Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των εγκλη­μα­τιών ναζι­στών της Χρυ­σής Αυγής σε βάρος μετα­να­στών εργα­τών στον Ασπρό­πυρ­γο:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη νέα δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των εγκλη­μα­τιών ναζι­στών της Χρυ­σής Αυγής σε βάρος μετα­να­στών εργα­τών στην περιο­χή του Ασπροπύργου.

Απο­δει­κνύ­ε­ται για μια ακό­μη φορά η θρα­συ­δει­λία και το μίσος των χρυ­σαυ­γι­τών που στρέ­φε­ται κατά ταλαι­πω­ρη­μέ­νων ανθρώ­πων, εργα­τών ‑Ελλή­νων και μετα­να­στών- την ίδια στιγ­μή που κάνουν πλά­τες σε αφε­ντι­κά και μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα, οι οποί­οι θέλουν εργά­τες-σύγ­χρο­νους δούλους.

Η κυβέρ­νη­ση έχει σοβα­ρή ευθύ­νη γι’ αυτήν την εξέ­λι­ξη. Όχι μόνο για την κωλυ­σιερ­γία της δίκης, αλλά και για­τί συμ­μο­ρί­ες φασι­στών δρουν ανε­νό­χλη­τοι σε περιο­χές, όπως τον Ασπρό­πυρ­γο και στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Πρέ­πει άμε­σα να εντο­πί­σει και να συλ­λά­βει τους δρά­στες της επί­θε­σης και τους εγκλη­μα­τί­ες καθο­δη­γη­τές τους της ηγε­σί­ας της Χρυ­σής Αυγής.

Οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός χρειά­ζε­ται να κατα­δι­κά­σουν τέτοιες ενέρ­γειες και να απο­μο­νώ­σουν απο­φα­σι­στι­κά τη Χρυ­σή Αυγή και όσους τους θρέφουν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο