Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα δύο πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες στο Αιγαίο,

Σε ανα­κοί­νω­ση του για τα δύο πολύ­νε­κρα ναυά­για με πρό­σφυ­γες στο Αιγαίο, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επι­ση­μαί­νει τα εξής:

«Δύο ακό­μα θανα­τη­φό­ρα ναυά­για κατα­τρεγ­μέ­νων προ­σφύ­γων στο Αιγαίο, μέσα σε ένα 24ωρο, με δεκά­δες νεκρούς και αγνο­ού­με­νους, ανά­με­σα τους βρέ­φη και μικρά παιδιά.

Η καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα σε όλο της το μεγαλείο!

Πόσοι ακό­μα νεκροί πρέ­πει να υπάρ­ξουν, πόσα ναυά­για πρέ­πει να γίνουν, μέχρι να ληφθούν τα ανα­γκαία δρα­στι­κά μέτρα για να στα­μα­τή­σουν τα ταξί­δια του τρόμου;

Όσο συνε­χί­ζε­ται η πολι­τι­κή της κατα­στο­λής και του εγκλω­βι­σμού σε βάρος των ξερι­ζω­μέ­νων, οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλε­μοι, τόσο η απελ­πι­σία αυτών των ανθρώ­πων θα τους οδη­γεί στα νύχια των δια­κι­νη­τών και σε νέα πιο επι­κίν­δυ­να δρομολόγια.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τα άλλα κόμ­μα­τα που στή­ρι­ξαν, στη­ρί­ζουν και υλο­ποιούν την αντι­δρα­στι­κή στρα­τη­γι­κή της ΕΕ στο Προ­σφυ­γι­κό — Μετα­να­στευ­τι­κό, τον Κανο­νι­σμό του Δου­βλί­νου, το απα­ρά­δε­κτο κατα­σκεύ­α­σμα της “ασφα­λούς τρί­της χώρας” και την κατά­πτυ­στη Κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ — Τουρ­κί­ας, είναι ανε­πα­νόρ­θω­τα εκτεθειμένοι.

Η κατάρ­γη­ση όλων αυτών των συμ­φω­νιών και των απο­φά­σε­ων, η δημιουρ­γία Επι­τρο­πών Ασύ­λου μέσα στην Τουρ­κία, με ευθύ­νη της ΕΕ και της Ύπα­της Αρμο­στεί­ας του ΟΗΕ, ώστε οι πρό­σφυ­γες να ταξι­δεύ­ουν απευ­θεί­ας από εκεί για τις χώρες του πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους, χωρίς τα θανα­τη­φό­ρα ταξί­δια και τους εκβια­σμούς των δια­κι­νη­τών, είναι ζήτη­μα ζωής και θανάτου.

Η νέα χρο­νιά να σημά­νει την άνο­δο της πάλης των λαών ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και τον πόλε­μο, στις αιτί­ες που γεν­νούν την προ­σφυ­γιά και μετα­νά­στευ­ση. Η αλλη­λεγ­γύη, όπως αυτή που έδει­ξαν οι κάτοι­κοι της Πάρου στα θύμα­τα του τελευ­ταί­ου ναυα­γί­ου, είναι ανα­πό­σπα­στο στοι­χείο της πάλης αυτής».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο