Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμπελόκηποι: Πολιτιστική Εκδήλωση για τη Γεωργία και τον πολιτισμό της

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΗ 2018, 8.00μμ
Αίθου­σα Λάκω­νος 9, Πάρ­κο ΚΑΠΑΨ
Σε συνερ­γα­σία με το Ελλη­νο­γε­ωρ­για­νό Πολι­τι­στι­κό Κέντρο « Ο Καύκασος»,
Πολι­τι­στι­κή Εκδή­λω­ση για τη Γεωρ­γία και τον πολι­τι­σμό της.

Προ­βο­λή της πολυ­βρα­βευ­μέ­νης, κατα­πλη­κτι­κής ται­νί­ας της Γεωρ­για­νής σκη­νο­θέ­τριας Miriam Khachvani, « DEDE» (2017, διάρ­κεια 97 λεπτά) που έχει προ­κα­λέ­σει αίσθη­ση στον κινη­μα­το­γρα­φι­κό κόσμο καθώς έχει απο­σπά­σει πολ­λά βρα­βεία και υπο­ψη­φιό­τη­τες σε παγκό­σμια φεστιβάλ.

Η νεα­ρή Ντί­να ζει σε ένα απο­μα­κρυ­σμέ­νο ορει­νό χωριό όπου η ζωή «κυβερ­νά­ται» επί αιώ­νες από την παρά­δο­ση. Ο παπ­πούς της, έχει κανο­νί­σει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποί­ος επι­στρέ­φει από τον πόλε­μο. Επι­στρέ­φο­ντας φέρ­νει μαζί του και τον συμπο­λε­μι­στή του, στον οποίο οφεί­λει τη ζωή του. Ο όμορ­φος Gegi, και η Ντί­να ερω­τεύ­ο­νται. Θα κατα­φέ­ρει να ενα­ντιω­θεί στις «στε­γα­νές» παρα­δό­σεις της μικρής κοι­νω­νί­ας στην οποία ζει; Και, αν το κάνει, ποιο θα είναι το τίμημα;

Χαι­ρε­τι­σμός και ομι­λία του Δρα Αβτα­ντήλ Μικα­μπε­ρί­τζε, επι­φα­νή Ελλη­νι­στή, συν-ιδρυ­τή της Έδρας Νεο­ελ­λη­νι­κής Φιλο­λο­γί­ας στο Κρα­τι­κό Πανε­πι­στή­μιο της Τιφλί­δας, διευ­θυ­ντή του Γεωρ­για­νού Αρχαιο­λο­γι­κού Ινστι­τού­του στην Αθή­να και πρό­ε­δρο του Ελλη­νο­γε­ωρ­για­νού Πολι­τι­στι­κού Κέντρου «Ο Καύκασος».

Πολι­τι­στι­κό δρώ­με­νο με έθι­μα, χορούς και τρα­γού­δια της Γεωρ­γί­ας, σε επι­μέ­λεια των μελών του Ελλη­νο­γε­ωρ­για­νού Πολι­τι­στι­κού Κέντρου « Ο Καύκασος».

Μια εκδή­λω­ση της κινη­μα­το­γρα­φι­κής ομά­δας του Συλλόγου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο