Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την κουβέντα περί κάνναβης

Στις από­ψεις του υπουρ­γού της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Γ. Τσι­ρώ­νη περί καλ­λιέρ­γειας κάν­να­βης για ατο­μι­κή χρή­ση ανα­φέ­ρε­ται ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ και τις οποί­ες χαρα­κτη­ρί­ζει επι­κίν­δυ­νες. Όπως ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση, αυτές οι από­ψεις, απο­δει­κνύ­ουν ότι η νομι­μο­ποί­η­ση της ιατρι­κής κάν­να­βης είναι ο δού­ρειος ίππος για τη νομι­μο­ποί­η­ση των ναρ­κω­τι­κών «που επει­δή φοβού­νται να το ομο­λο­γή­σουν το μεθο­δεύ­ουν δια της πλα­γί­ας οδού».

Ταυ­τό­χρο­να τονί­ζει ότι είναι του­λά­χι­στον ανεύ­θυ­νη η άπο­ψη ότι έτσι θα αντι­με­τω­πι­στεί η μάστι­γα των ναρ­κω­τι­κών, καθώς τα ποσο­στά έχουν εκτο­ξευ­θεί σε όποιες χώρες έγι­ναν τέτοιες νομο­θε­τι­κές ρυθμίσεις.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ:

«Οι από­ψεις υπουρ­γού της κυβέρ­νη­σης περί καλ­λιέρ­γειας κάν­να­βης για ατο­μι­κή χρή­ση, όχι μόνο είναι επι­κίν­δυ­νες, αλλά και απο­δει­κνύ­ουν ότι η νομι­μο­ποί­η­ση της λεγό­με­νης ιατρι­κής κάν­να­βης είναι ο δού­ρειος ίππος για τη νομι­μο­ποί­η­ση των ναρ­κω­τι­κών, που επει­δή φοβού­νται να το ομο­λο­γή­σουν το μεθο­δεύ­ουν δια της πλα­γί­ας οδού. Η άπο­ψη ότι έτσι θα αντι­με­τω­πι­στεί η μάστι­γα των ναρ­κω­τι­κών είναι του­λά­χι­στον ανεύ­θυ­νη, όταν στις χώρες που έχουν υπάρ­ξει τέτοιες νομο­θε­τι­κές ρυθ­μί­σεις τα ποσο­στά έχουν εκτο­ξευ­θεί, ενώ η Ελλά­δα — παρά τη συνε­χή αύξη­ση τα τελευ­ταία χρό­νια εξαι­τί­ας της κρί­σης και της όξυν­σης των κοι­νω­νι­κών προ­βλη­μά­των — δια­τη­ρεί από τα χαμη­λό­τε­ρα ποσο­στά στην Ευρώ­πη στη χρή­ση ναρκωτικών.

Να τη χαί­ρο­νται τη δήθεν “αρι­στε­ρή” ατζέ­ντα τους, που είναι τόσο “αρι­στε­ρή” όσο ο Γιώρ­γος Παπαν­δρέ­ου, που πρω­το­δια­τύ­πω­σε τέτοιες από­ψεις ή η κυβέρ­νη­ση Παπα­δή­μου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ — ΛΑΟΣ) που πρω­το­έ­φε­ρε νομο­σχέ­διο νομι­μο­ποί­η­σης της χρή­σης ναρ­κω­τι­κών και το μάζε­ψε άρον — άρον κάτω από τις αντι­δρά­σεις που υπήρξαν»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο