Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη: «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!»

«Το έγκλη­μα αυτό να μη συγκα­λυ­φθεί, όλων των νεκρών θα γίνου­με η φωνή!», σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή του Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για το πολύ­νε­κρο σιδη­ρο­δρο­μι­κό δυστύ­χη­μα στα Τέμπη.

Το Σάβ­βα­το 4 Μάρ­τη, η ΚΝΕ διορ­γα­νώ­νει συγκε­ντρώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας. Στην Αθή­να, στις 7.30 μ.μ. στη Βου­λή και στην Θεσ­σα­λο­νί­κη την ίδια ώρα, στον Λευ­κό Πύργο.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η νέα γενιά βρά­ζει από θλί­ψη και αγα­νά­κτη­ση. Ο καθέ­νας μας θα μπο­ρού­σε να είναι στη θέση των νεκρών παι­διών. Η απά­ντη­ση στο μήνυ­μα “στεί­λε μου όταν φτά­σεις” δεν έφτα­σε ποτέ!

Το “πάγω­μα” από τη φρί­κη των Τεμπών, η οργή που νιώ­θου­με, θα γίνει ποτά­μι αγώ­να, που δε θα επι­τρέ­ψει να μεί­νει κανέ­νας ατιμώρητος. 

Θα γίνου­με η φωνή των νεκρών. Έχου­με μεγά­λες ευθύ­νες να απο­κα­λυ­φθεί η αλή­θεια. Σπά­με τη σιω­πή, την υπο­κρι­σία, την προ­πα­γάν­δα της ψευτιάς.

Το έγκλη­μα ήταν προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο και οι ένο­χοι γνω­στοί: Το κρά­τος και η εται­ρεία, για τα κέρ­δη τους, θυσιά­ζουν ζωές! 

Δε θα ξεχαστεί:

Η στρα­τη­γι­κή της “απε­λευ­θέ­ρω­σης” των μετα­φο­ρών, που προ­ω­θούν όλα τα κόμ­μα­τα του συστή­μα­τος, της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα “δώρα” 50 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ το χρό­νο στο ιτα­λι­κό μονο­πώ­λιο που ψήφι­σαν όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν έδι­ναν τίπο­τα για έργα υπο­δο­μής και συστή­μα­τα ασφαλείας.

Οι ευθύ­νες του κρά­τους, που έκο­ψε κομ­μα­τά­κια τον ΟΣΕ, για να παρα­δώ­σει τα κερ­δο­φό­ρα κομ­μά­τια στον «επεν­δυ­τή» και να φορ­τώ­σει τα ζημιο­γό­να στις πλά­τες του λαού.

Η υπο­στε­λέ­χω­ση, η εντα­τι­κο­ποί­η­ση, οι ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας, τα κλει­στά αυτιά στις καταγ­γε­λί­ες των εργα­ζο­μέ­νων… Ο κατά­λο­γος των εγκλη­μά­των ατέλειωτος.

Να μη σιω­πή­σει κανείς! Είναι χρέ­ος μας το έγκλη­μα αυτό να μην ξεχα­στεί, να μη συγκα­λυ­φθεί! Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορ­φή οργα­νω­μέ­νου αγώ­να για την προ­στα­σία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημ­μα «τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας» πρέ­πει να βγού­με νικητές!

Καλού­με όλα τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ, κάθε νέο και νέα να δώσουν «τρό­πο» στην οργή!

Όλοι και όλες στις συγκε­ντρώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας της ΚΝΕ το Σάβ­βα­το 4 Μαρ­τί­ου. Στην Αθή­να, στις 19:30, στη Βου­λή (η προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη εκδή­λω­ση για τα 80 χρό­νια της ΕΠΟΝ ανα­βάλ­λε­ται). Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στις 19:30, στον Λευ­κό Πύργο.

Κλεί­νου­με σχο­λεία και σχο­λές τις μέρες που θρη­νού­με τους νεκρούς μας και συμ­με­τέ­χου­με μαζι­κά στις κινη­το­ποι­ή­σεις μαθη­τών, φοι­τη­τών και εργα­ζο­μέ­νων σε όλη τη χώρα.

Στην Αθή­να:

- Σήμε­ρα, 2 Μαρ­τί­ου, στις 18:00, στην κινη­το­ποί­η­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά, έξω από τα γρα­φεία της Hellenic Train (Συγ­γρού 41). Θα ακο­λου­θή­σει πορεία από τα γρα­φεία της εται­ρεί­ας προς την Βουλή.

- Αύριο, 3 Μαρ­τί­ου, στις 12:00, στην κινη­το­ποί­η­ση των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων και της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής μαθη­τών Αθή­νας, στα Προ­πύ­λαια και πορεία προς τη Βουλή.

Στα σχο­λεία στέλ­νου­με μήνυ­μα με όλες τις μορ­φές, σχη­μα­τί­ζου­με συν­θή­μα­τα με τις τσά­ντες μας, γρά­φου­με συνθήματα.

Στα Πανε­πι­στή­μια οργα­νώ­νου­με Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις και κινη­το­ποι­ή­σεις, διεκ­δι­κού­με ασφα­λείς και δωρε­άν μεταφορές.

Συμ­με­τέ­χου­με στις αιμο­δο­σί­ες που οργα­νώ­νο­νται για τους τραυματίες.

Η νοο­τρο­πία του «πάμε κι όπου βγει» δοκι­μά­στη­κε. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς! 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο