Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής για τη συμπλή­ρω­ση τεσ­σά­ρων χρό­νων από την έναρ­ξη της δίκης της Χρυ­σής Αυγής ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Τέσ­σε­ρα χρό­νια συμπλη­ρώ­νο­νται από τις 20 Απρί­λη 2015 και την έναρ­ξη της δίκης της ΧΑ. Τέσ­σε­ρα χρό­νια που οι κατη­γο­ρού­με­νοι δολο­φό­νοι κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι, σπέρ­νο­ντας το ρατσι­στι­κό ναζι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο. Τέσ­σε­ρα χρό­νια με προ­σπά­θεια από την πλευ­ρά της εγκλη­μα­τι­κής δολο­φο­νι­κής οργά­νω­σης της ΧΑ να καθυ­στε­ρή­σει όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρο η δίκη.

Όσο κι αν προ­σπα­θεί η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις τερά­στιες ευθύ­νες της για την καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης. Βγά­ζει μάτι ότι τα μέτρα που πάρ­θη­καν τους τελευ­ταί­ους τέσ­σε­ρις μήνες, κάτω από την πίε­ση των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής, αλλά και του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, θα μπο­ρού­σαν να είχαν εφαρ­μο­στεί εξαρ­χής και να είχε ήδη ολο­κλη­ρω­θεί η δίκη. Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, όμως, δεν στα­μα­τά­νε εκεί.

Η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα, έχουν δεί­ξει επα­νει­λημ­μέ­να ανο­χή στο φασι­σμό. Βγά­ζουν λάδι την ΕΕ και την πολι­τι­κή της, που θρέ­φει το φασι­σμό εξι­σώ­νο­ντάς τον με τον κομ­μου­νι­σμό, που αθω­ώ­νει και ηρω­ο­ποιεί συνερ­γά­τες των ναζί, που ενι­σχύ­ει την κατα­στο­λή απέ­να­ντι στους λαούς, που προ­ε­τοι­μά­ζει και εξα­πο­λύ­ει πολε­μι­κές επι­θέ­σεις αυξά­νο­ντας τις καρα­βιές προ­σφύ­γων και μετα­να­στών, στοι­βά­ζο­ντάς τους σε κολα­στή­ρια τύπου Μόριας.

Από όλη την μέχρι τώρα δια­δι­κα­σία, μέσα από συντρι­πτι­κά απο­δει­κτι­κά στοι­χεία, έχει γίνει φανε­ρός ο εγκλη­μα­τι­κός χαρα­κτή­ρας της ΧΑ, λόγω της ναζι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας και ‑κατ’ επέ­κτα­ση- συγκρό­τη­σής της. Είναι τερά­στιος ο όγκος των ντο­κου­μέ­ντων που απο­δει­κνύ­ουν τον ναζι­στι­κό χαρα­κτή­ρα της ΧΑ και την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της, το ρόλο της ως μαντρό­σκυ­λου μεγά­λων συμ­φε­ρό­ντων, ενά­ντια σε εργά­τες, Έλλη­νες και μετα­νά­στες, σε συν­δι­κα­λι­στές, σε όσους παλεύ­ουν και αγωνίζονται.

Η ανα­γκαία κατα­δί­κη τους δεν αρκεί για την αντι­με­τώ­πι­σή τους. Την πραγ­μα­τι­κή, ολο­κλη­ρω­τι­κή απά­ντη­ση μόνο το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα μπο­ρεί να τη δώσει. Με την πάλη του απο­μο­νώ­νο­ντας τους χρυ­σαυ­γί­τες σε κάθε χώρο δου­λειάς και μόρ­φω­σης, σε κάθε γει­το­νιά, αξιο­ποιώ­ντας και τα αδιά­ψευ­στα στοι­χεία της δίκης. Γυρ­νώ­ντας την πλά­τη του στα δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κά” μέτω­πα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομ­μά­των που υπε­ρα­σπί­ζο­νται με νύχια και με δόντια την πολι­τι­κή που γεν­νά­ει και θρέ­φει τον φασι­σμό. Ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ, που απο­κα­λύ­πτει πόσο χρή­σι­μοι είναι οι φασί­στες για το σύστη­μα, πρω­το­στα­τεί για να απο­κλει­στούν παντού. Για­τί είναι το μόνο κόμ­μα που παλεύ­ει ατα­λά­ντευ­τα με όλες τους τις δυνά­μεις για να ανα­τρα­πεί το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα, γνή­σιο τέκνο του οποί­ου είναι και ο φασισμός».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο