Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υπόθεση της ανήλικης 10χρονης, από τη Θεσσαλονίκη

«Το Χαμό­γε­λο του Παι­διού» ανα­φο­ρι­κά με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που έχουν έρθει στο φως της δημο­σιό­τη­τας για την υπό­θε­ση της ανή­λι­κης 10χρονης από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, θα ήθε­λε να τονί­σει πόσο σημα­ντι­κό είναι να συμ­βάλ­λου­με όλοι, ώστε να δια­κο­πεί η περε­ταί­ρω έκθε­ση της προ­σω­πι­κής ζωής του παι­διού, η οποία επι­τεί­νει την ψυχο­τραυ­μα­τι­κή εμπει­ρία που βίω­σε η ανήλικη.

Η Δικαιο­σύ­νη θα πρέ­πει να συνε­χί­σει απρό­σκο­πτα τις έρευ­νές της και οι Αρχές να εξά­γουν τα πορί­σμα­τά τους, όσον αφο­ρά στις τελι­κές ευθύ­νες και απο­φά­σεις και για όσους ενε­πλά­κη­σαν με αξιό­ποι­νες πράξεις.

«Το Χαμό­γε­λο του Παι­διού» ενη­με­ρώ­θη­κε για την εξα­φά­νι­ση της ανή­λι­κης, στις 11/6/2020 και προ­χώ­ρη­σε άμε­σα στην ενερ­γο­ποί­η­ση του Εθνι­κού Συντο­νι­στι­κού Προ­γράμ­μα­τος έγκαι­ρης και έγκυ­ρης ειδο­ποί­η­σης των πολι­τών σε περι­στα­τι­κά εξαφάνισης/απαγωγής ανη­λί­κων «Amber Alert Hellas». Επι­προ­σθέ­τως, ενερ­γο­ποί­η­σε άμε­σα την Ομά­δα Έρευ­νας και Διά­σω­σης «Θανά­σης Μακρής», η οποία σε συνερ­γα­σία με τις Αστυ­νο­μι­κές και Δημο­τι­κές Αρχές επι­χεί­ρη­σαν έρευ­νες για τον εντο­πι­σμό της ανή­λι­κης στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

«Το Χαμό­γε­λο του Παι­διού», στις 13/6/2020, αμέ­σως μόλις ενη­με­ρώ­θη­κε για την εύρε­ση της ανή­λι­κης, ενη­μέ­ρω­σε άμε­σα με σχε­τι­κό Δελ­τίο Τύπου Εύρε­σης στο οποίο, όπως και σε κάθε ανά­λο­γη περί­πτω­ση, ζητού­σε και την άμε­ση αφαί­ρε­ση της φωτο­γρα­φί­ας από όπου υπήρ­χε η ανα­κοί­νω­ση της εξα­φά­νι­σης, ώστε να στα­μα­τή­σει άμε­σα η περε­ταί­ρω έκθε­ση των στοι­χεί­ων του παι­διού. Επί­σης, στο πλαί­σιο της πάγιας συνερ­γα­σί­ας που δια­τη­ρεί με τις Εισαγ­γε­λι­κές και Αστυ­νο­μι­κές Αρχές, έθε­σε από την πρώ­τη στιγ­μή στη διά­θε­ση των Αρχών τις υλι­κο­τε­χνι­κές υπο­δο­μές και πόρους του.

Θα θέλα­με να ευχα­ρι­στή­σου­με για την άρι­στη συνερ­γα­σία τη Δημο­τι­κή Αστυ­νο­μία, το Τμή­μα Ανα­ζη­τή­σε­ων της Υπο­διεύ­θυν­σης Ανα­ζη­τή­σε­ων Αρχεί­ου και Ταυ­το­τή­των της Διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Αττι­κής, το Τμή­μα Ανα­ζη­τή­σε­ων της Υπο­διεύ­θυν­σης Ανα­ζη­τή­σε­ων Αρχεί­ου και Ταυ­το­τή­των της Διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης, το Τμή­μα Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων της Υπο­διεύ­θυν­σης Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων της Διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης, καθώς και την Εισαγ­γε­λία Ανη­λί­κων Θεσ­σα­λο­νί­κης. Οι προ­σπά­θειες όλων συνέ­βα­λαν στο να βρε­θεί η ανή­λι­κη και να οδη­γη­θούν οι υπαί­τιοι ενώ­πιον της Δικαιοσύνης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο