Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Σε επ’ αόρι­στον ανα­βο­λή οδη­γή­θη­κε η δίκη, ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου (ΜΟΔ), των έξι κατη­γο­ρου­μέ­νων για τον απο­τρό­παιο θάνα­το του 33χρονου ακτι­βι­στή Ζακ Κωστό­που­λου, το μεση­μέ­ρι της 21ης Σεπτε­βρί­ου 2018, έξω από κοσμη­μα­το­πω­λείο στην οδό Γλάδ­στω­νος στην Ομόνοια.

Οι περιο­ρι­σμοί που προ­βλέ­πο­νται για την απο­φυ­γή διά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού, που ορί­ζουν μέγι­στο αριθ­μό παρό­ντων εντός του δικα­στη­ρί­ου τους 15, ήταν αυτοί που οδή­γη­σαν σε ανα­βο­λή της εκδίκασης.

«Μετά μεγά­λης μου θλί­ψης, ανα­βάλ­λου­με την υπό­θε­ση» είπε ο πρό­ε­δρος του ΜΟΔ, ο οποί­ος κατά την έναρ­ξη της συνε­δρί­α­σης τόνι­σε πως εάν όλοι οι παρά­γο­ντες της δίκης εμμεί­νουν στη τήρη­ση της ΚΥΑ δεν μπο­ρεί να διε­ξα­χθεί η δίκη με τις συν­θή­κες ασφα­λεί­ας που ορί­ζει η ΕΣΔΑ. Τόσο η υπε­ρά­σπι­ση και η πολι­τι­κή αγω­γή αλλά και ο εισαγ­γε­λέ­ας ζήτη­σαν να μην ανα­βλη­θεί η δίκη αλλά να δια­κο­πεί προ­κει­μέ­νου να μετα­φερ­θεί σε μεγα­λύ­τε­ρη αίθου­σα. Ωστό­σο, το δικα­στή­ριο προ­χώ­ρη­σε σε ανα­βο­λή σύμ­φω­να με άρθρο 349 Κώδι­κα Ποι­νι­κής Δικο­νο­μί­ας (λόγοι ανω­τέ­ρας βίας) που αφο­ρά αδυ­να­μία διε­ξα­γω­γής της δίκης λόγω προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων υγείας.

Για τον θάνα­το του Ζακ Κωστό­που­λου είναι κατη­γο­ρού­με­νοι δύο κατα­στη­μα­τάρ­χες, ο κοσμη­μα­το­πώ­λης και ο μεσί­της, που κατα­γρά­φη­καν σε βίντεο να χτυ­πούν βάναυ­σα τον 33χρονο, ο οποί­ος για άγνω­στο λόγο είχε μπει στο κατά­στη­μα του πρώ­του, καθώς και τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί που είχαν μετα­βεί στο σημείο.

Και οι έξι κατη­γο­ρού­με­νοι είναι αντι­μέ­τω­ποι με την κατη­γο­ρία της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλάβης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο