Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Ανέβηκαν” τα τέλη κυκλοφορίας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ

Στην ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα myCAR, της Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Δημο­σί­ων Εσό­δων, “ανέ­βη­καν” πριν από λίγο τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας για το 2022.

Μέσα από την πλατ­φόρ­μα οι ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των θα έχουν την δυνα­τό­τη­τα να:

– Να θέσουν σε ψηφια­κή ακινησία/κυκλοφορία το όχη­μά τους, κατα­θέ­το­ντας ψηφια­κά τις πινα­κί­δες του, χωρίς να πρέ­πει να επι­σκε­φθούν τη αρμό­δια ΔΟΥ.

– Να κατε­βά­σουν το ειδο­ποι­η­τή­ριο για τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας και να λάβουν βεβαί­ω­ση μη οφει­λής τελών κυκλοφορίας

– Να άρουν την ακι­νη­σία του οχή­μα­τός τους και να πλη­ρώ­σουν τέλη κυκλο­φο­ρί­ας με το μήνα.

Η μονα­δι­κή αλλα­γή που υπάρ­χει εφέ­τος είναι ότι η πλη­ρω­μή των τελών κυκλο­φο­ρί­ας 2022 θα γίνει με δια­φο­ρε­τι­κό τρόπο.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, οι ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των θα πρέ­πει να μπουν στην πλατ­φόρ­μα myCar της ΑΑΔΕ, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τους κωδι­κούς του Taxis και να επι­λέ­ξουν την ενό­τη­τα «Τέλη κυκλο­φο­ρί­ας οχημάτων».

Στη συνέ­χεια θα εμφα­νί­ζε­ται η επι­λο­γή για την εμφά­νι­ση του ειδο­ποι­η­τη­ρί­ου, το οποίο φέτος θα έχει και κωδι­κό QR (QR code), με το οποίο θα μπο­ρεί να γίνε­ται απευ­θεί­ας πλη­ρω­μή, μέσω web banking.

Η προ­θε­σμία για την πλη­ρω­μή των τελών κυκλο­φο­ρί­ας θα είναι η 31η Δεκεμ­βρί­ου 2021 ‑δίχως να υπο­λο­γί­ζο­νται τυχόν παρα­τά­σεις. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως όσοι δεν κατα­βάλ­λουν εμπρό­θε­σμα τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν τα διπλά.

Για τους κατό­χους πιστω­τι­κών καρ­τών υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα να εξο­φλή­σουν τα τέλη κυκλο­φο­ρί­ας σε 12 άτο­κες μηνιαί­ες δόσεις.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφο­ρά στο ύψος των τελών κυκλο­φο­ρί­ας για τα παλαιό­τε­ρα οχή­μα­τα με άδεια κυκλο­φο­ρί­ας έως 30/10/2010, τα τέλη υπο­λο­γί­ζο­νται με βάση την παλαιό­τη­τα και τα κυβι­κά του κινη­τή­ρα. Ειδικότερα:

* από 22 έως 1.230 ευρώ για οχή­μα­τα που κυκλο­φό­ρη­σαν έως το 2000

* από 22 έως 1.260 ευρώ για οχή­μα­τα που κυκλο­φό­ρη­σαν από το 2001 έως το 2005

* από 22 έως 1.380 ευρώ για οχή­μα­τα που κυκλο­φό­ρη­σαν από το 2006 έως το 2010.

Για τα αυτο­κί­νη­τα με άδεια κυκλο­φο­ρί­ας από 1η Ιανουα­ρί­ου 2011 τα τέλη υπο­λο­γί­ζο­νται με βάση τις εκπο­μπές διο­ξει­δί­ου του άνθρακα.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο