Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 73 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ

Την απε­λευ­θέ­ρω­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης από τα ναζι­στι­κά στρα­τεύ­μα­τα κατο­χής, τιμά η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, με αφορ­μή την συμπλή­ρω­ση σήμε­ρα 73 χρό­νων (30 Οκτω­βρί­ου 1944) από τη νίκη των αγω­νι­στών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

Σε ανα­κοί­νω­σή της με αφορ­μή την επέ­τειο, ανα­φέ­ρει: «Στη διάρ­κεια της Κατο­χής, οι αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις και τα όργα­νά τους προ­σπα­θού­σαν να σπεί­ρουν στη λαϊ­κή συνεί­δη­ση την ηττο­πά­θεια. Να πεί­σουν το λαό ότι οι χιτλε­ρι­κές στρα­τιές ήταν αήτ­τη­τες, πως η ανα­μέ­τρη­ση μαζί τους ισο­δυ­να­μού­σε με τρέ­λα. Σήμε­ρα, προ­σπα­θούν να πεί­σουν το λαό ότι οι κρί­σεις, η φτώ­χεια, οι πόλε­μοι και η προ­σφυ­γιά είναι φυσι­κά φαι­νό­με­να, ότι η συμ­με­το­χή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχη­μα­τι­σμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι μονό­δρο­μος, ότι δεν υπάρ­χει άλλη επι­λο­γή για το λαό».

Κατα­λή­γο­ντας, η ανα­κοί­νω­ση υπο­στη­ρί­ζει: «Η απε­λευ­θέ­ρω­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης, η πάλη του ελλη­νι­κού λαού ενά­ντια στη φασι­στι­κή τρι­πλή κατο­χή, μέσα από τις γραμ­μές του ΕΑΜ — ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, απο­τε­λεί πηγή έμπνευ­σης και διδαγ­μά­των […] Πιστο­ποιεί ότι οι λαοί μπο­ρούν να νική­σουν, οργα­νω­μέ­νοι, απο­φα­σι­σμέ­νοι, μαχητικοί».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο