Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακλήθηκε η απαράδεκτη τιμωρία του καταδρομέα που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ανα­κλή­θη­κε η απα­ρά­δε­κτη τιμω­ρία που είχε ανα­κοι­νω­θεί στον κατα­δρο­μέα του Κέντρου Εκπαί­δευ­σης Ειδι­κών Δυνά­με­ων (ΚΕΕΔ) στο Μεγά­λο Πεύ­κο μετά το κύμα κατα­δί­κης από δεκά­δες στρα­τιώ­τες από όλη τη χώρα, την Επι­τρο­πή Αλλη­λεγ­γύ­ης για τα Δικαιώ­μα­τα των Στρα­τευ­μέ­νων, από­στρα­τους αξιω­μα­τι­κούς των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και την Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλάδας.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της Επι­τρο­πής Αλλη­λεγ­γύ­ης για τα Δικαιώ­μα­τα των Στρα­τευ­μέ­νων έχει ως εξής:

«Οι ενέρ­γειες και οι μεθο­δεύ­σεις που επι­χεί­ρη­σαν να ενερ­γο­ποι­ή­σουν η κυβέρ­νη­ση της Νέας Δημο­κρα­τί­ας και το υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας με διά­φο­ρους τρό­πους, έπε­σαν στο κενό μετά το κύμα κατα­δί­κης και αλλη­λεγ­γύ­ης που εκφρά­στη­κε στον στρατιώτη.

Η ποι­νή που είχε ανα­κοι­νω­θεί στον στρα­τιώ­τη ανακλήθηκε!

Οι άκρως αντι­δρα­στι­κές από­ψεις που ανα­πα­ρά­γο­νται από χθες, με απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, θυμί­ζουν τις πιο μαύ­ρες μέρες του τόπου μας για τις οποί­ες ο λαός ξεση­κώ­θη­κε πριν 48 χρό­νια στο Πολυ­τε­χνείο. Απά­ντη­ση σε όλους αυτούς δίνουν και τα στρα­τευ­μέ­να παι­διά του λαού με την κατα­δί­κη και τους αγώ­νες τους.

Αξί­ζουν συγ­χα­ρη­τή­ρια όλοι οι νέοι στρα­τευ­μέ­νοι που τίμη­σαν το Πολυ­τε­χνείο, ενά­ντια στη χού­ντα των συνταγ­μα­ταρ­χών, και τα επί­και­ρα σήμε­ρα συν­θή­μα­τά του για “Ψωμί — Παι­δεία — Ελευ­θε­ρία”, “Έξω οι ΗΠΑ”, “ΈΞΩ το ΝΑΤΟ”. Με την παρου­σία τους τίμη­σαν περή­φα­να τον ξεση­κω­μό του λαού, τιμώ­ντας την πατρί­δα τους. Γι’ αυτόν το λόγο τους αγκά­λια­σε στην κυριο­λε­ξία η μεγα­λειώ­δεις συγκέ­ντρω­ση και κατα­χει­ρο­κρο­τή­θη­καν από τους δεκά­δες χιλιά­δες δια­δη­λω­τές στην πορεία του Πολυ­τε­χνεί­ου καθ’ όλη τη διάρ­κεια μέχρι την πρε­σβεία των ΗΠΑ. Αυτή είναι άλλω­στε και η μεγα­λύ­τε­ρη τιμή.

Οι νέοι στρα­τευ­μέ­νοι πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν πως παρα­μέ­νει ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μά τους να έχουν άπο­ψη, σκέ­ψη και να τις εκφράζουν.

48 χρό­νια μετά τον ξεση­κω­μό του Πολυ­τε­χνεί­ου, χιλιά­δες στρα­τιώ­τες με την παρου­σία τους στις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές δια­δη­λώ­σεις κατο­χύ­ρω­σαν στην πρά­ξη το αυτο­νό­η­το δικαί­ω­μά τους να συμ­με­τά­σχουν σε αυτές.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται και με αυτά τα γεγο­νό­τα η ανά­γκη συνέ­χι­σης της πάλης και της διεκ­δί­κη­σης από το λαό, τη νεο­λαία και τους στρα­τευ­μέ­νους ώστε να εκπλη­ρω­θούν οι στό­χοι και τα μηνύ­μα­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου για ζωή και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, να κλεί­σουν οι ξένες βάσεις που μετα­τρέ­πουν τη χώρα μας σε ορμη­τή­ριο πολέ­μου και τον λαό σε στό­χο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Επι­τρο­πή Αλλη­λεγ­γύ­ης για τα Δικαιώ­μα­τα των Στρα­τευ­μέ­νων βρί­σκε­ται δίπλα στον κάθε στρα­τιώ­τη που παλεύ­ει και αγω­νί­ζε­ται για τα δικαιώ­μα­τά του.

Οι νέοι στρα­τευ­μέ­νοι που υπη­ρε­τούν σήμε­ρα τη θητεία τους έχουν κάθε λόγο να πιστέ­ψουν στη δύνα­μή τους, αφού οι ίδιοι είναι παι­διά του εργα­ζό­με­νου λαού που όσες φορές μέχρι σήμε­ρα χρειά­στη­κε να υπε­ρα­σπι­στεί τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά του το κατά­φε­ρε με τους αγώ­νες του.

Οι στρα­τιώ­τες έχουν αξί­ες και ιδα­νι­κά για μια αξιο­πρε­πή θητεία, όπως και για τη ζωή τους, και αυτά πρέ­πει να τα υπε­ρα­σπί­ζο­νται διεκ­δι­κώ­ντας τα και μέσα στα στρα­τό­πε­δα με “όπλο” τους την αλλη­λεγ­γύη και το κεφά­λι ψηλά.

“Οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά, έχουν δικαιώ­μα­τα πολιτικά”».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο