Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβλήθηκε η δίκη Λιγνάδη

Για τις 25 Φεβρουα­ρί­ου διέ­κο­ψε η δίκη με κατη­γο­ρού­με­νο τον Δημή­τρη Λιγνάδη.

Οι δικα­στές έκα­ναν δεκτό το αίτη­μα του συνη­γό­ρου υπε­ρά­σπι­σης του κατη­γο­ρού­με­νου Αλέ­ξη Κού­για στο οποίο αντέ­λε­ξε η πολι­τι­κή αγωγή.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος για βια­σμούς κατά συρ­ροή τεσ­σά­ρων ανη­λί­κων και νεα­ρών ανδρών, δεν τοπο­θε­τή­θη­κε στο δικα­στή­ριο. Εισήλ­θε στη αίθου­σα λίγο μετά τις 9:30 και οδη­γή­θη­κε στο εδώλιο.

Λίγο μετά τις 10:00 έφτα­σαν στο δικα­στή­ριο και οι τέσ­σε­ρις καταγ­γέλ­λο­ντες. Στα απο­κλει­στι­κά πλά­να που μετέ­δω­σε το «Πρω­ι­νό», οι τέσ­σε­ρις καταγ­γέλ­λο­ντες ‑οι δύο που μένουν στην Ελλά­δα και οι δύο που ζουν στο εξω­τε­ρι­κό- σε μια συμ­βο­λι­κή κίνη­ση μπή­καν μαζί στο δικα­στι­κό μέγα­ρο. Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι πρό­κει­ται για την πρώ­τη φορά που πραγ­μα­το­ποιούν δημό­σια εμφάνιση.

Αίσθη­ση πάντως προ­κά­λε­σε στη δίκη η τοπο­θέ­τη­ση του κ. Κού­για, ο οποί­ος ανέ­φε­ρε ότι «η δίκη αυτή δεν αφο­ρά την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία, αλλά τον κατη­γο­ρού­με­νο που είναι πρω­τα­γω­νι­στής αυτού το δρά­μα­τος και τα θύμα­τα». Ακό­μη ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του Δημή­τρη Λιγνά­δη ανέ­φε­ρε ότι η δίκη του εντο­λέα του «είναι η πρώ­τη δίκη που έχου­με βια­σθέ­ντα άντρα». Πρό­σθε­σε δε ότι «αφο­ρά ένα παγκό­σμιο κίνη­μα για να εδραιω­θεί ένα τρί­το φύλο. Δεν πιθα­νο­λο­γού­με την αθω­ό­τη­τα του εντο­λέα μας, είμα­στε σίγου­ροι για αυτό».

Από την πλευ­ρά τους οι δικη­γό­ροι των τεσ­σά­ρων μηνυ­τών δήλω­σαν ότι δεν θα πρέ­πει να δια­κο­πεί η δια­δι­κα­σία, καθώς ήδη έχει παρα­τα­θεί ο χρό­νος προ­σω­ρι­νής κρά­τη­σης του κατη­γο­ρού­με­νου. «Έχει δηλώ­σει ο ίδιος, μέσω της υπε­ρά­σπι­σής του, ότι δια­κα­ώς επι­θυ­μεί να δικα­στεί και συγ­χρό­νως θα ζητή­σει εντός μήνα δια­κο­πή, προ­ε­ξο­φλώ­ντας την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου. Αν θέλει δια­κα­ώς να δικα­στεί για­τί κωλυ­σιερ­γεί ανα­ρω­τιέ­μαι;» ανέ­φε­ρε ο εκ των δικη­γό­ρων της πολι­τι­κής αγω­γής, προ­σθέ­το­ντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθω­ω­θεί και σου λέει ένας μήνας παρα­πά­νω δεν έχει δια­φο­ρά ή έχει ξεκι­νή­σει τακτι­κή εξά­ντλη­σης 18μηνου που θα οδη­γή­σει στην ελευ­θέ­ρω­ση του…».

Ακό­μη, ο συνή­γο­ρος πολι­τι­κής αγω­γής ανέ­φε­ρε ότι καταγ­γέλ­λο­ντες και μηνυ­τές δεν έχουν την οικο­νο­μι­κή δυνα­τό­τη­τα να πηγαι­νο­έρ­χο­νται στο εξω­τε­ρι­κό ούτε να δια­μέ­νουν για μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα σε ξενο­δο­χείο μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί η δίκη. Επι­σή­μα­νε ακό­μη ότι θα πρέ­πει να απορ­ρι­φθεί το αίτη­μα δια­κο­πής και να διο­ρι­στεί αυτε­πάγ­γελ­τα και ένας δεύ­τε­ρος συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης, για να δια­σφα­λι­στεί η εύρυθ­μη διε­ξα­γω­γή της δίκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο