Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το ενεργειακό κόστος

«Τίπο­τα λιγό­τε­ρο δεν μπο­ρεί να ανα­κου­φί­σει τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά από την κατάρ­γη­ση των Ειδι­κών Φόρων Κατα­νά­λω­σης και του ΦΠΑ στα καύ­σι­μα και την ενέρ­γεια, που από την πρώ­τη στιγ­μή έχει προ­τεί­νει το ΚΚΕ», επι­ση­μαί­νει σε ανα­κοί­νω­σή του το γρα­φείο Τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του κόμματος.

Και συμπλη­ρώ­νει: «Τα νέα ψίχου­λα των ελά­χι­στων ευρώ που ανα­κοί­νω­σε η κυβέρ­νη­ση δεν καλύ­πτουν ούτε στο ελά­χι­στο τις τερά­στιες αυξή­σεις, ως συνέ­πεια της πολι­τι­κής της “απε­λευ­θέ­ρω­σης της ενέρ­γειας”, της “πρά­σι­νης ανά­πτυ­ξης” και της απο­λι­γνι­το­ποί­η­σης, οδη­γώ­ντας τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά να ζουν σε καθε­στώς δρα­μα­τι­κής ενερ­γεια­κής φτώχειας».

Μάλι­στα, συνε­χί­ζει, «οι περι­βό­η­τες επι­δο­τή­σεις, απ’ τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, που προ­κλη­τι­κά εμφα­νί­ζο­νται ως “μέτρα στή­ρι­ξης”, δεν είναι τίπο­τα άλλο παρά χρή­μα­τα που κατα­βάλ­λουν οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι μέσα απ’ την υπέ­ρο­γκη κρα­τι­κή φορο­λο­γία, ενώ οι μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις κατα­βάλ­λουν μόνο ένα ελά­χι­στο τμή­μα της. Απο­τε­λούν ένα επι­πλέ­ον τέχνα­σμα, ώστε να συγκα­λύ­πτε­ται το υπέ­ρο­γκο κόστος της ενέργειας».

Σύμ­φω­να με το ΚΚΕ, «τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα στην ουσία συνι­στούν έμμε­σες επι­δο­τή­σεις προς τις ενερ­γεια­κές επι­χει­ρή­σεις, που συνε­χί­ζουν να πετυ­χαί­νουν κερ­δο­φο­ρί­ες εκα­το­ντά­δων εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ στις πλά­τες των εργα­ζο­μέ­νων, οι οποί­οι πλη­ρώ­νουν είτε ως κατα­να­λω­τές είτε ως φορολογούμενοι».

«Απο­δει­κνύ­ε­ται για ακό­μα μια φορά πως η ενερ­γεια­κή πολι­τι­κή της ΕΕ και γενι­κό­τε­ρα το “πρά­σι­νο New Deal”, για το οποίο δια­γκω­νί­ζο­νται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ποιος είναι ικα­νό­τε­ρος δια­χει­ρι­στής του, θυσιά­ζει βάναυ­σα τα εργα­τι­κά- λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα στο βωμό της κερ­δο­φο­ρί­ας των ενερ­γεια­κών ομί­λων και του μεγά­λου κεφα­λαί­ου», σημειώ­νει κλεί­νο­ντας το ΚΚΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο