Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ στη Μυτιλήνη

Σε ανα­κοί­νω­σή του, για τη φωτιά σε εγκα­τα­στά­σεις ΜΚΟ στην περιο­χή του Καρά Τεπέ στη Μυτι­λή­νη, το Γρα­φείο Τύπου της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ επι­ση­μαί­νει τα εξής:

«Η νέα φωτιά σε εγκα­τα­στά­σεις ΜΚΟ, στην περιο­χή του Καρά Τεπέ, έχει έντο­νη οσμή προ­βο­κά­τσιας. Έρχε­ται να προ­στε­θεί σε μια σει­ρά γεγο­νό­των, όπως η φωτιά εγκα­τα­στά­σε­ων στη Συκα­μιά και τις επι­θέ­σεις κατά εργα­ζο­μέ­νων σε ΜΚΟ, που φανε­ρώ­νουν την ύπαρ­ξη σχε­δί­ου το οποίο υλο­ποιούν με τη δρά­ση τους ακρο­δε­ξιές ομάδες.

Ο στό­χος τους δεν είναι να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή των ΜΚΟ στο προ­σφυ­γι­κό, εφό­σον η εμπλο­κή τους απο­τε­λεί επι­λο­γή της ΕΕ και των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων, αλλά οι χιλιά­δες εγκλω­βι­σμέ­νοι πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες που δια­βιώ­νουν στις γνω­στές άθλιες συν­θή­κες. Επι­διώ­κουν να δημιουρ­γή­σουν συν­θή­κες από­γνω­σης και εκρη­κτι­κές κατα­στά­σεις, ώστε να διευ­κο­λυν­θούν οι αντι­δρα­στι­κοί σχε­δια­σμοί της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ και να επι­βάλ­λουν τη δημιουρ­γία των νέων κλει­στών hot spot στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαί­ου, ακό­μα και σε ξερονήσια.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, που ανέ­χε­ται την προ­βο­κα­τό­ρι­κη και ύπο­πτη δρά­ση των ακρο­δε­ξιών — ρατσι­στι­κών ομά­δων, είναι μεγάλες.

Ο σχε­δια­σμός να γίνουν τα νησιά του Αιγαί­ου οι μεγά­λες φυλα­κές της ΕΕ, δεν πρέ­πει να περά­σει. Ο λαός των νησιών μπο­ρεί και πάλι να τον στα­μα­τή­σει με την αγω­νι­στι­κή του δρά­ση, κατα­δι­κά­ζο­ντας κάθε αντι­δρα­στι­κή φωνή και δράση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο