Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμετάκλητα ένοχος ο χρυσαυγίτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας

Αμε­τά­κλη­τα ένο­χος κρί­θη­κε από το Β’ Τρι­με­λές Εφε­τείο (Πλημ­με­λη­μά­των) ο Μιχ. Γιαν­νό­γκω­νας, στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, για την επί­θε­ση σε μέλη του ΣΕΚ στην Πετρού­πο­λη στις 8/10/2011, κατά την οποία είχαν τραυ­μα­τι­στεί δημο­τι­κή σύμ­βου­λος και ένας ανή­λι­κος μαθη­τής. Ο εν λόγω κατα­δι­κά­στη­κε ομό­φω­να σε δύο χρό­νια φυλά­κι­ση με τριε­τή αναστολή.

Σύμ­φω­να με την από­φα­ση του Εφετείου:

«Την 8/10/2011, ημέ­ρα Σάβ­βα­το, στην Πετρού­πο­λη Αττι­κής, περί ώρα 12.20, ομά­δα περί­που πενή­ντα ατό­μων που ανή­καν στον πολι­τι­κό χώρο της “Χρυ­σής Αυγής” (…) με δια­κρι­τι­κά και συν­θή­μα­τα της εν λόγω οργά­νω­σης, στη συμ­βο­λή των οδών 25ης Μαρ­τί­ου και Κ. Βάρ­να­λη, όπου βρι­σκό­ταν ομά­δα ατό­μων που μοί­ρα­ζε έντυ­πο υλι­κό (τοπο­θε­τη­μέ­νο σε τρα­πέ­ζι) σχε­τι­κό με απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις (…) διέ­πρα­ξαν σε βάρος των προ­α­να­φε­ρο­μέ­νων ατό­μων βιαιο­πρα­γί­ες ενώ ταυ­τό­χρο­να φώνα­ζαν σε αυτούς “κομ­μού­νια”, “θα σας κάνου­με σαπού­νια”, “θα πεθά­νε­τε”. Ειδι­κό­τε­ρα ο πρώ­τος των κατη­γο­ρου­μέ­νων Μιχα­ήλ Γιαν­νό­γκω­νας του Ιωάν­νη, από κοι­νού ενερ­γώ­ντας και με κοι­νό προς τού­το δόλο με άγνω­στα άτο­μα και με ενω­μέ­νες δυνά­μεις με αυτά, από πρό­θε­ση τέλε­σε σε βάρος των παρα­πά­νω ατό­μων βιαιο­πρα­γί­ες και συγκε­κρι­μέ­να επι­τέ­θη­κε από κοι­νού με τα άγνω­στα άτομα…».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Μιχ. Γιαν­νό­γκω­νας είχε κατα­θέ­σει στον Αρειο Πάγο, το 2014, κατα­στα­τι­κό ίδρυ­σης νέου κόμ­μα­τος με την επω­νυ­μία «Εθνι­κή Αυγή», σε περί­πτω­ση μη νομι­μο­ποί­η­σης του συν­δυα­σμού της Χρυ­σής Αυγής λόγω της ποι­νι­κής δίω­ξης για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση. Μάλι­στα, είναι αυτός που κρα­τά­ει τη σημαία της Βέρ­μαχτ στο βίντεο που έχει δει τη δημοσιότητα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο