Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ για την φασιστική επίθεση στην Ηλιούπολη

Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση με αλυ­σί­δες και άλλα δολο­φο­νι­κά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας στην Ηλιού­πο­λη, την ώρα που πραγ­μα­το­ποιού­σαν μαζι­κή πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση με το Κάλε­σμα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής προς τον εργα­ζό­με­νο λαό και τη νεο­λαία για τη συσπεί­ρω­ση και συμπό­ρευ­ση με ΚΚΕ.

Οι θρα­σύ­δει­λοι ναζι­στές εγκλη­μα­τί­ες επι­τέ­θη­καν μπρο­στά σε εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νους, νέους και παι­διά, απο­δει­κνύ­ο­ντας πως πρό­κει­ται για εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία. Τραυ­μά­τι­σαν τέσ­σε­ρα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπρο­στά στη μαζι­κή αντί­δρα­ση των κατοί­κων της περιο­χής, τρά­πη­καν σε φυγή. Αν νομί­ζουν πως θα φοβί­σουν το λαό, τους ανθρώ­πους του μόχθου και τη νεο­λαία είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι. Η δρά­ση τους πρέ­πει να συνα­ντή­σει την καθο­λι­κή αντί­δρα­ση, να απο­μο­νω­θεί ο φασισμός.

Το ΚΚΕ δίνει στη δημο­σιό­τη­τα τις φωτο­γρα­φί­ες ορι­σμέ­νων από τη φασι­στι­κή συμ­μο­ρία και απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση να πάρει μέτρα. Να ανα­λά­βει την ευθύ­νη της απέ­να­ντι στη δρά­ση των φασι­στι­κών συμ­μο­ριών. Να προ­στα­τέ­ψει την ελεύ­θε­ρη πολι­τι­κή δρά­ση, τη δρά­ση του κινή­μα­τος από τις επι­θέ­σεις τους. Ο λαός να τους απο­μο­νώ­σει στις γει­το­νιές, τα σχο­λεία, τους χώρους δουλειάς».

ΦΩΤΟ: Οι φασί­στες-επί­δο­ξοι δολο­φό­νοι της Ηλιού­πο­λης που επι­τέ­θη­καν σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Οι φασι­στι­κές ομά­δες εδώ και μέρες αλω­νί­ζουν ανε­νό­χλη­τοι (VIDEO)

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο