Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη από χρυσαυγίτη

Τη δολο­φο­νία του Αλβα­νού εργά­τη γης Petrit Zifle στη Λευ­κίμ­μη, από Κερ­κυ­ραίο που σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες προ­χώ­ρη­σε στην πρά­ξη αυτή έχο­ντας ρατσι­στι­κά και ξενο­φο­βι­κά κίνη­τρα, καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Κέρ­κυ­ρας του ΚΚΕ:

«Η φασι­στι­κή και ρατσι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία του μορ­φώ­μα­τος της Χρυ­σής Αυγής επι­χει­ρεί με κάθε τρό­πο να δηλη­τη­ριά­σει τη νεο­λαία και τους εργα­ζό­με­νους και στην περιο­χή της Λευ­κίμ­μης. Ιδε­ο­λο­γία σύμ­φυ­τη με τον καπι­τα­λι­στι­κό δρό­μο ανά­πτυ­ξης της οικο­νο­μί­ας και που μονα­δι­κούς εχθρούς βλέ­πει τους μετα­νά­στες, τους αδύ­να­μους και βέβαια τους κομ­μου­νι­στές και άλλους αγω­νι­στές, για­τί έτσι υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα αφε­ντι­κά, την εξου­σία τους και τα κέρ­δη τους.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ από την πρώ­τη στιγ­μή ανέ­δει­ξαν το ρόλο και τη δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής στην περιο­χή της Λευ­κίμ­μης αλλά και την ανο­χή που έδει­χναν απέ­να­ντί της “κινή­μα­τα” και πολι­τι­κές δυνά­μεις. Ημα­σταν αυτοί που ανοί­ξα­με την πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με αφορ­μή την παρου­σία του χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή στο Ποτά­μι της Λευ­κίμ­μης, που τον καταγ­γεί­λα­με από το βήμα της συγκέ­ντρω­σης και που αρνη­θή­κα­με να τον νομι­μο­ποι­ή­σου­με με την παρου­σία μας, όταν οι διορ­γα­νω­τές είπαν ότι “στον αγώ­να τους δεν περισ­σεύ­ει κανείς”.

Είναι τερά­στιες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και της ΝΔ, που με τις πολι­τι­κές τους ρίχνουν νερό στο μύλο του φασι­σμού. Με “πυγ­μή” αντι­με­τω­πί­ζουν καθα­ρί­στριες που τις κατα­δι­κά­ζουν σε 15 χρό­νια, αλλά η δίκη της Χρυ­σής Αυγής κρα­τά­ει για χρόνια.

Είναι απο­λύ­τως απα­ρά­δε­κτη η τοπο­θέ­τη­ση του δημο­σιο­γρά­φου κ. Ζηνιά­τη σε χτε­σι­νο­βρα­δι­νή εκπο­μπή (3/12/2018) του τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού “Start”, ο οποί­ος επι­χεί­ρη­σε να συν­δέ­σει τον φερό­με­νο ως δολο­φό­νο με το ΚΚΕ. Η προ­σπά­θεια αυτή θυμί­ζει τα προ­βο­κα­τό­ρι­κα δημο­σιεύ­μα­τα για τον δολο­φό­νο του Παύ­λου Φύσ­σα και έχει ως στό­χο να εξι­σώ­σει το φασι­σμό με τον σοσια­λι­σμό. Βρί­σκο­νται σε δια­τε­ταγ­μέ­νη υπη­ρε­σία όσοι προ­σπα­θούν να σπι­λώ­σουν το Κόμ­μα, που έδω­σε και δίνει τη μάχη απέ­να­ντι στο φασι­σμό όχι με λόγια αλλά με έργα.

Οι εργα­ζό­με­νοι του νησιού μας, οι άνερ­γοι, τα υπό­λοι­πα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, πρέ­πει να κάνουν δική τους υπό­θε­ση την απο­μό­νω­ση των φασι­στών — ναζι­στών από τους χώρους δου­λειάς και κατοι­κί­ας, από σχο­λεία και σχο­λές, μέσα από το οργα­νω­μέ­νο ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα, τους αγρο­τι­κούς και φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους, τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια, όπως έγι­νε πριν από λίγες μόνο μέρες στα σχο­λεία της χώρας. Να βρε­θούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη δρά­ση, στον αγώ­να για τη διεκ­δί­κη­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών της κοι­νω­νί­ας μας, κόντρα στη μοι­ρο­λα­τρία και την απο­γο­ή­τευ­ση, στην παρα­πέ­ρα μεί­ω­ση των απαι­τή­σε­ων, στα ψίχου­λα που ονο­μά­ζουν “δίκαιη κατα­νο­μή” του πλού­του που παράγουμε.

Κατα­δι­κά­ζου­με κάθε εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια που απο­τε­λεί προ­ϊ­όν της φασι­στι­κής έκφρα­σης της αστι­κής πολι­τι­κής. Κάθε προ­σπά­θεια που στό­χο έχει να απε­νο­χο­ποι­ή­σει το σύστη­μα που γεν­νά και θρέ­φει το φασι­σμό και τα μορ­φώ­μα­τά του».

Στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής ο δολο­φό­νος του Αλβα­νού εργά­τη στην Κέρκυρα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο