Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβάλλεται η παρέλαση της 9ης Μαΐου στην Μόσχα λόγω κορονοϊού

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι απο­φά­σι­σε να ανα­βάλ­λει λόγω της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, την διε­ξα­γω­γή της παρέ­λα­σης για την επέ­τειο τη νίκης του σοβιε­τι­κού στρα­τού επί της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας που πραγ­μα­το­ποιεί­ται κάθε χρό­νο στις 9 Μαΐ­ου­τι­μώ­ντας την αντι­φα­σι­στι­κή νίκη και η οποία μετά την ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σμού χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ως Ημέ­ρα της Νίκης.

«Έως την εορ­τή της Νίκης, έως την Ημέ­ρα της Νίκης, έχει μεί­νει λιγό­τε­ρο από μήνα, ενώ­πιον μας βρί­σκε­ται, μια δύσκο­λη, θα το πω ευθέ­ως, οδυ­νη­ρή επι­λο­γή: και η ημε­ρο­μη­νία της 9ης Μαΐ­ου είναι για εμάς ιερή, και η ζωή του κάθε ανθρώ­που είναι ανε­κτί­μη­τη» δήλω­σε ο Ρώσος πρό­ε­δρος, κατά την διάρ­κεια κυβερ­νη­τι­κής σύσκεψης.

Σύμ­φω­να με τον Ρώσο πρό­ε­δρο «η προ­ε­τοι­μα­σία για την παρέ­λα­ση της 9ης Μαΐ­ου θε έπρε­πε να αρχί­σει ήδη από τώρα». «Αλλά οι κίν­δυ­νοι που σχε­τί­ζο­νται με την επι­δη­μία, η κορύ­φω­ση της οποί­ας δεν έχει περά­σει, είναι εξαι­ρε­τι­κά υψη­λοί, και αυτό δεν μας δίνει το δικαί­ω­μα να ξεκι­νή­σου­με τώρα την προ­ε­τοι­μα­σία για την παρέ­λα­ση και τις άλλες μαζι­κές εκδηλώσεις».

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος έδω­σε εντο­λή στον υπουρ­γό Άμυ­νας και σε όλες τις αρχές να ανα­βάλ­λουν την παρέ­λα­ση της 9ης Μαΐ­ου και όλες τις σχε­τι­κές εκδη­λώ­σεις, που είχαν προ­γραμ­μα­τι­σθεί για τον εορ­τα­σμό της 75ης επε­τεί­ου από την νίκη επί της ναζι­στι­κής Γερμανίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο