Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΤΕΕ: Έκτακτα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,

Κατό­πιν της εκδή­λω­σης παν­δη­μί­ας εκ του κορω­νοϊ­ού COVID-19, των σχε­τι­κών οδη­γιών του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγεί­ας, της έκδο­σης της Πρά­ξης Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου (ΦΕΚ Α’ 42/2020) με θέμα, «Κατε­πεί­γο­ντα μέτρα απο­φυ­γής και περιο­ρι­σμού της διά­δο­σης του κορω­νοϊ­ού» και όσες ακο­λού­θη­σαν, το Τεχνι­κό Επι­με­λη­τή­ριο Ελλά­δας παρα­μέ­νο­ντας δίπλα στους μηχα­νι­κούς μέλη του και στην κοι­νω­νία, ανα­κοί­νω­σε από 13/03/2020 τα πρώ­τα βασι­κά και έκτα­κτα μέτρα για την προ­στα­σία και απο­φυ­γή μετά­δο­σης του κορω­νοϊ­ού COVID-19.

TEE

  • Το ΤΕΕ καλεί όλους τους διπλω­μα­τού­χους μηχα­νι­κούς, τις τεχνι­κές εται­ρεί­ες και το σύνο­λο του τεχνι­κού κόσμου της χώρας να ακο­λου­θούν πιστά τις οδη­γί­ες του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγείας.

Περισ­σό­τε­ρα για τις συγκε­κρι­μέ­νες και εγκε­κρι­μέ­νες κάθε ώρα οδη­γί­ες μπο­ρεί­τε να βρεί­τε στην ιστο­σε­λί­δα και στην τηλε­φω­νι­κή γραμ­μή 1135.

  • Το ΤΕΕ έχει λάβει ήδη ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας και απο­φυ­γής δια­σπο­ράς του νέου κορω­νοϊ­ού στα γρα­φεία του σύμ­φω­να με τη νομοθεσία.
  • Το ΤΕΕ έχει ανα­βά­λει ή ακυ­ρώ­σει όλες τις εκδη­λώ­σεις που διορ­γά­νω­νε το ίδιο αλλά και αυτές που φιλο­ξε­νού­σε, σύμ­φω­να με τη νομο­θε­σία, ακό­μη και πριν τα έκτα­κτα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση Προ­κει­μέ­νου να συνε­χι­στεί κατά το δυνα­τόν απρό­σκο­πτα η επαγ­γελ­μα­τι­κή και επι­στη­μο­νι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα των Ελλή­νων Μηχα­νι­κών κατά τη διάρ­κεια της κρί­σης της παγκό­σμιας παν­δη­μί­ας, καλεί όλα τα μέλη του και τους χρή­στες των υπη­ρε­σιών του να χρη­σι­μο­ποιούν όλα τα ηλε­κτρο­νι­κά εργα­λεία που παρέ­χο­νται από το ΤΕΕ, το mytee, τις ηλε­κτρο­νι­κές υπη­ρε­σί­ες του ΤΕΕ και την ιστο­σε­λί­δα του Επιμελητηρίου.
  • Το ΤΕΕ προ­τεί­νει και ενθαρ­ρύ­νει τα μέλη του και κάθε ενδια­φε­ρό­με­νο να εξυ­πη­ρε­τού­νται για τις — άμε­σης ανά­γκης — υπο­θέ­σεις τους εξ απο­στά­σε­ως, κατό­πιν ηλε­κτρο­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας με τις υπη­ρε­σί­ες του ΤΕΕ. Τα στοι­χεία ηλε­κτρο­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας των κεντρι­κών και περι­φε­ρεια­κών υπη­ρε­σιών του ΤΕΕ μπο­ρεί­τε να τα βρεί­τε στην ενό­τη­τα «Επι­κοι­νω­νία» του κεντρι­κού μενού της κεντρι­κής ιστο­σε­λί­δας του ΤΕΕ.

Επι­πλέ­ον και μέχρι νεό­τε­ρων ανα­κοι­νώ­σε­ων, θα ισχύ­ουν τα εξής:

Από τη Δευ­τέ­ρα 16 Μαρ­τί­ου 2020 και έως την Παρα­σκευή 27 Μαρ­τί­ου 2020, στο πλαί­σιο των μέτρων πρό­λη­ψης σχε­τι­κά με τον κορω­νο­ϊό COVID-19 και για την προ­στα­σία των Μελών του ΤΕΕ, οι ακό­λου­θες υπη­ρε­σί­ες υπο­στή­ρι­ξης θα εξυ­πη­ρε­τού­νται ΜΟΝΟ ηλε­κτρο­νι­κά, χωρίς φυσι­κή παρουσία:

  • Τα θέμα­τα ιδιω­τι­κών έργων και μελε­τών (ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ)
  • Τα θέμα­τα εξοι­κο­νό­μη­σης ενέρ­γειας (HELP-DESK ΚΕΝΑΚ)
  • Τα θέμα­τα φορο­τε­χνι­κής υπο­στή­ρι­ξης (e‑mail) |> [email protected]
  • Τα θέμα­τα νομι­κής υπο­στή­ρι­ξης |> (e‑mail) [email protected]) — δηλα­δή θα εξυ­πη­ρε­τού­νται απο­κλει­στι­κά μέσω των ανω­τέ­ρω e–mail διευθύνσεων.

8 βασικές οδηγίες

Η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, σε συνερ­γα­σία με το Υπουρ­γείο Υγεί­ας και τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας, εξέ­δω­σαν 8 βασι­κές οδη­γί­ες.

Σύμ­φω­να με τα δια­θέ­σι­μα επι­στη­μο­νι­κά δεδο­μέ­να για τη λοί­μω­ξη από το νέο κορω­νο­ϊό COVID-19, τα ηλι­κιω­μέ­να άτο­μα καθώς και άτο­μα οποιασ­δή­πο­τε ηλι­κί­ας με χρό­νια υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα (π.χ. χρό­νια ανα­πνευ­στι­κά νοσή­μα­τα, κακο­ή­θειες κτλ), ανή­κουν στις ομά­δες υψη­λού κιν­δύ­νου για εμφά­νι­ση σοβα­ρής νόσου και επιπλοκών.

Κατά συνέ­πεια για αυτές τις ευπα­θείς ομά­δες του πλη­θυ­σμού κρί­νε­ται ιδιαί­τε­ρα ανα­γκαία η συστη­μα­τι­κή εφαρ­μο­γή όλων των μέτρων για την πρό­λη­ψη της μετά­δο­σης και δια­σπο­ράς του νέου κορω­νοϊ­ού, με έμφα­ση στα ακόλουθα:

  1. Να απο­φεύ­γουν επα­φές με άτο­μα με συμ­πτω­μα­το­λο­γία λοί­μω­ξης του ανα­πνευ­στι­κού συστήματος
  2. Να απο­φεύ­γουν όλα τα μη απα­ραί­τη­τα ταξί­δια, ιδιαί­τε­ρα σε περιο­χές ή χώρες με επι­βε­βαιω­μέ­νη μετά­δο­ση του ιού στην κοινότητα
  3. Να εφαρ­μό­ζουν την υγιει­νή των χεριών και να απο­φεύ­γουν την επα­φή των χεριών με το πρό­σω­πο (μάτια, μύτη, στόμα)
  4. Να συμ­μορ­φώ­νο­νται στη χρό­νια φαρ­μα­κευ­τι­κή αγω­γή που ενδε­χο­μέ­νως λαμ­βά­νουν και στις οδη­γί­ες των θερα­πό­ντων ιατρών
  5. Να απο­φεύ­γουν χώρους συγ­χρω­τι­σμού, κοι­νω­νι­κών συνα­να­στρο­φών μαζι­κού χαρα­κτή­ρα και εκδηλώσεων
  6. Να επι­κοι­νω­νούν άμε­σα με τον θερά­πο­ντα ιατρό σε περί­πτω­ση εμφά­νι­σης συμ­πτω­μά­των λοί­μω­ξης του ανα­πνευ­στι­κού συστή­μα­τος και να επι­μέ­νουν σε ιατρι­κή αξιολόγηση
  7. Να απο­φεύ­γουν επι­σκέ­ψεις σε νοση­λευό­με­νους ασθενείς
  8. Να απο­φεύ­γουν επι­σκέ­ψεις σε χώρους υπη­ρε­σιών υγεί­ας χωρίς σοβα­ρό λόγο
  • Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες, καλέ­στε στο 1135

Δια­βά­στε εδώ 19 χρή­σι­μες ερω­τή­σεις και απα­ντή­σεις από τη ΓΓΠΠ:

Δια­βά­στε βασι­κές οδηγίες:

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο