Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την καταστολή της κυβέρνησης απέναντι στις μαζικές κινητοποιήσεις

«Ματαιο­πο­νούν όσοι νομί­ζουν ότι με τέτοιες πρα­κτι­κές θα ανα­κό­ψουν το ποτά­μι της οργής του λαού και της νεο­λαί­ας» τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατα­στο­λή της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στις μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις του λαού και της νεολαίας.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Για μια ακό­μη φορά, απέ­να­ντι στις μαζι­κές λαϊ­κές και νεο­λαι­ί­στι­κες κινη­το­ποι­ή­σεις και τις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις επι­στρα­τεύ­θη­καν από την κυβέρ­νη­ση και τα παπα­γα­λά­κια της η κατα­στο­λή, οι προ­βο­κά­τσιες, η συκοφαντία.

Οι εικό­νες που κάνουν τον γύρο του Δια­δι­κτύ­ου, με ΜΑΤ έξω από χώρους δου­λειάς, με κου­κου­λο­φό­ρους πίσω από ΜΑΤ σε δια­τε­ταγ­μέ­νη υπη­ρε­σία στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με την αναί­τια κι απρό­κλη­τη επί­θε­ση σε δια­δη­λω­τές στην Αθή­να και σε συντο­νι­σμό με τη δρά­ση προ­βο­κα­τό­ρι­κων μηχα­νι­σμών, με οχή­μα­τα της αστυ­νο­μί­ας να πέφτουν με δολο­φο­νι­κό τρό­πο πάνω σε δια­δη­λω­τές, είναι ενδει­κτι­κά ενός κρά­τους που είναι ικα­νό να επι­στρα­τεύ­ει μέσα και μηχα­νι­σμούς κατα­στο­λής, αλλά εντε­λώς ανί­κα­νο να προ­στα­τεύ­σει την ανθρώ­πι­νη ζωή. Ματαιο­πο­νούν όσοι νομί­ζουν ότι με τέτοιες πρα­κτι­κές θα ανα­κό­ψουν το ποτά­μι της οργής του λαού και της νεο­λαί­ας. Η απά­ντη­ση που θα πάρουν θα είναι ακό­μη πιο μαχητική.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο