Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΚΕ του ΚΚΕ: «Η μαζική λαϊκή δράση θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία»

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την επί­θε­ση φασι­στών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η σημε­ρι­νή θρα­σύ­δει­λη και δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση φασι­στών εγκλη­μα­τιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγ­μα­το­ποιού­σαν πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση με το Κάλε­σμα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος στην Ηλιού­πο­λη Θεσ­σα­λο­νί­κης, έρχε­ται ως συνέ­χεια των φασι­στι­κών επι­θέ­σε­ων στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και σε άλλες περιο­χές τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες και απο­τε­λεί επί­θε­ση συνο­λι­κά κατά του λαού και της νεο­λαί­ας, που δεν θα μεί­νει ανα­πά­ντη­τη από το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Η μαζι­κή λαϊ­κή δρά­ση είναι αυτή που θα απο­μο­νώ­σει και θα τσα­κί­σει τα φασι­στι­κά εγκλη­μα­τι­κά στοιχεία.

Ένα χρό­νο μετά την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής ΧΑ, απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ο φασι­σμός είναι και παρα­μέ­νει χρή­σι­μο όπλο και πολυ­ερ­γα­λείο του συστή­μα­τος, που δεν διστά­ζει να το αξιο­ποι­ή­σει σε βάρος του κινή­μα­τος, σε βάρος των κομ­μου­νι­στών που πρω­το­στα­τούν για την οργά­νω­ση και ενί­σχυ­ση της λαϊ­κής πάλης.

Για αυτά τα γεγο­νό­τα δεν είναι αθώ­οι όσοι κυβερ­νη­τι­κοί, πολι­τι­κοί, δημο­σιο­γρα­φι­κοί και άλλοι παρά­γο­ντες του κατε­στη­μέ­νου όλες αυτές τις μέρες εξι­σώ­νουν την εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή βία με την πάλη του λαού και τη δρά­ση του ΚΚΕ, ανα­πα­ρά­γο­ντας την θεω­ρία των “δύο άκρων”. Με αυτό τον τρό­πο αθω­ώ­νουν και τελι­κά οπλί­ζουν τα χέρια των φασι­στών. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ έχει τερά­στια ευθύ­νη για την ανο­χή προς αυτές τις ομά­δες από στε­λέ­χη της και κρα­τι­κούς μηχανισμούς.

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι και ανι­στό­ρη­τοι όσοι νομί­ζουν ότι με αυτόν τον τρό­πο θα εμπο­δί­σουν τη δρά­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την πρω­το­πό­ρα συμ­βο­λή τους στην οργά­νω­ση των εργα­τι­κών — λαϊ­κών αγώ­νων. Η αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση του λαού και της νεο­λαί­ας με το ΚΚΕ δυνα­μώ­νει και θα δυνα­μώ­σει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο, βάζο­ντας στο στό­χα­στρο το σύστη­μα που γεν­νά τη φτώ­χεια, την εκμε­τάλ­λευ­ση, τους πολέ­μους, το φασι­σμό — ναζισμό».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο