Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση — κόλαφος για την κυβέρνηση μετά το πρόστιμο στον εθελοντή αιμοδότη.

To Δελ­τίο Τύπου της Ελλη­νι­κής Ομο­σπον­δί­ας Θαλασ­σαι­μί­ας σχε­τι­κά με τις ελλεί­ψεις αίμα­τος που αντι­με­τω­πί­ζουν οι πάσχο­ντες από Μεσο­γεια­κή Αναι­μία και Δρε­πα­νο­κυτ­τα­ρι­κή Νόσο και η έκκλη­σή της για εθε­λο­ντι­κή αιμο­δο­σία.. είναι η απά­ντη­ση στην απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια να επι­βλη­θεί πρό­στι­μο σε εθε­λο­ντή αιδό­τη, την ώρα που επέ­στρε­φε σπί­τι του από αιμο­λη­ψία στο Νοσο­κο­μείο Νίκαιας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

Στην πιο κρί­σι­μη και δύσκο­λη περί­ο­δο που δια­νύ­ου­με και στη χώρα μας, λόγω της παν­δη­μί­ας covid-19, η επί­δει­ξη αλλη­λεγ­γύ­ης προς το συνάν­θρω­πο μας είναι περισ­σό­τε­ρο ανα­γκαία από ποτέ, καθώς οι ελλεί­ψεις σε αίμα λαμ­βά­νουν τρα­γι­κές δια­στά­σεις με απο­τέ­λε­σμα οι άνθρω­ποι που βρί­σκο­νται σε ανά­γκη μετάγ­γι­σης να κινδυνεύουν!

Για τους 4.000 περί­που πάσχο­ντες από Μεσο­γεια­κή Αναι­μία & Δρε­πα­νο­κυτ­τα­ρι­κή Νόσο ανά την χώρα, η μετάγ­γι­ση αίμα­τος είναι η μονα­δι­κή θερα­πεία τους.

Οι αιμο­δο­σί­ες των νοσο­κο­μεί­ων της χώρας μας αλλά και οι Σύλ­λο­γοι Εθε­λο­ντών Αιμο­δο­τών έχουν λάβει όλα τα μέτρα, προ­κει­μέ­νου να γίνε­ται η αιμο­λη­ψία με ασφά­λεια πλέ­ον και σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους, ενώ η μετα­κί­νη­ση ενό­ψει lockdown έχει συμπε­ρι­λη­φθεί στο έντυ­πο και στα sms.

Αγα­πη­τοί φίλοι μας σας απευ­θύ­νου­με έκκλη­ση να προ­σέλ­θε­τε, λαμ­βά­νο­ντας όλα τα μέτρα και με ασφά­λεια, να αιμο­δο­τή­σε­τε σε αυτή την κρί­σι­μη στιγμή.

Ας μην αφή­σου­με καμιά ζωή να κινδυνέψει!

Με τιμή,
Για το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της Ελλη­νι­κής Ομο­σπον­δί­ας Θαλασσαιμίας
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο