Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Στο «αέρα» παρα­μέ­νουν οι απλή­ρω­τοι εργα­ζό­με­νοι του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού «MEGA, ενώ οι εξε­λί­ξεις είναι πλέ­ον αβέ­βαιες καθώς το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της εται­ρεί­ας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» γνω­στο­ποιεί πως η μέτο­χος εται­ρεία «Ascope Trading Ltd, που συν­δέ­ε­ται με την οικο­γέ­νεια Βαρ­δι­νο­γιάν­νη, με επι­στο­λή της προς το ΔΣ ενη­μέ­ρω­σε ότι «υπό τις παρού­σες συν­θή­κες δεν προ­τί­θε­ται να συνε­χί­σει τις δια­βου­λεύ­σεις με τους πιστωτές».

Η ανα­κοί­νω­ση του ΔΣ της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», μετα­ξύ άλλων, ανα­φέ­ρει πως «το νέο νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο για την αδειο­δό­τη­ση τηλε­ο­πτι­κών σταθ­μών δυσκό­λε­ψε σημα­ντι­κά την δυνα­τό­τη­τα επα­να­λει­τουρ­γί­ας του MEGA». Ισχυ­ρί­ζε­ται πως για να δια­σφα­λι­στεί η αδιά­λει­πτη λει­τουρ­γία του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού «δηλα­δή να μην δια­κο­πεί η λει­τουρ­γία του, είτε την 27/2/2018, όπως όρι­ζε ο νόμος για τους σταθ­μούς που δεν συμ­με­τεί­χαν στην δια­δι­κα­σία, είτε όταν γινό­ταν η απορ­ρό­φη­ση του σταθ­μού από την νέα εται­ρεία και συγ­χρό­νως ακυ­ρω­νό­ταν ο δια­γω­νι­σμός από το ΣτΕ (λόγω των προ­σφυ­γών που έχουν γίνει από τους εμπλε­κό­με­νους). Για να αρθεί η συγκε­κρι­μέ­νη νομι­κή αβε­βαιό­τη­τα η εται­ρεία απηύ­θυ­νε γρα­πτό ερώ­τη­μα στο ΕΣΡ». Προ­σθέ­τει ότι «το τελειω­τι­κό χτύ­πη­μα δόθη­κε από το Εθνι­κό Συμ­βού­λιο Ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης που αρνή­θη­κε να ανα­λά­βει την ευθύ­νη που του ανα­λο­γεί και απα­ντώ­ντας ότι δεν δύνα­ται να απα­ντή­σει ουσια­στι­κά δεν δέχθη­κε την πρό­τα­ση των μετό­χων για την δημιουρ­γία νέας εται­ρεί­ας που ως συνέ­χεια της παλαιάς θα ανα­λάμ­βα­νε τα υφι­στά­με­να βάρη και την ευθύ­νη λει­τουρ­γί­ας του σταθ­μού μελλοντικά».

Η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» ανα­φέ­ρει επί­σης ότι «η Ascope Trading Ltd, Eται­ρεία μέτο­χος που συν­δέ­ε­ται με την οικο­γέ­νεια Βαρ­δι­νο­γιάν­νη με επι­στο­λή της προς το ΔΣ ενη­μέ­ρω­σε ότι υπό τις παρού­σες συν­θή­κες δεν προ­τί­θε­ται να συνε­χί­σει τις δια­βου­λεύ­σεις με τους πιστωτές».

Για την πλη­ρω­μή των εργα­ζο­μέ­νων ανα­φέ­ρει πως «Ascope Trading Ltd μαζί με άλλες εται­ρεί­ες μετό­χους της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ” δια­τί­θε­ται να κατα­βά­λει εξ ελευ­θε­ριό­τη­τας συνο­λι­κά το 35% του ποσού των 9,28 εκατ. ευρώ, ήτοι  3,25 εκατ. ευρώ μεί­ον τα ποσά που έχουν κατα­βάλ­λει μέχρι σήμε­ρα, ήτοι  2,5 εκατ. ευρώ. Συνε­πώς θα κατα­βλη­θούν εξ ελευ­θε­ριό­τη­τας το ποσό των 750.000 ευρώ για την μερι­κή εξό­φλη­ση της μισθο­δο­σί­ας. Η εται­ρεία «Alter Ego» έχει ήδη κατα­βά­λει τα ποσά που της αντι­στοι­χούν» και ότι «το ΔΣ της εται­ρί­ας προ­τί­θε­ται να απευ­θυν­θεί άμε­σα στους άλλους μετό­χους, δηλα­δή στις εται­ρεί­ες «Dimera», «Elenovo» και στους μετό­χους των εται­ρειών Πήγα­σος και ΔΟΛ της περιό­δου του έτους 2016 για να ζητή­σει την εξ ελευ­θε­ριό­τη­τας κατα­βο­λή των ποσών που τους ανα­λο­γεί, δηλα­δή συνο­λι­κά του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ».

Η ανα­κοί­νω­ση κατα­λή­γει: «Το ΔΣ θεω­ρεί ότι εξά­ντλη­σε όλες τις ενέρ­γειες που θα μπο­ρού­σε να κάνει κάτω από τις προ­α­να­φε­ρό­με­νες πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες και θα προ­χω­ρή­σει από εδώ και πέρα με βάσει τα προ­βλε­πό­με­να από την κεί­με­νη νομοθεσία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο