Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις κινη­το­ποι­ή­σεις στη Γαλ­λία, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονί­ζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στις μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις εργα­ζο­μέ­νων, μαθη­τών, φοι­τη­τών και άλλων λαϊ­κών δυνά­με­ων, των τελευ­ταί­ων βδο­μά­δων, στη Γαλ­λία, ενά­ντια στην πολι­τι­κή των πανά­κρι­βων καυ­σί­μων και της άγριας φορο­λό­γη­σής τους.

Πρό­κει­ται για ένα μέρος μόνο της σκλη­ρής ταξι­κής αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής του “ορα­μα­τι­στή” Μακρόν ‑στε­νού εταί­ρου της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ- και απο­τε­λούν τελευ­ταία λέξη των λεγό­με­νων μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων της ΕΕ, που εφαρ­μό­ζο­νται σε όλη την Ευρώ­πη. Απο­κα­λύ­πτε­ται ότι όποιος και να είναι ο δια­χει­ρι­στής μιας οικο­νο­μί­ας που έχει στρα­τη­γι­κή την εξυ­πη­ρέ­τη­ση του κεφα­λαί­ου και κρι­τή­ριο το καπι­τα­λι­στι­κό κέρ­δος, προ­ω­θεί σκλη­ρά αντερ­γα­τι­κά μέτρα και στο όνο­μα της “πρά­σι­νης οικονομίας”.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει την άγρια κατα­στο­λή, την αστυ­νο­μο­κρα­τία σε βάρος των δια­δη­λω­τών, την περι­στο­λή της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης, συνο­λι­κά των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών από την κυβέρ­νη­ση Μακρόν.

Ο γαλ­λι­κός λαός, οι λαοί της Ευρώ­πης έχουν τη δυνα­τό­τη­τα σήμε­ρα να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα. Η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός μπο­ρούν σε κάθε χώρα να ενι­σχύ­σουν τον αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κό αντι­μο­νο­πω­λια­κό προ­σα­να­το­λι­σμό της πάλης τους και με τη δική τους κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία να προ­σπε­ρά­σουν τους ελιγ­μούς κυβερ­νή­σε­ων, καθώς και δυνά­μεις που επι­χει­ρούν να κανα­λι­ζά­ρουν τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια σε εφή­με­ρη εκτό­νω­ση, ανώ­δυ­νη για το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα. Να απο­μο­νώ­σουν μηχα­νι­σμούς που επω­ά­ζουν το αυγό του φιδιού και απο­τε­λούν έδα­φος για κάθε είδους προ­βο­κά­τσια και συκο­φά­ντη­ση του κινήματος.

Η πορεία ανα­σύ­ντα­ξης και χει­ρα­φέ­τη­σης του εργα­τι­κού κινή­μα­τος, η ενί­σχυ­ση του βαθ­μού οργά­νω­σης των εργα­τών στα συν­δι­κά­τα, το δυνά­μω­μα του ταξι­κού προ­σα­να­το­λι­σμού τους, απο­τε­λούν εγγύ­η­ση ότι η φωνή των εργα­τών και των άλλων λαϊ­κών στρω­μά­των μπο­ρεί να δυνα­μώ­σει και να αντι­με­τω­πί­σει κάθε είδους δια­στρέ­βλω­ση και παρα­μορ­φω­τι­κό φακό του εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος, ανοί­γο­ντας δρό­μο στην πάλη για εξου­σία και οικο­νο­μία που να υπη­ρε­τεί τα δικά τους συμφέροντα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο