Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: «Παρουσία-ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν»

Σε ανα­κοί­νω­ση για την συνά­ντη­ση στον Λευ­κό Οίκο του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Ντό­ναλντ Τραμπ με τον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η συνά­ντη­ση Τραμπ — Μητσο­τά­κη ήταν η επί­ση­μη και πανη­γυ­ρι­κή χρε­ο­κο­πία της πολι­τι­κής των κομ­μά­των του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου, ότι η δήθεν προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας περ­νά­ει μέσα από τη στή­ρι­ξη των επι­κίν­δυ­νων αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών σχε­δια­σμών. Ήταν η επί­ση­μη και πανη­γυ­ρι­κή χρε­ο­κο­πία της τακτι­κής του εφη­συ­χα­σμού, που καλ­λιέρ­γη­σε τόσο η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημε­ρι­νή της ΝΔ, για τους ισχυ­ρούς τάχα “συμ­μά­χους” που θα απο­τε­λέ­σουν ασπί­δα ενά­ντια στην τουρ­κι­κή επιθετικότητα.

Η παρου­σία — ντε­κόρ του Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γού ενώ­πιον των πολε­μι­κών απει­λών Τραμπ ενα­ντί­ον του Ιράν είναι ενδει­κτι­κή του ρόλου, που επι­φυ­λάσ­σουν για την Ελλά­δα οι ΗΠΑ, εκεί­νου του ορμη­τη­ρί­ου τους για να υλο­ποιούν τα σχέ­δια τους στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Την ίδια στιγ­μή η εκκω­φα­ντι­κή σιω­πή ‑για μια ακό­μη φορά- ενός Αμε­ρι­κά­νου προ­έ­δρου απέ­να­ντι στην επι­θε­τι­κό­τη­τα της Τουρ­κί­ας, δεί­χνει ότι αυτό που τους νοιά­ζει είναι να μη δια­τα­ρα­χθεί η συνο­χή του ΝΑΤΟ, και μάλι­στα σε μια περί­ο­δο που κλι­μα­κώ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί και αυξά­νουν οι κίν­δυ­νοι πολε­μι­κής εμπλο­κής. Αυτή η πολι­τι­κή είναι που οδη­γεί με μαθη­μα­τι­κή ακρί­βεια στη συν­δια­χεί­ρι­ση στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο υπό την επο­πτεία των Αμερικάνων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στή­ρι­ξη του ΚΙΝΑΛ, προ­χώ­ρη­σαν στη σύνα­ψη της επι­κίν­δυ­νης “αμυ­ντι­κής” συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ και την επέ­κτα­ση των ξένων βάσε­ων στην Ελλά­δα. Ανα­βάθ­μι­σαν τη στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το Ισρα­ήλ. Προ­χώ­ρη­σαν σε ενερ­γεια­κές συμ­φω­νί­ες που κανέ­να όφε­λος δεν έχουν για τον ελλη­νι­κό λαό και χωρίς την προη­γού­με­νη ανα­κή­ρυ­ξη ΑΟΖ. Μονα­δι­κό κρι­τή­ριό τους η συμ­με­το­χή και του εγχώ­ριου κεφα­λαί­ου στην μοι­ρα­σιά που γίνε­ται στην περιο­χή με την εκμε­τάλ­λευ­ση και το αίμα των λαών.

Στην ουσία πρό­κει­ται για μια κοι­νή εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή που σήμε­ρα φανε­ρώ­νει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τους τερά­στιους κιν­δύ­νους για τον ελλη­νι­κό λαό.

Για αυτό άλλω­στε και η κρι­τι­κή των άλλων κομ­μά­των στην κυβέρ­νη­ση ΝΔ δεν αφο­ρά την ουσία της εμπλο­κής της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, με την οποία συμ­φω­νούν, αλλά στο είδος και στην επάρ­κεια των ανταλ­λαγ­μά­των που εξα­σφά­λι­σε, κάτι που ουσια­στι­κά ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμε­ρα και για κανέ­να ζήτη­μα, πολύ περισ­σό­τε­ρο για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλάδας.

Οι εξε­λί­ξεις είναι πολύ ανη­συ­χη­τι­κές και το ΚΚΕ εδώ και και­ρό είχε προει­δο­ποι­ή­σει σχε­τι­κά, την ώρα που οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις κορόι­δευαν τον ελλη­νι­κό λαό, καθη­συ­χά­ζο­ντας για τη στά­ση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλι­στα πρω­το­στά­τη­σε στο ξέπλυ­μα του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού. Τα πρό­σφα­τα γεγο­νό­τα στη Μέση Ανα­το­λή, οι απει­λές ενα­ντί­ον του Ιράν και ο κίν­δυ­νος γενι­κευ­μέ­νης ανά­φλε­ξης, με τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας, το επιβεβαιώνουν .

Τώρα χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή πάλη:

- Για να ακυ­ρω­θεί η συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ και να κλεί­σει τώρα η βάση της Σού­δας και όλες οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κές βάσεις στην Ελλάδα.

- Για να μην χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η χώρα μας ως ορμη­τή­ριο ή προ­γε­φύ­ρω­μα πολε­μι­κών επεμ­βά­σε­ων. Να απο­δε­σμευ­τεί η Ελλά­δα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

- Για να στα­μα­τή­σει κάθε στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος- τρο­μο­κρά­τη του Ισραήλ.

- Για να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη με τους άλλους λαούς ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και οργανισμούς.»

trump mhtsotakis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο