Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ για τον τραγικό θάνατο μεταναστών σε τροχαίο

Με αφορ­μή το τρα­γι­κό τρο­χαίο με 11 νεκρούς μετα­νά­στες σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα στην Καβά­λα, η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Καβά­λας του ΚΚΕ εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση η οποία ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Δεν πέρα­σαν 4 μήνες από το προη­γού­με­νο τρο­χαίο ατύ­χη­μα με θύμα­τα πρό­σφυ­γες που έχο­ντας πέσει θύμα­τα των δου­λε­μπό­ρων που αλω­νί­ζουν τη χώρα, προ­σπα­θού­σαν να φτά­σουν πιθα­νά κοντά σε γνω­στούς ή συγ­γε­νείς τους. Ένα ακό­μα πολύ­νε­κρο τρο­χαίο στην παλιά Εθνι­κή Οδό Καβά­λας — Θεσ­σα­λο­νί­κης ήρθε να προ­σθέ­σει σήμε­ρα 11 ακό­μα νεκρούς (πιθα­νά ανά­με­σά τους και οι δια­κι­νη­τές) στο μακρύ κατά­λο­γο όλων όσοι αντί να τυγ­χά­νουν της κρα­τι­κής στή­ρι­ξης με σύγ­χρο­νες ανοι­χτές δομές ανθρώ­πι­νης δια­βί­ω­σης και φιλο­ξε­νί­ας, με γρή­γο­ρες δια­δι­κα­σί­ες ταυ­το­ποί­η­σης και προ­ώ­θη­σής τους στις χώρες προ­ο­ρι­σμού τους, έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τον εγκλω­βι­σμό στην Ελλά­δα σε hotspot και κέντρα φιλο­ξε­νί­ας όπου δια­μέ­νουν για μήνες σε απάν­θρω­πες συν­θή­κες, συχνά εκτε­θει­μέ­νοι στα και­ρι­κά φαι­νό­με­να, στοι­βαγ­μέ­νοι σε ακα­τάλ­λη­λες υπο­δο­μές, με ελλι­πή υγειο­νο­μι­κή περί­θαλ­ψη και σαν να μην έφτα­ναν όλα τα παρα­πά­νω με τους ίδιους και τα παι­διά τους συχνά θύμα­τα ρατσι­στι­κών επι­θέ­σε­ων, με εμπό­δια ακό­μα και για μια στοι­χειώ­δη εκπαίδευση.

Αυτές τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες εγκλω­βι­σμού φαί­νε­ται ότι εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται και οι σύγ­χρο­νοι δου­λέ­μπο­ροι που η δρά­ση τους επε­κτεί­νε­ται πέρα από τον Έβρο και το Αιγαίο τώρα και στην ενδοχώρα.

Για τον εγκλω­βι­σμό αυτό την κύρια ευθύ­νη έχει η συγκυ­βέρ­νη­ση των ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που επι­μέ­νει στην εφαρ­μο­γή της απα­ρά­δε­κτης συμ­φω­νί­ας Τουρ­κί­ας — ΕΕ. Που έφε­ρε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρό­σχη­μα τον έλεγ­χο των προ­σφυ­γι­κών ροών, ενώ η αλή­θεια είναι ότι η παρου­σία του ΝΑΤΟ στην περιο­χή ενι­σχύ­ε­ται στα πλαί­σια της γεω­στρα­τιω­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης με τη Ρωσία και άλλες περι­φε­ρεια­κές δυνά­μεις. Με κάθε τρό­πο, η κυβέρ­νη­ση εμπλέ­κει το λαό σε επι­κίν­δυ­να σχέ­δια και καταστάσεις.

Ο ελλη­νι­κός λαός εδώ και τώρα χρειά­ζε­ται να απαιτήσει:

Τον απε­γκλω­βι­σμό των προ­σφύ­γων και τη διεκ­δί­κη­ση του δικαιώ­μα­τός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμ­φω­νί­ες και τους κανο­νι­σμούς της ΕΕ.

Αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες ζωής για τους πρό­σφυ­γες και τα παι­διά τους όσο και­ρό παρα­μεί­νουν στην Ελλά­δα, μακριά από μηχα­νι­σμούς στη­μέ­νους και χρη­μα­το­δο­τη­μέ­νους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Να κλεί­σουν όλες οι ξένες βάσεις και στρα­τιω­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλ­κά­νια. “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών”».

Τρα­γι­κό θάνα­το βρή­καν 11 μετα­νά­στες – Κάη­καν ζωντα­νοί στο βαν που τους μετέφερε!!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο