Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θάνατο του Κώστα Μαραγκουδάκη

Τη μεγά­λη θλί­ψη για τον θάνα­το του συντρό­φου Κώστα Μαρα­γκου­δά­κη εκφρά­ζει με ανα­κοί­νω­σή της η ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Με μεγά­λη θλί­ψη απο­χαι­ρε­τού­με τον παλαί­μα­χο αγω­νι­στή, σύντρο­φο Κώστα Μαρα­γκου­δά­κη, ο οποί­ος έφυ­γε σήμε­ρα από τη ζωή πλή­ρης ημε­ρών, σε ηλι­κία 95 χρονών.

Ο σ. Μαρα­γκου­δά­κης γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να, σπού­δα­σε στην Ανώ­τα­τη Σχο­λή Οικο­νο­μι­κών και Εμπο­ρι­κών Επι­στη­μών (ΑΣΟΕΕ) και με τη σύζυ­γό του Βασι­λι­κή απέ­κτη­σε 2 παιδιά.

Εντά­χθη­κε στο ΚΚΕ στα μαύ­ρα χρό­νια της Κατο­χής, το 1943, και το υπη­ρέ­τη­σε από υπεύ­θυ­νες θέσεις, τόσο κομ­μα­τι­κές, όσο και στο μαζι­κό κίνη­μα, στη νεολαία.

Την περί­ο­δο της ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης διε­τέ­λε­σε γραμ­μα­τέ­ας του Τομέα Κηφι­σιάς της ΕΠΟΝ, του Τομέα Προ­α­στί­ων και του Τομέα Κέντρου Αθή­νας της ΕΠΟΝ, ενώ αργό­τε­ρα έγι­νε μέλος του Γρα­φεί­ου Επι­τρο­πής Νέων ΕΔΑ και της Επι­τρο­πής Πολι­τι­κών Νεολαιών.

Για τη δρά­ση του αυτή φυλα­κί­στη­κε, βασα­νί­στη­κε και εξο­ρί­στη­κε, συμπλη­ρώ­νο­ντας πάνω από 10 χρό­νια στις φυλα­κές και τις εξο­ρί­ες σε Βούρ­λα, Αίγι­να, Γυά­ρο, στο Μακρο­νή­σι, όπου παρέ­μει­νε για 1 χρό­νο στο Λόχο Απο­μό­νω­σης. Στη διάρ­κεια της δικτα­το­ρί­ας των συνταγ­μα­ταρ­χών βρέ­θη­κε και πάλι στη Γυά­ρο και στο Παρ­θέ­νι της Λέρου.

Ήταν δρα­στή­ριο συν­δι­κα­λι­στι­κό στέ­λε­χος, δια­τε­λώ­ντας γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Ένω­σης Επαγ­γελ­μα­τιών Λογι­στών Πρω­τεύ­ου­σας (ΕΕΛΠ), μέλος της διοί­κη­σης και πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Λογι­στών (ΠΟΛ), γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Εθνι­κού Αντι­δι­κτα­το­ρι­κού Συμ­βου­λί­ου Εργα­ζο­μέ­νων, γραμ­μα­τέ­ας και αντι­πρό­ε­δρος της ΕΣΑΚ‑Σ.

Από το 13ο Συνέ­δριο (1991) έως και το 18ο Συνέ­δριο (2009) εκλε­γό­ταν πρό­ε­δρος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής Οικο­νο­μι­κού Ελέγ­χου. Μετά το 19ο Συνέ­δριο (2013) έως το 2019 υπήρ­ξε πρό­ε­δρος στο “Σπί­τι του Αγωνιστή”.

Ο σ. Μαρα­γκου­δά­κης υπε­ρα­σπί­στη­κε το ΚΚΕ και τις αρχές του από την οπορ­του­νι­στι­κή δια­λυ­τι­κή δρά­ση, τόσο στην κρί­ση του 1968 όσο και σ’ αυτήν του 1991. Το υπη­ρέ­τη­σε ανυ­πο­χώ­ρη­τα μέχρι την τελευ­ταία του πνοή, τιμώ­ντας την ιδιό­τη­τα του μέλους και του στε­λέ­χους του Κόμ­μα­τος. Ήταν μέλος της ΚΟΒ Άνω Αμπε­λο­κή­πων — Πολυ­γώ­νου της ΤΕ Α’ Αθή­νας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ εκφρά­ζει τα πιο θερ­μά της συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του σ. Κώστα Μαραγκουδάκη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο