Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανέκρουσε πρύμναν η Β’ Βάθμια Ημαθίας μετά το θόρυβο και την πίεση που οδήγησε σε παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας

Μετά από το θόρυ­βο που δημιουρ­γή­θη­κε από το atexnos.gr και την ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Ημα­θί­ας και την πίε­ση που ασκή­θη­κε από φορείς της περιο­χής στα­μά­τη­σε κάθε δια­δι­κα­σία σε βάρος του καθη­γη­τή του 4ου Λυκεί­ου Βέροιας Δημή­τρη Ταχματζίδη.

Με ανα­κοί­νω­σή του το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, λίγο μετά τις 16.00 σήμε­ρα, ενημερώνει:

«Με αφορ­μή δημο­σιεύ­μα­τα και μετά από επι­κοι­νω­νία με την αρμό­δια Διεύ­θυν­ση, το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, Έρευ­νας και Θρη­σκευ­μά­των διευ­κρι­νί­ζει ότι δεν έχει δια­τα­χθεί κανε­νός είδους διοι­κη­τι­κή έρευ­να σε βάρος του καθη­γη­τή του 4ου Λυκεί­ου Βέροιας Δημή­τρη Ταχ­μα­τζί­δη, ο οποί­ος στο­χο­ποι­ή­θη­κε από βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής».

Ευχά­ρι­στη εξέ­λι­ξη η άρση κάθε έρευ­νας σε βάρος του καθη­γη­τή, όμως το γεγο­νός είναι υπαρ­κτό. η προϊ­στα­μέ­νη της Β’Βάθ­μιας είχε δια­τά­ξει ΕΔΕ, την οποία με την παρέμ­βα­ση του υπουρ­γεί­ου Παδεί­ας πήρε πίσω.  Είχε προ­χω­ρή­σει η δια­δι­κα­σία σε βάρος του Δ. Ταχ­μα­τζί­δη. Μάλι­στα είχε ορι­στεί ορι­στεί και ο καθη­γη­τής που θα διε­νερ­γού­σε την έρευ­να (για την ιστο­ρία οι δύο πρώ­τοι καθη­γη­τές που ορί­στη­καν παραι­τή­θη­καν και ορί­στη­κε τρί­τος) ο οποί­ος επι­κοι­νώ­νη­σε με τον στο­χο­ποι­η­μέ­νο από τη Χρυ­σή Αυγή καθη­γη­τή για τα περαιτέρω.

Οι πολι­τι­κές ευθύ­νες για το υπουρ­γείο παρα­μέ­νουν. Έπρε­πε να γίνει γνω­στό το θέμα για να στα­μα­τή­σει η δίωξη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο