Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανέκρουσε πρύμναν για τα υποχρεωτικά rapid test — Ανακοίνωσε δύο δωρεάν self test

Μετά τις έντο­νες αντι­δρά­σεις  για το ενδε­χό­με­νο να γίνουν υπο­χρε­ω­τι­κά τα rapid test ακό­μα και για τους εμβο­λια­σμέ­νους με το κόστος να επι­βα­ρύ­νει τους ίδιους, προ­κει­μέ­νου να εισέλ­θουν σε κλει­στούς χώρους, η κυβέρ­νη­ση ανέ­κρου­σε πρύ­μναν και για να αμβλύ­νει τις εντυ­πώ­σεις ο πρω­θυ­πουρ­γός ανήγ­γει­λε δύο self test ‑δωρε­άν για όλους- για τα Χρι­στού­γεν­να και την Πρωτοχρονιά.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανέ­φε­ρε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, κατά τη συνε­δρί­α­ση του Υπουρ­γι­κού Συμ­βου­λί­ου, «δύο δωρε­άν self test» θα δοθούν δωρε­άν σε όλο τον πλη­θυ­σμό στις γιορ­τές με τη σύστα­ση το ένα να γίνει πριν τα Χρι­στού­γεν­να και το δεύ­τε­ρο αμέ­σως μετά την Πρω­το­χρο­νιά. Πρό­σθε­σε ότι η χορή­γη­ση θα γίνει μέσω πλατ­φόρ­μας που θα ανοίξει.

Επι­βε­βαί­ω­σε πως είχε ειση­γή­σεις για τη διε­νέρ­γεια rapid test από όλους, τις οποί­ες απέρ­ρι­ψε, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι θα ήταν άδι­κο για τους εμβο­λια­σμέ­νους και μέτρο δύσκο­λο στην εφαρ­μο­γή του. Είναι, όμως, φανε­ρό ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός κατέ­φυ­γε τελι­κά στα δυο δωρε­άν self test, αφού μέτρη­σε τις αντι­δρά­σεις που υπήρξαν.

Για το ενδε­χό­με­νο να ληφθούν περιο­ρι­στι­κά μέτρα μετά την περί­ο­δο των γιορ­τών, ανέ­φε­ρε ότι αυτό θα εξαρ­τη­θεί από τα δεδο­μέ­να των πρώ­των εβδο­μά­δων του 2022 και δήλω­σε ότι καμία από­φα­ση δεν έχει ακό­μα ληφθεί.

Ωστό­σο, ο πρω­θυ­πουρ­γός και πάλι δεν ανα­κοί­νω­σε κανέ­να νέο μέτρο προ­στα­σί­ας και θωρά­κι­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας αν και όπως δήλω­σε υπάρ­χει «έντο­νη ανη­συ­χία» για την παραλ­λα­γή «Όμι­κρον», διό­τι «μπο­ρεί να βάλει τα συστή­μα­τα Υγεί­ας κάτω από μεγά­λη πίε­ση». Επέ­μει­νε στη λογι­κή της ατο­μι­κής ευθύ­νης καλώ­ντας τους πολί­τες να κάνουν τεστ και «το ενι­σχυ­τι­κό τρί­το εμβόλιο».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο