Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου

«Οι 85.000 εγκλω­βι­σμέ­νοι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στην Ελλά­δα, εκ των οποί­ων πάνω από 16.000 στα νησιά του Αιγαί­ου, τα ναυά­για και οι νεκροί στις θάλασ­σες, οι άθλιες συν­θή­κες στα hotspots και τα κέντρα φιλο­ξε­νί­ας, οι ασυ­νό­δευ­τοι ανή­λι­κοι που βρί­σκο­νται στα δρό­μο, στο έλε­ος των ΜΚΟ ή και σε αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα, συν­θέ­τουν το προ­σφυ­γι­κό δρά­μα στη χώρα μας. Για το δρά­μα αυτό υπαί­τιοι είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η κυβέρ­νη­ση και τα κόμ­μα­τα που υπη­ρε­τούν τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, κατα­πα­τώ­ντας το δικαί­ω­μα των λαών στην ειρή­νη και την ευη­με­ρία», επι­ση­μαί­νει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Προ­σφύ­γων, αύριο 20 Ιουνίου.

«Οι επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην περιο­χή της Ανατ. Μεσο­γεί­ου και οι προ­κλη­τι­κές ενέρ­γειες της τουρ­κι­κής άρχου­σας τάξης, ο βρώ­μι­κος ρόλος της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ που στη­ρί­ζει όλους τους ευρω­να­τοϊ­κούς σχε­δια­σμούς στην περιο­χή, με τη συμ­φω­νία της ΝΔ και των άλλων κομ­μά­των, απο­τε­λούν, μετα­ξύ άλλων, και το “λίπα­σμα” για την ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση του αριθ­μού των προ­σφύ­γων, την αύξη­ση και των αφί­ξε­ων στην Ελλά­δα» τονί­ζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες. Συγ­χρό­νως, απευ­θύ­νει «αγω­νι­στι­κό κάλε­σμα να εντα­χθούν στις γραμ­μές του εργα­τι­κού, αντι­ϊ­μπε­ρια­λι­στι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος. Να συμ­βά­λουν στο να γίνει πιο ισχυ­ρό το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βου­λή. Για­τί είναι το μόνο κόμ­μα που πάει κόντρα στο κεφά­λαιο και τον ιμπε­ρια­λι­σμό, δηλα­δή αυτούς που ευθύ­νο­νται για τους πολέ­μους και την εκμε­τάλ­λευ­ση, την προ­σφυ­γιά και τη μετα­νά­στευ­ση. Που παλεύ­ει για τα δικαιώ­μα­τα όλων των εργα­ζο­μέ­νων, ανε­ξάρ­τη­τα από εθνι­κό­τη­τα, χρώ­μα και θρη­σκεία. Που στέ­κε­ται απέ­να­ντι στον εθνι­κι­σμό και το ρατσι­σμό, που εκτρέ­φει δολο­φο­νι­κά, ναζι­στι­κά κόμ­μα­τα, όπως η Χρυ­σή Αυγή, καθώς και άλλα ακρο­δε­ξιά, ρατσι­στι­κά μορφώματα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο