Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα

Σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επί­θε­ση των ΜΑΤ κατά σωμα­τεί­ων και φορέ­ων στην Καλ­λι­θέα ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την απρό­κλη­τη επί­θε­ση των ΜΑΤ στην Καλ­λι­θέα, κατά τη διάρ­κεια προ­σπά­θειας σωμα­τεί­ων και φορέ­ων της περιο­χής, να εμπο­δί­σουν τους ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής, που επι­χεί­ρη­σαν να πάρουν μέρος στον εορ­τα­σμό της 25ης Μαρ­τί­ου, εμφα­νι­ζό­με­νοι να χαι­ρε­τούν ναζι­στι­κά και να φωνά­ζουν εμε­τι­κά φασι­στι­κά και αντι­κομ­μου­νι­στι­κά συνθήματα.

Οι δυνά­μεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφη­σαν ανε­νό­χλη­τους τους κου­κου­λο­φό­ρους — κρα­νο­φό­ρους της Χρυ­σής Αυγής, αλλά στρά­φη­καν ενα­ντί­ον του κόσμου που δια­μαρ­τυ­ρό­ταν για την παρου­σία τους και χτύ­πη­σαν με μένος την αντι­φα­σι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση, με γκλομπ και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του λάμ­ψης, με απο­τέ­λε­σμα αρκε­τούς τραυ­μα­τί­ες, 4 εκ των οποί­ων έχουν δια­κο­μι­σθεί στο νοσοκομείο.

Είναι προ­φα­νές ότι η κυβέρ­νη­ση, με διά­φο­ρους τρό­πους ρίχνει νερό στον μύλο του εθνι­κι­σμού, προ­κει­μέ­νου να τους αξιο­ποιεί στα διά­φο­ρα πολι­τι­κά της παι­χνί­δια, για τη συγκρό­τη­ση δήθεν αντι­φα­σι­στι­κών μετώ­πων. Ενώ, μεγά­λες είναι οι ευθύ­νες και της δημο­τι­κής αρχής Καλ­λι­θέ­ας, που με τη στά­ση ανο­χής που κρα­τά­ει απέ­να­ντι στην Χρυ­σή Αυγή, έχει δώσει αέρα στα πανιά της.

Για τα παρα­πά­νω απα­ρά­δε­κτα γεγο­νό­τα, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θ. Παφί­λης προ­έ­βη σε παρέμ­βα­ση και καταγ­γε­λία προς την υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Όλγα Γεροβασίλη».

Καλ­λι­θέα: Επί­θε­ση των ΜΑΤ σε λαϊ­κή κινη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στην παρου­σία κου­κου­λο­φό­ρων της Χρυ­σής Αυγής (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο