Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απόφαση της ΕΛΑΣ να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα Ιμια

«Την ώρα που η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα κόμ­μα­τα κόπτο­νται δήθεν να μπουν εμπό­δια στη δρά­ση της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής και των παρα­φυά­δων της, ετοι­μά­ζο­ντας τρο­πο­λο­γί­ες που ανοί­γουν επι­κίν­δυ­νους δρό­μους, την ίδια ακρι­βώς στιγ­μή η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία και ο Δήμος Αθη­ναί­ων δίνουν άδεια στη Χρυ­σή Αυγή για συγκέ­ντρω­ση, ενώ στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πύρ­γου συν­δι­κα­λι­στές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φιγου­ρά­ρουν στο ίδιο ψηφο­δέλ­τιο με υπο­ψή­φιους της Χρυ­σής Αυγής» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του και τονί­ζει καταλήγοντας:

«Καμία ανο­χή στο φασι­σμό. Μόνο η πάλη του λαού μπο­ρεί να απο­μο­νώ­σει και να τσα­κί­σει τέτοιες δυνά­μεις, μαζί με όσους τους ανέ­χο­νται και τους θρέφουν.».

Προκλητική απόφαση δίνει άδεια για συγκέντρωση στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή

Με μια προ­κλη­τι­κή από­φα­ση η κυβέρ­νη­ση, μέσω της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, επι­τρέ­πει στην ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση «Χρυ­σή Αυγή» τη διε­νέρ­γεια συγκέ­ντρω­σης σήμε­ρα το από­γευ­μα στην Πλα­τεία Ρηγίλ­λης. Μάλι­στα, όπως συγκε­κρι­μέ­να ανα­φέ­ρε­ται στην από­φα­ση, τη συγκέ­ντρω­ση θα την πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν «μέλη του πολι­τι­κού κόμ­μα­τος “Λαϊ­κός Σύν­δε­σμος Χρυ­σή Αυγή”», λες και δεν πρό­κει­ται για κατα­δι­κα­σμέ­νη εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση!

Ο μόνος περιο­ρι­σμός που θα υπάρ­χει στην συγκέ­ντρω­ση των φασι­στοει­δών, είναι να κατα­λά­βουν μόνο την πλα­τεία Ρηγίλης.

Ευθύ­νες γι’ αυτήν την πρό­κλη­ση έχει και η δημο­τι­κή Αρχή της Αθή­νας η οποία έδω­σε, σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της ΕΛΑΣ, άδεια για την σύνα­ξη των φασι­στοει­δών στον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο