Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ

Αμφίρ­ρο­πη παρα­μέ­νει η μάχη των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών των ΗΠΑ και μέχρι τις 06:50 ώρα Ελλά­δας δεν υπάρ­χει ξεκά­θα­ρη εικό­να για το ποιος θα ανα­κη­ρυ­χθεί νικη­τής της εκλο­γι­κής μάχης.

Ο Ντό­ναλντ Τραμπ άντε­ξε και σε πολ­λές περι­πτώ­σεις η νύχτα είχε χαρα­κτη­ρι­στι­κά που θύμι­ζαν το 2016, όταν ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος κέρ­δι­σε στο νήμα τις αμφίρ­ρο­πες πολι­τεί­ες. Εφέ­τος, δεν βρή­κε δύνα­μη μόνον από τους λευ­κούς Αμε­ρι­κα­νούς, αλλά ‑ειδι­κά στις πολι­τεί­ες του νότου- κέρ­δι­σε σημα­ντι­κή ισχύ από τους λατινοαμερικανικούς.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Μπάι­ντεν δεν κατά­φε­ρε να κερ­δί­σει τις αμφίρ­ρο­πες πολι­τεί­ες, που οι δημο­σκο­πή­σεις τον έφερ­ναν να έχει προ­βά­δι­σμα και τώρα ελπί­ζει στο «μπλε τεί­χος» που συγκρο­τούν οι πολι­τεί­ες του Μίσι­γκαν, του Ουιν­σκόν­σιν και της Πενσιλβανίας.

Όπως έχουν τα πράγ­μα­τα, το τελι­κό απο­τέ­λε­σμα ανα­μέ­νε­ται να αργή­σει αρκε­τά καθώς πρέ­πει να κατα­με­τρη­θούν οι επι­στο­λι­κές ψήφοι.

Μπάιντεν: Θα νικήσουμε

Σε δήλω­σή του στις 07.30 ώρα Ελλά­δος, ο Τζο Μπάι­ντεν είπε:

Είμα­στε σε τρο­χιά νίκης, πρέ­πει να είμα­στε υπο­μο­νε­τι­κοί. Κάθε ψήφος μετρά­ει. Νιώ­θου­με καλά για τη θέση μας, πιστεύ­ου­με ότι θα πάρου­με την Αρι­ζό­να, τη Μινε­σό­τα και την Τζόρ­τζια. Νιώ­θου­με καλά για το Ουι­σκόν­σιν και το Μίσι­γκαν και παρά του ότι θα πάρει πολύ χρό­νο θα την κερ­δί­σου­με την Πεν­σιλ­βα­νία. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα θα πάρουν λίγο παρα­πά­νω χρό­νο. Η από­φα­ση για το ποιος έχει κερ­δί­σει δεν είναι του Ντό­ναλντ Τραμπ, ούτε δική μου, αλλά του Αμε­ρι­κα­νι­κού λαού. Συνε­χί­στε να πιστεύ­ε­τε, θα νική­σου­με τις εκλογές.

Τραμπ: Προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές

Στις 07.49 ο Ντ. Τραμπ έκα­νε το ακό­λου­θο σχόλιοQ

“Είμα­στε μπρο­στά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προ­σπα­θούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλο­γές. Δεν θα αφή­σου­με ποτέ να το κάνουν. Δεν μπο­ρούν να κατα­τε­θούν ψήφοι αφού κλεί­σουν τα εκλο­γι­κά τμή­μα­τα”, τόνι­σε με tweet του ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ, προ­σθέ­το­ντας πως θα προ­βεί σε δήλω­σε αργό­τε­ρα σήμερα.

Οι πολιτείες που κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας

Για τον απερ­χό­με­νο πρό­ε­δρο Ντό­ναλντ Τραμπ ψήφι­σαν οι πολι­τεί­ες της Οκλα­χό­μα με 7 εκλέ­κτο­ρες, του Μισι­σι­πί με 6 εκλέκτορες,της Αλα­μπά­μα με 9 εκλέ­κτο­ρες, του Τενε­σί με 11 εκλέ­κτο­ρες. Για τον Τραμπ ψήφι­σαν επί­σης οι πολί­τες του Κεντά­κι με 8 εκλέ­κτο­ρες, της Δυτι­κής Βιρ­τζί­νια με 5 εκλέ­κτο­ρες της Νότιας Καρο­λί­να με 9 εκλέ­κτο­ρες και του Αρκάν­σας με 6 εκλέκτορες.

Υπέρ του απερ­χό­με­νου προ­έ­δρου των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών ψήφι­σαν ακό­μη οι πολι­τεί­ες της Ιντιά­να με 11 εκλέ­κτο­ρες, της Λουι­ζιά­να  με 8 εκλέ­κτο­ρες, καθώς επί­σης τις μικρό­τε­ρες σε εκλέ­κτο­ρες πολι­τεί­ες καθώς ολες δίνουν απο 3 εκλέ­κτο­ρες αυτές της Νεμπρά­σκα, της Βόρειας και Νότιας Ντα­κό­τα, και του Ουαιό­μινγκ.  Στον Ντό­ναλντ Τραμπ πέρα­σαν επί­σης οι πολι­τεί­ες της Γιού­τα και του Αϊντάχο. 

Το Ρεπου­μπι­κα­νι­κό κόμ­μα έως τις 06:00 ώρα Ελλά­δας συγκέ­ντρω­νε 118 εκλε­κτο­ρι­κές ψήφους.

Οι πολιτείες που κερδίζει ο Τζο Μπάιντεν έως τις 06:00 ώρα Ελλάδας

Ο υπο­ψή­φιος των Δημο­κρα­τι­κών για τη προ­ε­δρία των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών Τζο Μπάι­ντεν στς 06:00 ώρα Ελλά­δας κατα­κτά τη νίκη και τους εκλέ­κτο­ρες στις παρα­κά­τω πολιτείες:

Της Μασα­χου­σέ­της με 11 εκλέ­κτο­ρες, του Κονέ­κτι­κατ με 7 εκλέ­κτο­ρες, του Νιου Τζέρ­σι με 14 εκλέ­κτο­ρες, του Μέρι­λαντ με 3 εκλέκτορες,του Ντε­λα­γου­έρ με 3 εκλέ­κτο­ρες, και του Ιλι­νόις με 20 εκλέκτορες.

Καθώς επί­σης του Βέρ­μοντ της Βορ­τζί­νια του Ρόουντ Άιλαντ με 3 εκλέ­κτο­ρες  και την πρω­τεύ­ου­σα Ουά­σινγ­κτον επί­σης με 3 εκλέκτορες.

Υπερ του Τζο Μπάι­ντεν ψήφι­σε επί­σης η πολύ σημα­ντι­κή και παρα­δο­σια­κή για τους Δημο­κρα­τι­κούς πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης με 29 εκλέ­κτο­ρες αλλά και το Νέο Μεξι­κό με τους 5 εκλέκτορες.

Ο Μπάι­ντεν κερ­δί­ζει επί­σης την πολι­τεία του Κολο­ρά­ντο με τους 9 εκλέ­κτο­ρες. Στους Δημο­κρα­τι­κούς πέρα­σε επί­σης η παρα­δο­σια­κά δική τους πολι­τεία της Καλι­φόρ­νια με τους 55 εκλέ­κτο­ρες, όπως επί­σης και στις δυτι­κές πολι­τεί­ες του Όρε­γκον και της Ουάσιγκτον

Ο Τζο Μπαί­ντεν συγκε­ντρώ­νει στις 06:00 ώρα Ελλά­δας 209 εκλέ­κτο­ρες.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως για να εκλε­γεί κάποιος από τους δύο υπο­ψη­φί­ους πρό­ε­δρος, χρειά­ζε­ται να εξα­σφα­λί­σει 270 εκλέ­κτο­ρες. Στην κρί­σι­μη πολι­τεία της Φλό­ρι­ντα, ο Ντό­ναλντ Τραμπ εμφα­νί­ζε­ται να προη­γεί­ται, σύμ­φω­να με εκτί­μη­ση μόνο του Fox News. (209)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο