Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το πανεπιστημιακό άσυλο

Το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να καταρ­γή­σει το πανε­πι­στη­μια­κό άσυλο:

«Η δήθεν ανη­συ­χία της κυβέρ­νη­σης για την εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα στα ανώ­τα­τα ιδρύ­μα­τα είναι εκ του πονη­ρού και ψεύ­τι­κη. Δεν είναι το ”πανε­πι­στη­μια­κό άσυ­λο” αυτό που εμπο­δί­ζει την αντι­με­τώ­πι­ση της εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας και της δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών στο κέντρο της Αθή­νας, το Μενί­δι και άλλες περιο­χές που δεν υπάρ­χει κανέ­να πανε­πι­στη­μια­κό ίδρυ­μα. Το ήδη υπάρ­χον πλαί­σιο μπο­ρεί να αντι­με­τω­πί­σει αυτά τα ζητή­μα­τα στα Πανε­πι­στή­μια. Όπως και το εμπό­ριο ναρ­κω­τι­κών δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται με τους χώρους επο­πτευό­με­νης χρή­σης. Αντι­θέ­τως, ενι­σχύ­ε­ται περισσότερο.

Αυτό που λεί­πει από την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση δεν είναι οι διμοι­ρί­ες των ΜΑΤ και οι δυνά­μεις κατα­στο­λής μέσα στα Πανε­πι­στή­μια και τα ΤΕΙ. Αυτό που λεί­πει είναι η επαρ­κής χρη­μα­το­δό­τη­ση, για να λυθούν προ­βλή­μα­τα, όπως η έλλει­ψη φωτι­σμού, συντή­ρη­σης και φύλα­ξης, που αφή­νουν χώρο σε φαι­νό­με­να τα οποία στη συνέ­χεια υπο­κρι­τι­κά αξιο­ποιού­νται για το χτύ­πη­μα του ασύλου.

Απέ­να­ντι στα σχέ­δια της ΝΔ για έντα­ση της κατα­στο­λής των αγώ­νων των φοι­τη­τών δεν μπο­ρεί να βρε­θεί ο ΣΥΡΙΖΑ, βου­λευ­τές του οποί­ου υπε­ρα­σπί­ζο­νται την κατάρ­γη­ση του ασύ­λου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέ­βα­λε ως κυβέρ­νη­ση στην ενί­σχυ­ση της κατα­στο­λής ενά­ντια σε μαθη­τές, φοι­τη­τές, εργα­ζό­με­νους, επί 4,5 χρό­νια υπη­ρέ­τη­σε την επι­χει­ρη­μα­τι­κή λει­τουρ­γία των Πανε­πι­στη­μί­ων. Αυτή η λει­τουρ­γία επι­τάσ­σει και την κατάρ­γη­ση του ασύ­λου, για να εξα­σφα­λι­στεί ”ασυ­λία” στα κέρ­δη των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, στο χτύ­πη­μα των δικαιω­μά­των των φοιτητών.

Οι δυνά­μεις της ΚΝΕ θα κάνου­με ό,τι περ­νά­ει από το χέρι μας για να μην περά­σει η κατάρ­γη­ση του ασύ­λου, κόντρα σε δυνά­μεις που είτε ανοι­χτά θέλουν την κατάρ­γη­ση του ασύ­λου είτε η πρα­κτι­κή τους αξιο­ποιεί­ται στην ενί­σχυ­ση του δόγ­μα­τος ”νόμος και τάξη”. Θα βρε­θού­με στην πρώ­τη γραμ­μή για να γίνει αυτό υπό­θε­ση των ίδιων των φοι­τη­τών και των Συλ­λό­γων τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο