Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου για την απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ

Ανα­κοί­νω­ση σχε­τι­κά με την από­φα­ση της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γί­ας που έκρι­νε ένο­χους τους ΟΦΗ και Αιγι­νια­κό, για χει­ρα­γώ­γη­ση στο μετα­ξύ τους περ­σι­νό παι­χνί­δι και απο­φά­σι­σε τον υπο­βι­βα­σμό των δύο ομά­δων, εξέ­δω­σε η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Ηρακλείου.

Το πλή­ρες κεί­με­νο της ανα­κοί­νω­σης έχει ως εξής:

«Ο ΟΦΗ, ένα ιστο­ρι­κό Σωμα­τείο της πόλης μας, με χιλιά­δες οπα­δούς και φίλους όχι μόνο στο Ηρά­κλειο και την Κρή­τη, αλλά σε ολό­κλη­ρη τη χώρα, δοκι­μά­ζε­ται ξανά, μετά την από­φα­ση για υπο­βι­βα­σμό του από την πρώ­τη τάξη κατη­γό­ρια για λόγους παρά­νο­μου στοιχηματισμού.

Η αγα­νά­κτη­ση και η απέ­χθεια των φιλά­θλων γι’ αυτά τα φαι­νό­με­να πρέ­πει να στο­χεύ­σουν την πραγ­μα­τι­κή αιτία του προ­βλή­μα­τος, στο γεγο­νός δηλα­δή ότι και στο ποδό­σφαι­ρο κυριαρ­χούν μεγά­λα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, οι εφο­πλι­στές, οι βιο­μή­χα­νοι, οι τρα­πε­ζί­τες, οι ίδιοι δηλα­δή που ευθύ­νο­νται για την επι­δεί­νω­ση της ζωής του λαού.

Και η υπό­θε­ση του ΟΦΗ απο­δει­κνύ­ει ότι το ποδό­σφαι­ρο των ΠΑΕ και του τζό­γου παί­ζε­ται στο παρα­σκή­νιο, όπου αντα­γω­νί­ζο­νται μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τί­ες με όλα τα μέσα και όχι μέσα στο γήπε­δο, με καθα­ρά αγω­νι­στι­κούς όρους. Το μεγά­λο ψάρι τρώ­ει το μικρό. Είναι στοι­χείο της σαπί­λας του ποδο­σφαί­ρου να κρί­νε­ται η άνο­δος ή ο υπο­βι­βα­σμός μιας ομά­δας με βάση επι­χει­ρη­μα­τι­κά κρι­τή­ρια, που απο­φα­σί­ζουν οι ισχυ­ροί και οι κυρί­αρ­χοι στο ελλη­νι­κό ποδό­σφαι­ρο, στην ΕΠΟ. Όλες οι ΠΑΕ με τον έναν ή τον άλλον τρό­πο ενι­σχύ­ο­νται με λεφτά του ελλη­νι­κού λαού και έχουν δια­φό­ρων ειδών χρέη.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” καλεί τους φιλά­θλους, το λαό και τη νεο­λαία να μην παγι­δευ­τούν στις κόντρες των επι­χει­ρη­μα­τιών. Και οι φίλοι του ΟΦΗ και των άλλων ομά­δων χρειά­ζε­ται να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα: Δεν πρέ­πει να ταυ­τί­ζουν το καλό της ομά­δας με το συμ­φέ­ρον και τις επι­διώ­ξεις του κάθε επι­χει­ρη­μα­τία που εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται την ομά­δα και τους φιλάθλους.

Αυτό που χρειά­ζε­ται είναι η κατάρ­γη­ση των ΠΑΕ, η κατάρ­γη­ση κάθε είδους επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης στο ποδό­σφαι­ρο και τον Αθλη­τι­σμό. Το ποδό­σφαι­ρο μπο­ρεί να παί­ζε­ται και να προ­σφέ­ρει ποιο­τι­κό θέα­μα χωρίς αυτούς. Καμία χρη­μα­το­δό­τη­ση στις ΠΑΕ, να απο­δο­θούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο δημό­σιο, άμε­ση δια­κο­πή συμ­με­το­χής ελλη­νι­κών ομά­δων σε παι­χνί­δια τζό­γου. Να ενι­σχυ­θούν σε επι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό, υπο­δο­μές και χρη­μα­το­δό­τη­ση η Φυσι­κή Αγω­γή και ο Αθλη­τι­σμός στα σχο­λεία και στις γειτονιές.

Για να απο­τε­λούν το ποδό­σφαι­ρο και ο αθλη­τι­σμός δικαί­ω­μα της νεο­λαί­ας και του λαού, χρειά­ζο­νται ριζι­κές αλλα­γές προς όφε­λός του».

Υποβιβάζονται ΟΦΗ και Αιγινιακός

Η Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας της ΕΠΟ απο­φά­σι­σε τον υπο­βι­βα­σμό ΟΦΗ και Αιγι­νια­κού, ενώ επέ­βα­λε πρό­στι­μο 300.000 ευρώ σε κάθε σύλ­λο­γο, καθώς τους έκρι­νε ένο­χους για χει­ρα­γώ­γη­ση της περυ­σι­νής μετα­ξύ τους ανα­μέ­τρη­σης, που είχε λήξει με 6–0 υπέρ των Κρητών.

Αυτό σημαί­νει υπο­βι­βα­σμό του ΟΦΗ στη Football League και εκκί­νη­ση στο νέο πρω­τά­θλη­μα με ‑6 βαθ­μούς, ενώ αντί­στοι­χα ο Αιγι­νια­κός θα υπο­βι­βα­στεί στη Γ΄ Εθνι­κή κατη­γο­ρία, κου­βα­λώ­ντας επί­σης ποι­νή ‑6 βαθμών.

Στους πρώ­ην προ­έ­δρους των σωμα­τεί­ων, Τσά­λο (ΟΦΗ) και Νιώ­πα (Αιγι­νια­κό), απα­γο­ρεύ­τη­κε δια βίου η ενα­σχό­λη­ση με το ποδό­σφαι­ρο, επι­βλή­θη­κε εφ΄ όρου ζωής απα­γό­ρευ­ση εισό­δου στους αγω­νι­στι­κούς χώρους και πρό­στι­μο 60.000 ευρώ σε καθέναν.

Στους ποδο­σφαι­ρι­στές Τόλιο, Λιό­λιο και Για­τζι­τζό­γλου επι­βλή­θη­κε ποι­νή απα­γό­ρευ­σης ενα­σχό­λη­σης με το ποδό­σφαι­ρο για 10 χρό­νια και απα­γό­ρευ­ση εισό­δου στους αγω­νι­στι­κούς χώρους για το ίδιο χρο­νι­κό διά­στη­μα, συν πρό­στι­μο 5.000 ευρώ σε καθέναν.

Ο Μαχαι­ρί­δης τιμω­ρή­θη­κε με απα­γό­ρευ­ση ενα­σχό­λη­σης με το ποδό­σφαι­ρο δια βίου και απα­γό­ρευ­ση εισό­δου στους αγω­νι­στι­κούς χώρους εφ΄ όρου ζωής, συν 20.000 ευρώ πρό­στι­μο, ενώ ο πρώ­ην παρά­γο­ντας του ΟΦΗ, Γ. Πηρου­νά­κης, απαλ­λά­χθη­κε από τις κατηγορίες.

Η ποι­νή είναι εφέ­σι­μη στην Επι­τρο­πή Εφέ­σε­ων της ΕΠΟ, εντός πέντε ημε­ρών από την ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης. Με μια λιτή ανα­κοί­νω­ση η ΠΑΕ ΟΦΗ ενη­μέ­ρω­σε ότι θα κατα­θέ­σει άμε­σα έφε­ση κατά της πρω­τό­δι­κης από­φα­σης της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γί­ας της ΕΠΟ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο