Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΕΕΔΥΕ για Ουκρανία: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ!

Την ανά­γκη απε­μπλο­κής της Ελλά­δας από τους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, ανα­δει­κνύ­ει η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), σε ανα­κοί­νω­σή της ανα­φο­ρι­κά με την κατά­στα­ση στην Ουκρα­νία και την Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη απαι­τώ­ντας παράλ­λη­λα να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί καμία ευρω­α­τλα­ντι­κή υπο­δο­μή από το έδα­φος της χώρας για τις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρανία.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η ΕΕΔΥΕ αναφέρει:

«Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) εκφρά­ζει την έντο­νη ανη­συ­χία της για τις εξε­λί­ξεις του τελευ­ταί­ου δια­στή­μα­τος στην Ουκρα­νία. Κλι­μα­κώ­νε­ται επι­κίν­δυ­να η αντι­πα­ρά­θε­ση ανά­με­σα σε ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ με τη Ρωσία, στο έδα­φος όλων των γεγο­νό­των που μεσο­λά­βη­σαν στην περιο­χή της Ουκρα­νί­ας από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Γίνε­ται φανε­ρό πως πηγή των σφο­δρών αυτών αντα­γω­νι­σμών είναι οι τερά­στιες πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές στο ουκρα­νι­κό έδα­φος, οι αγω­γοί Ενέρ­γειας, οι δρό­μοι μετα­φο­ράς εμπο­ρευ­μά­των, οι σφαί­ρες επιρ­ρο­ής και το ποιος θα κάνει κου­μά­ντο σε αυτά, πάντα σε βάρος του ουκρα­νι­κού λαού και των λαών της περιοχής.

Η συγκέ­ντρω­ση τερά­στιας δύνα­μης πυρός στην περιο­χή και γενι­κό­τε­ρα στα σύνο­ρα με τη Ρωσία απο­κα­λύ­πτουν για πολ­λο­στή φορά πως οι δεκά­δες αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές ασκή­σεις και συνεκ­παι­δεύ­σεις, όπως η “Defender Europe 2021”, η “Atlantic Resolve” και πολ­λές ακό­μη, στις οποί­ες συμ­με­τεί­χε ενερ­γά η χώρα μας, απο­τε­λούν πρό­βες πολέ­μου, στο­χεύ­ο­ντας άλλους λαούς.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ φέρει τερά­στιες ευθύ­νες για­τί με την πολι­τι­κή της εμπλέ­κει βαθύ­τε­ρα τη χώρα και τον λαό μας σε αυτό το κου­βά­ρι των αντα­γω­νι­σμών, με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες. Βρί­σκει τη στή­ρι­ξη και από τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, που παρά τις δήθεν επι­μέ­ρους δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις τους συντάσ­σο­νται μέχρι κεραί­ας με τους ευρω­α­τλα­ντι­κούς σχε­δια­σμούς, για λογα­ρια­σμό της ανα­βάθ­μι­σης των συμ­φε­ρό­ντων της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης.

Συνε­χί­ζο­ντας την πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ, απο­γειώ­νει την εμπλο­κή στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς. Η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία, που υπέ­γρα­ψε και που προ­τί­θε­ται να φέρει προς κύρω­ση στη Βου­λή στο επό­με­νο διά­στη­μα, απο­τε­λεί μαγνή­τη κιν­δύ­νων. Στο­χο­ποιεί τον λαό και τη χώρα μας. Τη μετα­τρέ­πει σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο, αλλά και σε στό­χο αντι­ποί­νων. Οι προει­δο­ποι­η­τι­κές δηλώ­σεις του Ρώσου πρέ­σβη στην Αθή­να την περα­σμέ­νη βδο­μά­δα είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κές των κιν­δύ­νων που ελλο­χεύ­ουν. Απο­κα­λύ­πτουν πως σε αντί­θε­ση με τα παρα­μύ­θια των δήθεν ωφε­λειών από την ύπαρ­ξη και την επέ­κτα­ση των ευρω­α­τλα­ντι­κών υπο­δο­μών, η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα υπο­γραμ­μί­ζει τους μεγά­λους κινδύνους.

Ιδιαί­τε­ρα με τις εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία, η κυβέρ­νη­ση παί­ζει με το φιτί­λι του πολέ­μου. Ανα­λαμ­βά­νει επι­κίν­δυ­νες πρω­το­βου­λί­ες σε πολι­τι­κό και διπλω­μα­τι­κό επί­πε­δο, ενώ ταυ­τό­χρο­να οι υπο­δο­μές στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη και στη Σού­δα καλού­νται να παί­ξουν ρόλο προ­ώ­θη­σης βαρέ­ως εξο­πλι­σμού και στρα­τιω­τι­κών μονά­δων στην Ουκρα­νία και γενι­κό­τε­ρα στην Ανα­το­λι­κή Ευρώπη.

Ως εδώ! Η ΕΕΔΥΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της στον ουκρα­νι­κό λαό και καλεί σε ετοι­μό­τη­τα και σε επα­γρύ­πνη­ση τον ελλη­νι­κό λαό μπρο­στά στις σοβα­ρές εξε­λί­ξεις. Χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει ακό­μη πιο απο­φα­σι­στι­κά ο αγώ­νας ενά­ντια στην εμπλο­κή στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ. Για να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θούν η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, η Σού­δα και καμιά ευρω­α­τλα­ντι­κή υπο­δο­μή από ελλη­νι­κό έδα­φος για τις επι­χει­ρή­σεις στην Ουκρα­νία. Για να ξηλω­θούν οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις. Να επι­στρέ­ψουν από το εξω­τε­ρι­κό όλες οι απο­στο­λές των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνάμεων».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο