Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους επαγγελματίες της Εστίασης

«Έχουν το δίκιο με το μέρος τους» τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ τους ΚΚΕ για τους επαγ­γελ­μα­τί­ες της εστί­α­σης τους οποί­ους καλεί να συνε­χί­σουν πιο δυνα­μι­κά τον αγώ­να τους, ενώ­νο­ντας τη φωνή τους και με τους εργα­ζό­με­νους που πλήτ­το­νται από τις ίδιες αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές. Σημειώ­νει πως η συντο­νι­σμέ­νη λαϊ­κή πάλη για την προ­στα­σία της υγεί­ας και του εισο­δή­μα­τος είναι η μόνη που μπο­ρεί να ανοί­ξει νέους δρό­μους και στις δικές τους διεκ­δι­κή­σεις και να φέρει πραγ­μα­τι­κά στο επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανάγκες.

Η ανα­κοί­νω­ση:

«Οι επαγ­γελ­μα­τί­ες της εστί­α­σης, με τις σημε­ρι­νές μαζι­κό­τα­τες κινη­το­ποι­ή­σεις τους και το καθο­λι­κό κλεί­σι­μο κατα­στη­μά­των σε όλη τη χώρα, έδω­σαν τη δική τους απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση, που με τακτι­κι­σμούς επι­δί­ω­ξε να εμφα­νί­σει το άσπρο μαύ­ρο. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αφού τους έστη­σε και πάλι στον τοί­χο με τα νέα μέτρα και τα εξο­ντω­τι­κά πρό­στι­μα που έχει επι­βάλ­λει, ανά­γο­ντάς τους σε “απο­διο­πο­μπαίο τρά­γο” των δικών της αντι­λαϊ­κών πολι­τι­κών, τους εμπαί­ζει κι από πάνω μιλώ­ντας για “μικρή ανα­στά­τω­ση” και “κινη­το­ποι­ή­σεις χωρίς λόγο”. Είναι, όμως, βαθιά γελα­σμέ­νη αν νομί­ζει ότι θα κάμ­ψει τις αντι­δρά­σεις. Η αγω­νία για τα συσ­σω­ρευ­μέ­να χρέη σε εφο­ρία, τρά­πε­ζες, των δανεί­ων της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής, αλλά και για την ακρί­βεια που τσα­κί­ζει πρώ­τες ύλες και τιμο­λό­για ενέρ­γειας, παρα­μέ­νει στο κόκκινο.

Ας μην μπερ­δεύ­ουν τα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη τα ημί­με­τρα με ημε­ρο­μη­νία λήξης προς τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους και τις πολύ μικρές επι­χει­ρή­σεις, με τον πακτω­λό δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων που μοι­ρά­ζο­νται γαλα­ντό­μα στο μεγά­λο κεφά­λαιο. Δεν ξεγε­λούν κανέ­να. Όσο για τις κου­το­πο­νη­ριές που επι­διώ­κουν να φέρουν σε αντι­πα­ρά­θε­ση τους επαγ­γελ­μα­τί­ες της εστί­α­σης με άλλους κλά­δους, όπως το εμπό­ριο, οι σημε­ρι­νές από κοι­νού κινη­το­ποι­ή­σεις σε μια σει­ρά πόλεις, δίνουν τη δική τους απάντηση.

Το ΚΚΕ στη­ρί­ζει έμπρα­κτα τους επαγ­γελ­μα­τί­ες στην εστί­α­ση, στο εμπό­ριο, σε όλους τους κλά­δους, όλους όσοι συνε­χί­ζουν να δίνουν καθη­με­ρι­νά αγώ­να επι­βί­ω­σης. Γι’ αυτό και κατέ­θε­σε εκ νέου προ­τά­σεις για την ουσια­στι­κή ανα­κού­φι­σή τους, που αφο­ρούν την άρση των εξο­ντω­τι­κών προ­στί­μων, τη γεν­ναία δια­γρα­φή χρε­ών σε εφο­ρία, τρά­πε­ζες, δημο­τι­κών τελών και αυτών της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής, την επα­νέ­ντα­ξή τους στο αφο­ρο­λό­γη­το και την κατάρ­γη­ση χαρα­τσιών, όπως το τέλος επι­τη­δεύ­μα­τος, ο ΕΝΦΙΑ, η προ­κα­τα­βο­λή φόρου, την επι­δό­τη­ση για την απορ­ρό­φη­ση των αυξή­σε­ων στην ενέρ­γεια κλπ.

Χαι­ρε­τί­ζει τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους και τους καλεί να συνε­χί­σουν πιο δυνα­μι­κά τον αγώ­να τους, ενώ­νο­ντας τη φωνή τους και με τους εργα­ζό­με­νους που πλήτ­το­νται από τις ίδιες αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές. Η συντο­νι­σμέ­νη λαϊ­κή πάλη για την προ­στα­σία της υγεί­ας και του εισο­δή­μα­τος είναι η μόνη που μπο­ρεί να ανοί­ξει νέους δρό­μους και στις δικές τους διεκ­δι­κή­σεις και να φέρει πραγ­μα­τι­κά στο επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες, που θυσιά­ζο­νται στο βωμό της κερ­δο­φο­ρί­ας των λίγων και εκλεκτών.»

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο