Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΓΤ του ΚΣ της ΚΝΕ: Καταδικάζουμε το νέο ρατσιστικό έγκλημα από αστυνομικό στην “πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ”

Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει τη δολο­φο­νία του 46χρονου Αφρο­α­με­ρι­κα­νού άνερ­γου, Τζορτζ Φλόιντ, από λευ­κό αστυ­νο­μι­κό στη Μινε­ά­πο­λις των ΗΠΑ.
Δολο­φο­νία που έρχε­ται να προ­στε­θεί στη λίστα των ατέ­λειω­των θυμά­των αστυ­νο­μι­κής και ρατσι­στι­κής βίας στις ΗΠΑ.

Αυτή η νέα δολο­φο­νία, με την εικό­να του αστυ­νο­μι­κού με το γόνα­το στο λαι­μό του θύμα­τος, ο οποί­ος πέθα­νε από ασφυ­ξία, έχει προ­κα­λέ­σει τη δίκαιη οργή και τον απο­τρο­πια­σμό εκα­τομ­μυ­ρί­ων εργα­ζό­με­νων και νέων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Δεί­χνει τη βαρ­βα­ρό­τη­τα με την οποία το αστι­κό κρά­τος, “στη μητρό­πο­λη του καπι­τα­λι­σμού”, στην “πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νη δημο­κρα­τία των ΗΠΑ”, αντι­με­τω­πί­ζει τους εργα­ζό­με­νους, τους άνερ­γους και φτω­χούς ‑όπως ήταν ο Φλόιντ- που ψάχνουν για ένα μεροκάματο.

Η κυβέρ­νη­ση Τραμπ, όπως και αυτή του προ­κα­τό­χου του, Αφρο­α­με­ρι­κα­νού Ομπά­μα, και όλες οι έως τώρα αμε­ρι­κα­νι­κές κυβερ­νή­σεις, Ρεπου­μπλι­κά­νων και Δημο­κρα­τι­κών, έχουν μεγά­λες ευθύ­νες, για­τί τα ρατσι­στι­κά εγκλή­μα­τα, η αστυ­νο­μι­κή βία και κατα­στο­λή δε στα­μά­τη­σαν ποτέ. Ταυ­τό­χρο­να, με την πολι­τι­κή τους στις ΗΠΑ, με τους πολέ­μους και τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις που διε­ξά­γουν στο εξω­τε­ρι­κό, τρο­φο­δο­τούν το φυλε­τι­κό και εθνι­κι­στι­κό μίσος, τον φασι­σμό, προ­κα­λούν αιμα­το­κυ­λί­σμα­τα, σπέρ­νουν μεγά­λα βάσα­να για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτί­θε­νται για ακό­μη μια φορά η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα, που θεω­ρούν τις ΗΠΑ “εταί­ρο” του ελλη­νι­κού λαού, που έχουν μετα­τρέ­ψει όλη την Ελλά­δα σε μια αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κή βάση.

Ιδιαί­τε­ρα σήμε­ρα, τα απο­τε­λέ­σμα­τα της παν­δη­μί­ας και της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης, η τερά­στια ανερ­γία και η καλ­πά­ζου­σα φτώ­χεια στις ΗΠΑ και διε­θνώς απο­κα­λύ­πτουν την εγκλη­μα­τι­κή φύση και τα αδιέ­ξο­δα του καπι­τα­λι­σμού. Ο αμε­ρι­κα­νι­κός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, έχουν τη δύνα­μη να τσα­κί­σουν την επι­δί­ω­ξη της αστι­κής τάξης να “βάλει στο γύψο” τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα και τις διεκ­δι­κή­σεις τους. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο