Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη — Μέρκελ

To Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για τη συνά­ντη­ση και τις δηλώ­σεις Μητσο­τά­κη – Μέρκελ:

«Αν και η επί­σκε­ψη της Α. Μέρ­κελ προ­βάλ­λε­ται ως “απο­χαι­ρε­τι­στή­ρια”, το σίγου­ρο είναι ότι ο ελλη­νι­κός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώ­πης δεν πρό­κει­ται να ”απο­χαι­ρε­τή­σουν” τα μνη­μό­νια και τα αντι­λαϊ­κά μέτρα, στα οποία η Μέρ­κελ πρω­το­στά­τη­σε στο πλαί­σιο της ΕΕ και σε συνερ­γα­σία μ’ όλες τις ελλη­νι­κές κυβερνήσεις.

Σήμε­ρα, αυτή η πολι­τι­κή εμφα­νί­ζε­ται ‑με προ­κλη­τι­κό τρό­πο- απ’ τον Κ. Μητσο­τά­κη ως ”κοι­νο­τι­κή αλλη­λεγ­γύη” και η εφαρ­μο­γή της απ’ τις ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις ως ”αλη­θι­νός πατριωτισμός”.

Αυτή η στρα­τη­γι­κή, που απο­τε­λεί και την πεμ­πτου­σία της ΕΕ, είτε εμφα­νί­ζε­ται με το μαν­δύα της σφι­χτής ή της χαλα­ρής δημο­σιο­νο­μι­κής πολι­τι­κής είτε με όποιον άλλο συν­δυα­σμό, ως απο­τέ­λε­σμα κι υπαρ­κτών αντι­θέ­σε­ων εντός της ΕΕ, έχει ως πυξί­δα την κερ­δο­φο­ρία των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.

Κατά συνέ­πεια είναι μία πολι­τι­κή που θα συνε­χι­στεί ‑κι απ’ τους δια­δό­χους της Μέρ­κελ- ενώ όσοι υπό­σχο­νται ή προσ­δο­κούν ”διόρ­θω­σή” της σύντο­μα θα δια­ψευ­στούν. Άλλω­στε, το ίδιο το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, με τα αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να που περιέ­χει και με τα δις ευρώ να κατευ­θύ­νο­νται στους μεγά­λους ομί­λους της ”πρά­σι­νης και ψηφια­κής οικο­νο­μί­ας”, επι­βε­βαιώ­νει του λόγου το αλη­θές. Αυτό είναι το ”κυβερ­νη­τι­κό πρό­γραμ­μα” που απο­δέ­χο­νται όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.

Τα ίδια συμ­φέ­ρο­ντά, αυτά των ευρω­παϊ­κών ομί­λων, ανά­με­σά τους και των γερ­μα­νι­κών, είναι που καθο­ρί­ζουν και τη στρα­τη­γι­κή σχέ­ση της ΕΕ με την Τουρ­κία, καθώς και τα παζά­ρια και τις αντι­δρα­στι­κές συμ­φω­νί­ες μαζί της για το μετα­να­στευ­τι­κό-προ­σφυ­γι­κό, ενθαρ­ρύ­νο­ντας τελι­κά την τουρ­κι­κή προκλητικότητα.

Υ.Γ. Μόνο απα­ρα­τή­ρη­το δεν περ­νά το γεγο­νός ότι, αν και η επί­σκε­ψη Μέρ­κελ συνέ­πε­σε με την επέ­τειο απ’ τη φασι­στι­κή εισβο­λή στην Ελλά­δα, ο Μητσο­τά­κης δεν είπε λέξη για το ζήτη­μα των γερ­μα­νι­κών απο­ζη­μιώ­σε­ων και του κατο­χι­κού δανεί­ου, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι όπως έπρα­ξαν και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις, παρά τις όποιες φρα­στι­κές δια­κη­ρύ­ξεις, το ζήτη­μα αυτό μένει στα αζή­τη­τα. Εκτός των άλλων η στά­ση αυτή καλ­λιερ­γεί και την ιστο­ρι­κή λήθη για το φασισμό-ναζισμό».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο