Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου

Η κυβέρ­νη­ση να δώσει άμε­ση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξερι­ζω­μέ­νων προ­σφύ­γων, που βρί­σκο­νται εδώ και μέρες εγκλω­βι­σμέ­νοι σε νησί­δα του Έβρου τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επι­ση­μαί­νο­ντας πως η οργή του ελλη­νι­κού λαού να γίνει δύνα­μη αλλη­λεγ­γύ­ης και πάλης ενά­ντια στην βαρ­βα­ρό­τη­τα του καπι­τα­λι­στι­κού συστήματος.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η λέξη βαρ­βα­ρό­τη­τα δεν αρκεί για να περι­γρά­ψει κανείς τη φρί­κη. Στην επο­χή της αλμα­τώ­δους ανά­πτυ­ξης της επι­στή­μης γίνε­ται συζή­τη­ση για ένα άτα­φο νεκρό παι­δί, που πέθα­νε από τσί­μπη­μα σκορ­πιού, “πλε­ού­με­να” πτώ­μα­τα στο Αιγαίο, δεκά­δες ανθρώ­πους σε άμε­σο κίν­δυ­νο ζωής… Άνθρω­ποι — αριθ­μοί στον αιμα­τη­ρό κατά­λο­γο, που προ­κα­λεί η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή ΕΕ και κυβερ­νή­σε­ων, η πολι­τι­κή των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών και της εργα­λειο­ποί­η­σης των κατα­τρεγ­μέ­νων στα γεω­πο­λι­τι­κά παζά­ρια, της Frontex, του εγκλω­βι­σμού και των επαναπροωθήσεων.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για αυτές τις τρα­γω­δί­ες είναι τερά­στιες και δεν μπο­ρούν να κρυ­φτούν πίσω από τις κυνι­κές και επι­κίν­δυ­νες δηλώ­σεις του αρμό­διου Υπουρ­γού, Ν. Μητα­ρά­κη, που για άλλη μια φορά προ­σπα­θεί να τις απο­ποι­η­θεί στο όνο­μα της δρά­σης των διακινητών.

Οφεί­λει να δώσει άμε­ση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξερι­ζω­μέ­νων προ­σφύ­γων, που βρί­σκο­νται εδώ και μέρες εγκλω­βι­σμέ­νοι σε νησί­δα του Έβρου στα ελλη­νο­τουρ­κι­κά σύνο­ρα. Να τους δοθεί άμε­σα κάθε ανα­γκαία ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή βοήθεια.

Απαι­τού­με να καταρ­γη­θεί εδώ και τώρα η Κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ-Τουρ­κί­ας, να εξα­σφα­λι­στούν τα δικαιώ­μα­τα των προ­σφύ­γων στο άσυ­λο και στις χώρες του πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους, με Επι­τρο­πές Ασύ­λου μέσα στην Τουρ­κία με ευθύ­νη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Η οργή του ελλη­νι­κού λαού να γίνει δύνα­μη αλλη­λεγ­γύ­ης και πάλης ενά­ντια στην βαρ­βα­ρό­τη­τα του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, που κατα­δυ­να­στεύ­ει τις ζωές των ανθρώ­πων και σκορ­πά φτώ­χεια, κρί­σεις, πολέ­μους και προσφυγιά.»

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο