήλω­ση του υπουρ­γού, του κ. Χατζη­δά­κη. Είναι έντο­να υπο­κρι­τι­κή. Και καταγ­γέλ­λου­με την κυβέρ­νη­ση για­τί όταν θέτει το ζήτη­μα της διε­ρεύ­νη­σης των αιτιών του ατυ­χή­μα­τος και του κατα­λο­γι­σμού των ευθυ­νών, προ­σπα­θεί να κοροϊ­δέ­ψει τους εργάτες.

Τι κρύ­βε­ται πίσω από αυτά όλα τα δεκά­δες ατυ­χή­μα­τα που έχου­με ζήσει όλα τα χρό­νια; Κρύ­βε­ται η πολι­τι­κή που εντεί­νει την υπε­ρεκ­με­τάλ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων, που εντα­τι­κο­ποιεί συνε­χώς τη δου­λειά, που απα­ξιώ­νει το εργο­στά­σιο, που ευθύ­νε­ται για την έλλει­ψη μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ζωής των εργαζομένων.

Το ξέρου­με καλά αυτό το εργο­στά­σιο. Κανέ­νας δεν μπο­ρεί να ισχυ­ρι­στεί ότι δεν απα­ξιώ­θη­κε σκό­πι­μα. Και θύμα αυτής της ανά­πτυ­ξης, αυτής της πολι­τι­κής είναι και ο σημε­ρι­νός εργά­της, όπως και οι προη­γού­με­νοι. Με αιτία αυτή την πολι­τι­κή είχα­με τον θάνα­το του εργά­τη στις 11 Ιού­λη, είχα­με το ατύ­χη­μα πριν λίγες μέρες, όταν έσπα­σε το συρ­μα­τό­σκοι­νο, έφυ­γε κάδος με τόνους μετάλ­λευ­μα που μπο­ρού­σε να έχει θύματα.

Το ίδιο και σήμε­ρα. Γι’ αυτό το ΚΚΕ θέλει για άλλη μια φορά να τονί­σει ότι θα είναι μαζί με τους εργά­τες για να υπε­ρα­σπι­στεί το δικαί­ω­μα στη δου­λειά, για να μην περά­σουν τα σχέ­δια για το κλεί­σι­μο ή την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του εργο­στα­σί­ου. Θα είναι μαζί σας για την υπε­ρά­σπι­ση των εργα­σια­κών και των μισθο­λο­γι­κών σας δικαιω­μά­των και θα εντεί­νου­με την προ­σπά­θεια για να ληφθούν, να τηρη­θούν, να εφαρ­μο­στούν προ­λη­πτι­κά μέτρα, μέτρα προ­στα­σί­ας της ασφά­λειας και της ζωής των εργατών.

Συμ­φω­νού­με ότι δεν πάει άλλο και η εργα­τι­κή τάξη και στην περιο­χή έχει μεγά­λη πεί­ρα, έχει τη δύνα­μη και τη θέλη­ση να υπε­ρα­σπι­στεί τη ζωή της. Θα στη­ρί­ξου­με τους αγώ­νες που έχε­τε σχε­διά­σει με όλες μας τις δυνά­μεις. Το ΚΚΕ θα αξιο­ποι­ή­σει όλα τα μέσα που δια­θέ­τει και μέσα στη Βου­λή και στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο και έξω από τη Βου­λή, για να ανα­δεί­ξει τα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν πρώ­τα απ’ όλα την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Σας ευχα­ρι­στού­με και να ξέρε­τε ότι θα είμα­στε κοντά σας σε κάθε εξέ­λι­ξη και θα δυνα­μώ­σου­με την προ­σπά­θεια. Επα­να­λαμ­βά­νου­με τα συλ­λυ­πη­τή­ριά μας στην οικο­γέ­νεια του νεκρού εργά­τη. Δεν είναι μόνο εδώ δυστυ­χώς, θρη­νού­με συνε­χώς εργά­τες και εργά­τριες σε πολ­λούς χώρους, αυξά­νε­ται ο αριθ­μός των εγκλη­μά­των σε βάρος της εργα­τι­κής τάξης. Για­τί είναι αυτό το απο­τέ­λε­σμα της ανά­πτυ­ξης που στη­ρί­ζε­ται στο κέρ­δος των λίγων, της ανά­πτυ­ξης που στη­ρί­ζε­ται στα καπι­τα­λι­στι­κά κέρ­δη. Και γι’ αυτό θα δώσου­με τη μάχη με όλες μας τις δυνά­μεις την επό­με­νη περί­ο­δο στο πλευ­ρό σας».

Εργα­ζό­με­νοι και συν­δι­κα­λι­στές, με τη σει­ρά τους, μίλη­σαν για την απα­ξί­ω­ση του εργο­στα­σί­ου, τις ελλεί­ψεις προ­σω­πι­κού και τις συν­θή­κες εντα­τι­κο­ποί­η­σης, την έλλει­ψη μέσων προ­στα­σί­ας, τα συχνά εργα­τι­κά «ατυ­χή­μα­τα».

Λίγο αργό­τε­ρα, απευ­θυ­νό­με­νος στους εργα­ζό­με­νους στην πύλη του εργο­στα­σί­ου, ο Γ. Μαρί­νος τόνι­σε ότι «εσείς είστε οι παρα­γω­γοί του πλού­του, εσείς δένε­τε με τη δου­λειά σας το ατσά­λι», ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας πως το ΚΚΕ στη­ρί­ζει τους αγώ­νες τους με όλες του τις δυνά­μεις και θέτει στην πρώ­τη γραμ­μή της πάλης, κόντρα στην ανά­πτυ­ξη για τα κέρ­δη των λίγων, τα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

ℹ️  Καταγγελία για απαράδεκτη εισαγγελική απόφαση

Στο μετα­ξύ, σε μια εξέ­λι­ξη που ακο­λού­θη­σε στη συνέ­χεια της χτε­σι­νής μέρας, το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Φθιώ­τι­δας καταγ­γέλ­λει ότι «ο υπη­ρε­σια­κός εισαγ­γε­λέ­ας του Πρω­το­δι­κεί­ου Λαμί­ας, κ. Πέτρου, με υπερ­βάλ­λο­ντα ζήλο, χωρίς καν να περι­μέ­νει την Εκθε­ση της αρμό­διας υπη­ρε­σί­ας που είναι η Επι­θε­ώ­ρη­ση Μεταλ­λεί­ων Νοτί­ου Ελλά­δος, για το σημε­ρι­νό θανα­τη­φό­ρο ατύ­χη­μα στο εργο­στά­σιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυ­μνα, απήγ­γει­λε κατη­γο­ρί­ες στους ίδιους τους εργα­ζό­με­νους»!

Το κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το σχο­λιά­ζει ότι η εν λόγω από­φα­ση «έμμε­σα βγά­ζει λάδι αυτούς που με πολι­τι­κή από­φα­ση έχουν στραγ­γα­λί­σει τη ΛΑΡΚΟ οικο­νο­μι­κά και αυτό έχει ως απο­τέ­λε­σμα να έχει μετα­τρα­πεί σε ένα κρεματόριο».

«Δηλώ­νου­με ότι σε καμία περί­πτω­ση δεν θα δεχτού­με να κατη­γο­ρού­νται οι εργα­ζό­με­νοι που από τη φύση της εργα­σί­ας τους ήταν δίπλα σε σκο­τω­μέ­νους συνα­δέλ­φους, σκο­τώ­νο­νται και οι ίδιοι», ξεκα­θα­ρί­ζει το Συνδικάτο.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Απαράδεκτη η απόφαση του υπηρεσιακού εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες σε εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για το νέο θανατηφόρο

Την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του υπη­ρε­σια­κού εισαγ­γε­λέα να απαγ­γεί­λει κατη­γο­ρί­ες σε εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ για το νέο θανα­τη­φό­ρο εργα­τι­κό ατύ­χη­μα που σημειώ­θη­κε σήμε­ρα, καταγ­γέλ­λει το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Ν. Φθιώ­τι­δας. Οι κατη­γο­ρί­ες αφο­ρούν έξι εργα­ζό­με­νους, οι οποί­οι στις 11 το πρωί της Πέμ­πτης θα οδη­γη­θούν στον ανα­κρι­τή της Λαμίας.

Όπως καταγ­γέλ­λει στην ανα­κοί­νω­σή του το Συν­δι­κά­το, «ο υπη­ρε­σια­κός εισαγ­γε­λέ­ας του Πρω­το­δι­κεί­ου Λαμί­ας, με υπερ­βάλ­λο­ντα ζήλο, χωρίς καν να περι­μέ­νει την έκθε­ση της αρμό­διας υπη­ρε­σί­ας, που είναι η Επι­θε­ώ­ρη­ση Μεταλ­λεί­ων Νοτί­ου Ελλά­δος, για το σημε­ρι­νό θανα­τη­φό­ρο ατύ­χη­μα στο εργο­στά­σιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυ­μνα, απήγ­γει­λε κατη­γο­ρί­ες στους ίδιους τους εργαζόμενους».

«Κατά τη γνώ­μη μας», συνε­χί­ζει η ανα­κοί­νω­ση του Συν­δι­κά­του, «η από­φα­ση του κυρί­ου εισαγ­γε­λέα, που δεν μπο­ρού­με να κατα­λά­βου­με πού βασί­ζε­ται εφό­σον δεν έχει ακό­μα την έκθε­ση των αρμο­δί­ων στα χέρια του, έμμε­σα βγά­ζει λάδι αυτούς που με πολι­τι­κή από­φα­ση έχουν στραγ­γα­λί­σει τη ΛΑΡΚΟ οικο­νο­μι­κά. Και αυτό έχει ως απο­τέ­λε­σμα η ΛΑΡΚΟ να έχει μετα­τρα­πεί σε ένα κρεματόριο».

Δηλώ­νου­με, κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση, «ότι σε καμία περί­πτω­ση δεν θα δεχτού­με να κατη­γο­ρού­νται οι εργα­ζό­με­νοι που από τη φύση της εργα­σί­ας τους ήταν δίπλα στους σκο­τω­μέ­νους συνα­δέλ­φους, σκο­τώ­νο­νται και οι ίδιοι».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Υπεύ­θυ­νη η δια­χρο­νι­κή πολι­τι­κή απα­ξί­ω­σης της ΛΑΡΚΟ με στό­χο το κλεί­σι­μο ή την ιδιωτικοποίηση

Δήλω­ση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τή Εύβοιας του Κόμματος

Σε δήλω­σή του από το χώρο του εργο­στα­σί­ου στη Λάρυ­μνα, ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής Εύβοιας του Κόμ­μα­τος, σημεί­ω­σε τα εξής:

«Η κατά­στα­ση είχε προει­δο­ποι­ή­σει και­ρό πριν. Τα “ατυ­χή­μα­τα”, ακό­μη και το θανα­τη­φό­ρο που έγι­νε τον Ιού­λιο, έδει­χναν ότι έχουν ξεπε­ρα­στεί κάθε είδους όρια και “κόκ­κι­νες γραμμές”.

Και απ’ αυτήν την άπο­ψη, γνώ­ρι­ζε και αυτή η κυβέρ­νη­ση, όπως γνώ­ρι­ζε και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κατά­στα­ση στο εργο­στά­σιο στη Λάρυ­μνα δεν πάει άλλο.

Επει­δή έκα­νε δήλω­ση ο κ. Χατζη­δά­κης και είπε ότι θα διε­ρευ­νη­θούν οι αιτί­ες του θανα­τη­φό­ρου “ατυ­χή­μα­τος” και θα απο­δο­θούν ευθύ­νες, θέλου­με να πού­με ότι αυτή η δήλω­ση είναι απα­ρά­δε­κτη, υπο­κρι­τι­κή και επι­κίν­δυ­νη, για­τί και αυτή η κυβέρ­νη­ση γνω­ρί­ζει καλά ότι τα απο­τε­λέ­σμα­τα της απα­ξί­ω­σης του εργο­στα­σί­ου, για πολ­λά χρό­νια, είναι δρα­μα­τι­κά και με τρα­γι­κές συνέ­πειες. Οι εργά­τες ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η πολι­τι­κή της εντα­τι­κο­ποί­η­σης της δου­λειάς, της υπε­ρεκ­με­τάλ­λευ­σης, της κατα­στρα­τή­γη­σης των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, σε συν­δυα­σμό με την έλλει­ψη μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, της ζωής και της ασφά­λειας των εργα­ζο­μέ­νων, οδη­γεί σε τέτοια θανα­τη­φό­ρα “ατυ­χή­μα­τα”».

Υπεν­θυ­μί­ζο­ντας πως δεν πρό­κει­ται για το πρώ­το «ατύ­χη­μα», ο Γ. Μαρί­νος τόνισε:

«Είχα­με στις 11 Ιού­λη θανα­τη­φό­ρο “ατύ­χη­μα”, είχα­με πριν από λίγες μέρες μεγά­λο πρό­βλη­μα, έσπα­σε το συρ­μα­τό­σχοι­νο και άδεια­σε ο κάδος με το μετάλ­λευ­μα, μπο­ρού­σες να είχες νεκρούς και πάνω από έναν. Και σήμε­ρα υπήρ­χε κίν­δυ­νος το δυστύ­χη­μα να είναι μεγα­λύ­τε­ρης έκτασης.

Δεν υπάρ­χει λοι­πόν καμία δικαιο­λο­γία από καμία κυβέρ­νη­ση. Η πολι­τι­κή που οδή­γη­σε στην απα­ξί­ω­ση, με στό­χο να κλεί­σει ή να ιδιω­τι­κο­ποι­η­θεί η ΛΑΡΚΟ, μια επι­χεί­ρη­ση στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας, παρα­γω­γής νικε­λί­ου, οδη­γεί στη σημε­ρι­νή κατάσταση.

Γι’ αυτό θέλου­με να πού­με ότι το ΚΚΕ, επει­δή έχει ξανα­βρε­θεί πολ­λές φορές σε αυτό το μέρος όπου θρη­νεί όλη η περιο­χή, στη­ρί­ζει τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, την απερ­γία που έχουν ανα­κοι­νώ­σει, και θα κλι­μα­κώ­σου­με τον αγώ­να μας ώστε να παρ­θούν άμε­σα, τώρα, τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας και ασφά­λειας της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων, να εξα­σφα­λι­στεί το δικαί­ω­μα στη δουλειά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο