Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις διαμαρτυρίες των προσφύγων σε Σταθμό Λαρίσης και Διαβατά

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες των προ­σφύ­γων σε Σταθ­μό Λαρί­σης και Δια­βα­τά σημειώνει:

«Οι συγκε­ντρώ­σεις και δια­μαρ­τυ­ρί­ες των προ­σφύ­γων σε Σταθ­μό Λαρί­σης και Δια­βα­τά, με σκο­πό να περά­σουν τα σύνο­ρα και να φτά­σουν στις χώρες πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους είναι το απο­τέ­λε­σμα της απάν­θρω­πης πολι­τι­κής εγκλω­βι­σμού, που επέ­βα­λαν ΕΕ και κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσια­στι­κή συμ­φω­νία και των άλλων κομμάτων.

Κάποιοι εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται σε βάρος των προ­σφύ­γων την κατά­στα­ση αυτή που τρο­φο­δο­τεί­ται από τις άθλιες συν­θή­κες ζωής στα νησιά του Αιγαί­ου και στους καταυ­λι­σμούς της ηπει­ρω­τι­κής Ελλά­δας, αλλά και από το γεγο­νός ότι η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ φτά­νει στο σημείο να διώ­χνει από τις δομές και τα δια­με­ρί­σμα­τα και να πετά­ει στο δρό­μο τους ανα­γνω­ρι­σμέ­νους πρόσφυγες.

Το ΚΚΕ ζητά­ει να δοθεί τέλος στις πολι­τι­κές εγκλω­βι­σμού προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στην Ελλά­δα. Να στα­μα­τή­σει η κατα­στο­λή σε βάρος τους και να μετα­φερ­θούν στις χώρες πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους με ευθύ­νη ΕΕ και κυβέρ­νη­σης. Να δημιουρ­γη­θούν ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες προ­σω­ρι­νής φιλο­ξε­νί­ας για όσο διά­στη­μα παρα­μεί­νουν στην Ελλά­δα. Να παρ­θούν μέτρα στή­ρι­ξης και κοι­νω­νι­κής έντα­ξης των ανα­γνω­ρι­σμέ­νων προ­σφύ­γων που θέλουν να παρα­μεί­νουν στη χώρα μας. Να κατα­δι­κα­στούν πολι­τι­κά εκεί­νοι που απ’ τη μία φτιά­χνουν δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κά μέτω­πα” και απ’ την άλλη υλο­ποιούν την πιο βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή σε βάρος προ­σφύ­γων και μεταναστών».

Κατά­λη­ψη στο Σταθ­μό Λαρί­σης από πρό­σφυ­γες που θέλουν να φτά­σουν στην Ειδο­μέ­νη (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο